Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje 200 bodova

Pomagajte, Language

498 pregleda · 19 odgovora · otvorena 14.11.2010. u 00:50

Problem:
Naime, racunar mi se nedavno pokvario pa mi je prijatelj digao sistem, ali tada se pojavio problem. Ne mogu nikako da namjestim jezik da mi je bosanski, tako da uvjek moram da pisem na engleskom alfabetu.

Vasa misija:
Rjesite problem, pomozite malom smokiju.

Ovako, nemogu sam skontat sto nece da se promijeni, ali idem znaci control panel/ regional and language options i opet nece kad stavim hrvatski, pise bice nakon restarta, ali nebude, zajebe me.

Pomagajte drugovi
hocu da se ubijem
zbog nje, zbog nje
zbog nje, zbog nje
Pa npr kad otvoris neku stranicu ima ti dole desno na startu pise ENG il tako nesto , tu klikni i odaberes taj jezik koji hoces da ima i moci ce . :)

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=0db2e8f9-79c4-4625-a07a-0cc1b341be7c&displayLang=hr

moras instalirati language pack .
tu u istom prozoru koji si postavio i gdje oznacavas english i hrvatski, imas gore details, i tu imas english keyboard i hrvatski vjerovatno, oznacis engleski i ides sa desne strane remove, vjerovatno ce ti 1. put kada to uradis izbacit neku gresku, samo ponovi isti proces jos 1 i apply > ok .. GL

kao sto vidis sa desne strane remove, takodjer mozes i dodati odredjeni jezik..

Control Panel => Regional and Language settings => Languages tab => Details:

Kliknes na drop listu i odabereš jezike.

Onda mijenjaš dole u taskbaru, ili preko Alt + Shift.

Nemoj se zbog nje ubijati, dešava se svakom.
Obrisi Englesku tastaturu tamo u ponudjenim i neka ti ostane samo hrvatski nece odma prihvatiti ali nakon restarta radi 100%
UserInterface Language
UI Language

Obrises Engleski --> Apply --> OK

restart hvala cao
ovako..

Regional options > customize (pa stavi bosanski,hrvatski)

Location > pa isto bosanski,hrvatski

Languages > Detalis > Add pa odaberes ponovo bosanski,hrvatski da dodas keyboard takodjer oznaci u language baru da ti prikaze u donjem desnom uglu menu bar..

Advanced > tu mozes staviti Englis tako je kod mene barem

ako imas teamviewer kontaktiraj me na pm
Lima je napisao/la:
ovako..

Regional options > customize (pa stavi bosanski,hrvatski)

Location > pa isto bosanski,hrvatski

Languages > Detalis > Add pa odaberes ponovo bosanski,hrvatski da dodas keyboard takodjer oznaci u language baru da ti prikaze u donjem desnom uglu menu bar..

Advanced > tu mozes staviti Englis tako je kod mene barem

ako imas teamviewer kontaktiraj me na pm ;)
Imao sam i ja slican problem ali kad sam dizao sistem 2 put ima na pocetku biras jezike kad dizes sistem i ako ne dodas bos,hr itd.. ne mozes ih kasnije ni koristiti ugl.. GL
Odeš fino dolje na taskbaru što ti piše vjerovatno EN, kliknes desnom tipkom i Settings ... Nakon toga vidjet ćeš na desnoj starni piše Add klikni to i nađi Bosnian (Latin), klikneš to pa ti se otvori Keyboards i jednostavno izabereš Croatian. Nakon svega toga postaviš Bosanski kao zadani jezik, a Engleski izbrišeš.

GL
Oboris sistem , dignes ponovu i prilikom dizanja izbaci ti opciju mjenjanja jezika tamo izbises eng. stavis bos ili hr ! i to je to !
Slusaj momak to ti ide ovako...u donjem desnom cosku imas ono za podesavanje jezika po defaultu ti pise EN ....e pored toga imas malu strelicu koja pokazuje na dole..kliknes na tu strelicu..otvoti ti se kartica ....na samom pocetku imas mali prozorcic u kojem biras jezik tu ces sigurno naci bosanski jer sam ga i ja tako nasao :)
Moras staviti na sva tri mjesta tvoj jezik.

http://windows.microsoft.com/hr-HR/windows-vista/Install-a-display-language

i

http://windows.microsoft.com/hr-HR/windows-vista/How-do-I-get-additional-language-files

http://windows.microsoft.com/hr-HR/windows/downloads/languages
Neki su dobili PM/ove od mene, cekam rjesenje pa da dam bobe.
Gay ti kompjuter

Hoces ti da ti foki obara sistem ,to ti je on izvadio hrvatski jezik
Okolokotopamus je napisao/la:
Gay ti kompjuter :P

Hoces ti da ti foki obara sistem ,to ti je on izvadio hrvatski jezik :D
dakac stfu =]
moraš biti logovan na administratora. Možda nije valjo sistemski cd. provjeri jesi li na administratoru i ako nemože reinstall xD
Odes na svako moguce mjesto gdje se mjenjaju jezici. Postavis svaki na HR/Cro/Srb , sta zelis. Remove-aj engleski i sve ostalo jezike. Apply. Restart.
Trebalo bi raditi .

Ako ne radi, skini Language pack sa neta(malo googlaj).

Dalje , budi siguran da si prijavljen na admina, jer bi mogao da problem bude zbog limited account-a.

I ako nista ne uspije, pogledaj kakvo ti je sr*nje drug instalirao na komp. ^^

Pozz. ako bude problema javi na PM :)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.