Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[PIC] codex

254 pregleda · 11 odgovora · otvorena 31.10.2010. u 19:17

Ne sjecam se da sam nekad postavio PIC temu, pa evo nadjoh po folderima neke starije/novije radove pa da postavim da ne kupe prasinu bezveze. Uglavnom su nedovrseni jer inace nemam obicaj da zavrsim nesto zapoceto sto se PS-a tice, rijetko kad. =p U PS-u volim eksperimentisat pa zato ne citam tutove, ne pratim trendove, nemam dodatnih brusheva i ostalih dodataka (osim fontova), znaci radim po defaultu sa osnovnim stvarima sa misem Logitech G5.

1. rad

Uradjeno iz glave sa osnovnim brushom, smudge-om, bojama, eraserom, sa ponekim efektima.

2. rad

B/W rad (omiljeni stil), obicni brush, smudge, eraser.

3. rad

Kao i 2. rad radjeno, iz glave.

Testiranje boja na invert-u slike, pokusaj ozivljavanja.

Takodjer testiranje bojama da izgleda kao zrake sunca.

4. rad

Radjeno u obicnom Windows Paintu.

5. fotografija

Jesenja atmosfera, pure nature, slikano sa K800i. Nature ♥

6. Ko to tamo viri ^^

Ocjene:

http://img51.imageshack.us/img51/6258/gba3zvezde.png " border="0">

:-*

Jest mi mrsko 

Post dobio šamar od archie

Samo zbog 2. rada, koji mi se jako svidja, ni ostali nisu losi 
nameek je napisao/la:
http://img51.imageshack.us/img51/6258/gba3zvezde.png " border="0">

:-*

Jest mi mrsko 
Je l' ti toliko mrsko obrazloziti zasto si dao tu ocjenu. Nek ovo bude opomena, svi sljedeci postovi koji budu stavljali samo zvjezdice bez obrazlozenja ce biti osamareni.

@ Tema:

Stavio si vise radova nego sto treba, ali nema veze, da je nesto bezveze izbrisao. Ovako ne, ovi su radovi bas po mom štihu. Vidi se da imas dara za crtanje i to, pa makar to bilo i u PS-u, a i znam da si postavljao one svoje crteze. Uglavnom to me se jako doima. I ove fotografije, iako amaterske, nisu lose. Vjerovatno te sprijecava to sto imas k800i umjesto nekog fotoaparata. I ja imam k810i i pokusavam iz njega da izvucem maximum, ali jako tesko. Vjerujem da imas kakav profesionalni aparat da bi to bilo sjajno. Sta ces, volio bih i ja, al' nema se 

Malo fali za 5 zvjezdica 
Zašto ne probaš crtanjem uraditi takvo što, po što vidim da imaš smisla za to.Radovi su solidni, međutim 2 rad mi se dopao i zbog njega ide ocjena :

archie je napisao/la:
Je l' ti toliko mrsko obrazloziti zasto si dao tu ocjenu. Nek ovo bude opomena, svi sljedeci postovi koji budu stavljali samo zvjezdice bez obrazlozenja ce biti osamareni.

@ Tema:

Stavio si vise radova nego sto treba, ali nema veze, da je nesto bezveze izbrisao. Ovako ne, ovi su radovi bas po mom štihu. Vidi se da imas dara za crtanje i to, pa makar to bilo i u PS-u, a i znam da si postavljao one svoje crteze. Uglavnom to me se jako doima. I ove fotografije, iako amaterske, nisu lose. Vjerovatno te sprijecava to sto imas k800i umjesto nekog fotoaparata. I ja imam k810i i pokusavam iz njega da izvucem maximum, ali jako tesko. Vjerujem da imas kakav profesionalni aparat da bi to bilo sjajno. Sta ces, volio bih i ja, al' nema se 

Malo fali za 5 zvjezdica 
Nisam obraco paznju koliko se moze postavljat =p. Prije sam cesce crto sad rijetko ponekad u PS-u 4fun, imam jos radova starijih na vecim papirima pa cu uslikat jednom. Imam digitalac al lakse mi je s mobitelom jer je cesce uz mene, pa mi se dojmila ova slika s tako malo pixela, volio bi i ja imat one profesionalne al oni su od 5k do 10k maraka =D.

Brate, radovi su okej, samo nemaju 'ono nesto' 
Nemas osjecaj za filing 
Odlicni
Ko to tamo viri ♥
sve najbolje
posto nemogu vise :/
ide:

i jos igram na onom tvom GUI
svaka cast jos jednom

Skice su solidne, ona u paintu radjena je najgora, ali šta očekivati od programa koji se sastoji od 12 boja i 2 četkice.

Slike su mutne, ali si bio ograničen time što si slikao mobilnim apartom.

Odlično.

♥

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.