Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

ADSL + Wireless Router PROBLEM...

104 pregleda · 9 odgovora · otvorena 30.10.2010. u 09:30

Imam ADSL 20GB paket koji "radi" preko Wireless Routera na koji su "prikopcana" 2 kompjutera, eh sada sam kupio jedan novi kompjuter te stari ne zelim vise da koristim, ali bez prijavljivanja nekih simulatnih? konekcija ne mogu prikopcati treci laptop u isto vrijeme... Zelim da mi neko objasni da li postoji ikakav nacin da "izbrisem" konekiju sa starog kompjutera i da u sto je kracem vremenskom roku osposobim novi. Svaka pomoc mi je dobro dosla jer nemam puno vremena da to sve zavrsim posto moram na put... Nagrada po dogovoru. Hvala u naprijed.
Pa kakav je to router ako mozes skopcat samo 2 racunara ?

Ja na svoj router kopcam 2 lan compa, i 3 wireless uredjaja (ps, laptop, iphone). Sve radi besprijekorno.

Da probas resetovat taj router pa sve ponovo configurisat, mozda imaju neke zabrane za vishe racunara ?

I koji je router, marka, verzija ?
AlienzZ je napisao/la:
Pa kakav je to router ako mozes skopcat samo 2 racunara ?

Ja na svoj router kopcam 2 lan compa, i 3 wireless uredjaja (ps, laptop, iphone). Sve radi besprijekorno.

Da probas resetovat taj router pa sve ponovo configurisat, mozda imaju neke zabrane za vishe racunara ?

I koji je router, marka, verzija ?
Druze nije do routera nego do postavki adsla, da bi koristio vise od 2 konekije na taj isti router moram kod njih da prijavim neke simulantne konekije ili nesto slicno pojma nemam kako se zove... a ja nemam vremena da to cekam :(
OldSql je napisao/la:
Druze nije do routera nego do postavki adsla, da bi koristio vise od 2 konekije na taj isti router moram kod njih da prijavim neke simulantne konekije ili nesto slicno pojma nemam kako se zove... a ja nemam vremena da to cekam
O boze koje sranje

Ja se sjecam dok sam bio ljetos u bih da smo koristili 4 racunara na onaj jedan obicni modem. Samo ga stavili u router mode i skopcali sa LAN kablovima. I sve radilo ok , sad ne znam kako ide sa tim wirelessom. Jedino da kupis novi wireless router i skopcas na taj jedan
AlienzZ je napisao/la:
O boze koje sranje :D

Ja se sjecam dok sam bio ljetos u bih da smo koristili 4 racunara na onaj jedan obicni modem. Samo ga stavili u router mode i skopcali sa LAN kablovima. I sve radilo ok , sad ne znam kako ide sa tim wirelessom. Jedino da kupis novi wireless router i skopcas na taj jedan ;D
ma nema potrebe za tim druze jer ja ne namjeravam koristiti vise od ta 2 raunara, meni je samo potrebno da mi neko objasni kako "izbrisati" staru konekciju i registrovati novi kompjuter, znai samo "zamjeniti mjesta" komjuterima... Jbg kod nas je sve komplikovano pa cak i ovo, a pogotovo ako nisi strucnjak kao ja :)
OldSql je napisao/la:
ma nema potrebe za tim druze jer ja ne namjeravam koristiti vise od ta 2 raunara, meni je samo potrebno da mi neko objasni kako "izbrisati" staru konekciju i registrovati novi kompjuter, znai samo "zamjeniti mjesta" komjuterima... Jbg kod nas je sve komplikovano pa cak i ovo, a pogotovo ako nisi strucnjak kao ja
Pa sumnjam da se to moze negdje na compu izbrisat, jer je snimljeno u routeru.

Otidji 192.168.0.1 ili 192.168.1.1 admin admin , pa probaj tu procackat, resetuj ga na stare postavke.

Ako nista nazovi bhtelecom nek ti pomognu
AlienzZ je napisao/la:
Pa sumnjam da se to moze negdje na compu izbrisat, jer je snimljeno u routeru.

Otidji 192.168.0.1 ili 192.168.1.1 admin admin , pa probaj tu procackat, resetuj ga na stare postavke.

Ako nista nazovi bhtelecom nek ti pomognu :P
zvao sam i telekom i 12 puta mi prijavljuje da su svi operateri trenutno zauzeti, vjerovatno dr***u sabahile majku li im je**m.
OldSql je napisao/la:
zvao sam i telekom i 12 puta mi prijavljuje da su svi operateri trenutno zauzeti, vjerovatno dr***u sabahile majku li im je**m.
hahahahahahahahaha
Koristim 3 kompa spojena na wireless router , takodjer i iphone , n900 i PSP. Sve radi normalno.

Kao sto ti je rekao Alienz procackaj nesto u postavkama. Ja mislim da ti treba biti ista IP adresa.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.