Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Telemach problem

149 pregleda · 10 odgovora · otvorena 27.11.2010. u 00:52

Dobro jutro eh ovako imam jedan problem .... koristim telemach konekciju i drug je dosao kod mene sa svojim kompom eo vec sat vremena se pokusavamo spojiti oba racunara na net,imammo ruter i sve je to ok spojio sam svoj i njegov na ruter meni normala radi net ali fazon je u tome sto su ljudi iz telmacha koji su mi pravili net unosili neke cegerlame uglv. automatska mi je konekcija cim je modem upaljen ima i konekcije nema nikakvog user name i pw ... i zbog toga neznam kako to isto da uradim na drugom racunaru .... nadam se da neko zna kako da ovo sredim ; unaprijed hvala.
U tom routeru verovatno imaju 2 izlaza (usb i ethernet) ethernet prikopcaj u svoj pc a usb u taj drugi pc i to bi trebalo biti sve, tako sam ja spojio laptop i pc Takodje mi se konekcija automatski spaja..
ja sam to u 4 poteza uradio bez ikakve promjene mac adrese :r
ash je napisao/la:
ja sam to u 4 poteza uradio bez ikakve promjene mac adrese
Koja cetri qme objasni eo satrah se ocami :S
cH1LEEEEE7RSH_ je napisao/la:
Koja cetri qme :D objasni eo satrah se ocami :S
nista jarane, samo prikljucio ruter ugurao kablove iz modema u ruter i iz rutera u pc-ove i to je to :o
imas ovdje kako je nastimao lik, pa mozda ti pomogne, iako je kod mene ruter sve automatski sredio

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?f=21&t=81009&p=4686199&hilit=router#p4686199
ans je napisao/la:
Skini t-mac i tu moraš našteliti drugi ip
kakve to veze ima lik je rekao da mu to sve radi automacki to znaci da je stvar do modema rutora ili nez vec cega ps kad ne kapiras
Insan3 je napisao/la:
kakve to veze ima lik je rekao da mu to sve radi automacki to znaci da je stvar do modema rutora ili nez vec cega ps kad ne kapiras ;)
hahah ' prije 2 dana sam to radio tako da znam šta sam ja radio poz
ako je nesto na isti fazon kao u ADSL-a, onda udji u konfiguraciju modema i prebaci modem u PPPoE mod
nighty1zhe je napisao/la:
ako je nesto na isti fazon kao u ADSL-a, onda udji u konfiguraciju modema i prebaci modem u PPPoE mod
Na ovim telemach-ovim modemima ne mozes nista sam konfigurisati.

Probaj ovako. Kad sve spojis otvori mozzilu na drugom PC-ju unesi IP adresu routera probaj sa 192.168.1.1 ili 192.168.0.1 ili koja je vec adresa.

Odi na setup wizard i samo klikas next.

Tako sam ja spojio 2 racunaa na HS-ovu konekciju.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.