Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Poništeno pitanje 50 bodova

Konekcija HITNO

154 pregleda · 8 odgovora · otvorena 24.10.2010. u 17:32

Pozdrav gameri,

hitno mi treba konkretno objasnjenje kako da koristim 2 racunara sa jednom konekcijom. Imam modem spojen sa ruterom ili obrnuto ugl. spojio sam obadva kompa s ruterom ali jedan radi(ovaj) drugi ne :S Stavio sam na onom kompu na Internet Protocol ono automatic ali opet nece ? Sta da radim hitno mi ovo treba ...

Ko najbolje objasni dobija bobe. Poz
Stavi modem u router mode.

Ako imas adsl, onda ides tamo onaj protocol promijenis, upises username pw i namjestis to sve.

U modem ulazis preko http://192.168.0.1 ili 192.168.1.1

default username pw admin, admin

Kopirao sa druge teme:

Nakon sto si se prijavio na bihnet.ba za simulatne konekcije,kucas u browzer ovaj ip
192.168.1.1
Username:admin
Password:admin

Kliknes na "Setup Wizard" i na dnu te stranice pise plavim slovima "CONFIG",klikni.

Pored "Encapsulation" imas drop down listu,izaberi]"PPPoE LLC"
U polje "VPI" upises 8
U polje "VCI" upises 35 i klines Next.

Nakon toga ce traziti username i password od konekcije,upisi i klini Save
Nakon toga ce se modem rebootati i netrebas vise konektovati preko napravljene konekcije vec samo upalis modem.
odes na local area connection
na tom racunaru koji ne radi
i odes na local area connection desni klik-properties
ides onda na tcp/ip i na tom kliknes properties
i oznaci obtain automatically dns server ip
isto tako automatik gateway ip
i to je to :D
@AlienzZ Nemam adsl, imam TxTv(Kablovski internet). Ako mozes za njega da objasnis...

@tarik_cs citaj post, uradio sam to i neradi -.-
TimeX je napisao/la:
@AlienzZ Nemam adsl, imam TxTv(Kablovski internet). Ako mozes za njega da objasnis...

@tarik_cs citaj post, uradio sam to i neradi -.-
Reci mi samo jel imas username i pw ? Tj jel se moras uvijek logovat na net kad oces, il ti je direkt konekcija ?
AlienzZ je napisao/la:
Reci mi samo jel imas username i pw ? Tj jel se moras uvijek logovat na net kad oces, il ti je direkt konekcija ?
Znam user a pw mislim da znam. Uvjek se moram logovat, davno sam ono save-ao pass i od tad stoji to i logujem se ...
TimeX je napisao/la:
Znam user a pw mislim da znam. Uvjek se moram logovat, davno sam ono save-ao pass i od tad stoji to i logujem se ...
A ne znam, kod mene je direkt net, pa sam uzeo extra router koji mi baca wireless i net na 2 compa lanom.

Nazovi te tamo pa pitaj iz provajdera.
TimeX je napisao/la:
Znal jos ko? :S
Ako si ukljucio u oba ethrent onda mora radit da nisi mozda koristio telefonski kabal iz modema do drugog kompa ? taj telefonski kabal ustekaj u ovaj 1 pc i tamo napravi konekciju i konektuj se i surfaj ali to ce ti radit samo kad ti je ovaj pc upaljen kupi kabal ethrent 0.70 KM 1 metar i provedi do drugog kompa i radit ce ok.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.