Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Dva problema

83 pregleda · 7 odgovora · otvorena 23.10.2010. u 12:04

Pozdrav...

Znaci sinoc oborim sistem sve normalno se zavrsi, ali kad palim racunar tj. kad se dize windows pise ovako nesto:

Microsoft XP Professional
Microsoft XP Professional

Da odaberem od to dvoje ili mi dole odbrojava 30 sec pa dok ne istekne ne digne se sam sistem ili da kliknem jedno od ono dvoje..

Drugi problem koristim program driver max da vratim sve drivere vrati ih sve instalira ih ali nece nikako zvuk znaci nemam zvuka na zvucnicima skinem posebno driver Realtek AC 97 nece opet...

Da li neko zna kako rijesiti ove stvari ??
Eh kod mene isto pise dva windows-a posto nisam nesto dobro uradio (znam rusiti sistem ) i ja spustim strelicom makar kod mene je donji windows radi.A za zvuk nebi ti znao reci sry.
Sto se tice prvog problema to ti je nesto do CD-a sa kojeg si instalirao valjda... meni prvi put kada je u radnji lik obarao sistem nije to bilo, drugi put kad mi je rodjak obarao pojavilo se to.. nikakav velik problem samo stisnes ENTER kad ti se to pojavi i zdravo đaci...
@ Obojica hvala momci donekle na pomoci, samo me je bilo "strah" da nije neki problem da ne osteti nesto jer nikad prije mi se nije javljalo...

Samo me jos zanima kako da rijesim problem zvani ZVUK :/
Booba je napisao/la:
@ Obojica hvala momci donekle na pomoci, samo me je bilo "strah" da nije neki problem da ne osteti nesto jer nikad prije mi se nije javljalo...

Samo me jos zanima kako da rijesim problem zvani ZVUK :/
Nemas drajvere sto je ocito

Skini everest i pomocu njega skeniraj i download drajvere
LoL32 je napisao/la:
Nemas drajvere sto je ocito

Skini everest i pomocu njega skeniraj i download drajvere
Kume nisi dobar skinuo sve drivere instaliro pise da su prikljuceni zvucnici ali zvuka nema :S
eh onda ti je nesta mutirano idi
Programfiles-Sound and Audio devices i provjeri ima li ista mutirano ako tu nebude onda ti je u Realteh HD sound Effect menager isto u programfiles
Pri dizanju sistema nisi obrisao stari OS vec si instalirao jos jedan na drugi HD ili na drugu particiju.

Za drivere skini EVEREST i pronadji se u svemu tome :P

GL

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.