KajotY je napisao/la:
Neznam koji qurac prave parade :/, jel mi mozda pravimo Straight parade ???
Vidi se da nisi informisan o gay paradi.
Gay Parade ili parada ponosa je tu da pokaze narodu da je normalno biti gay. Da osobama homosexualnog opredjeljenja pokazu da je normalno, da se ne moraju stiditi i bojati toga.
Isto kao sto su demonstracije da se pokaze neko misljenje odredjene mase, tako je i ova parada za to da ohrabri ljude koji zive u strahu i ponizenju.
Isto kao sto su ljudi poginuli da u raznim pobunama i demonstracijama pokusavajuci ostvariti svoj cilj, tako i oni daju sve od sebe da se izbore za svoja prava. Da nema takvih ljudi, najvjerovatnije bi idalje imali robovlasnistvo, a ne demokratiju.
Oni se bore kao sto su se borili robovi, gladiatori, crnci.... bore se za sebe. Ovo je njihov vid borbe.
Tebi i mnogima drugima je to glupo i ne svidja vam se. Njima je to zivotna zelja. Da se izbore za svoja prava i prava buducih narastaja.
@Tema
Nemam nista protiv gay parade, niti protiv homosexualaca. Ljudi su kao i ja, ti, on, ona, oni..... Oni tvrde da to nije njihov izbor nego da jednostavno jesu takvi odkad znaju za sebe. Da se malo informisete, naisli biste na netu na hrpu tekstova gdje gay osobe pisu o sebi. O problemima, o sexualnosti, pa i o tome kako su pokusavali da budu "normalni" ali nisu uspjeli
Meni ih je licno zao jer ih veci dio naroda prezire, smatra bolesnim, moraju zivjeti u "tajnosti", moraju glumiti da su neko drugi. To se ne moze nazivati zivotom.
Sto se tice problema i povredjenih. Mislim da ce sve ici uglavnom kako treba. Naravno, navijaci (tacnije idioti jer za mene to nisu navijaci) ce pokusati nesto uraditi, ali broj policajaca je ogroman. Cak i do 5 policajaca po ucesniku parade. Nije mala stvar. Put je malen i u blizini drzavnih zgrada sto znaci dodatno obezbjedjenje. A i evropska unija dodatno vrsi pritisak na Srbiju da obezbjede sigurnost ucesnika ili ce biti sankcije.
P.S.
Mrziti homosexualce samo zbog toga, gore je nego biti nacionalista i fasista zajedno. Sto se tice vjere imas izbora. Pa mrziti nekoga zbog izbora je i u neku ruku "razumljivo". Ali mrziti nekoga zato sto ga je Bog takvog stvorio za mene je neshvatljivo. Da li mrzite invalide ili retardirane osobe zbog toga? Predpostavljam da ne. Eh, to vam je isto.
Toliko od mene. Pusa.