Tebra ako ti iko ima objasniti sta onda to sam ja

- pregledao sam SAW filmove x puta, i znam ih vise sve napamet, isao sam i na premijeru skoro svih dijelova, sad 29 oktobra izlazi saw 7 koji ce biti 3D, znaci saw 3D to ce biti ultragotiva gledati, samo sto kod nas nema 3D u cinemacity-u, mozda ce i to nabaviti do tad.
- u prvom dijelu pocinje sve, scena zapocinje kada se dvojica ljudi probude u velikom wc-u zavezani lancima za dio wc-a, ubro pronalaze kovertu u kojoj se nalazi kaseta, ali nema diktafona tu, na sredini wc-a lezi mrtav covjek sa pistoljem i diktafonom, pronalaze nacin i dolaze do pistolja u kojem nema metaka i diktafona. Ubrzo jigsaw im objasnjava sta trebaju radit i da prate srce, pronalaze testere medutim pokusavaju da presjeku lanac i neuspijevaju. Kako radnja ide, doktoru koji je zarobljen zarobljena je porodica i ako ne se ne oslobodi za odredeni sat, bit ce ubijeni. Na kraju doktor reze nogu, mladic koji je bio sa doktorom umire, a covjek koji je lezao na sred wc-a bio je JIGSAW

, i sve je gledao i pratio citavo vrijeme.
Je***a kada to vidis ,a neznas sam si sebe sjebao-
- 2 dio, 5-6 osoba zarobljeno u kuci sa zadacima, jigsaw im daje zadatke medutim oni to ne slusaju, na pocetku dajem im kljuc i govori da to nije kljuc od vrata oni odma pokusavaju otkljucati vrata i jedan umire, onda idu do peci on im govori da uzmu 1 inekciju, on u peci nalazi i 2 pokusava uzeti zatvaraju se vrata i on umire. Zakljucak nisu pratili sve. Dok se oni po kuci unistavaju, policija pronalazi skloniste jigsawa i pregovara sa njim, on kaze policajcu koji je zarobljen u kuci da saceka vrijeme, i on ne ceka ulazi u kucu gdje mu je sin, ne pronalazi nikog i jigsaw ga zarobljava, te policija ulazi u kuci i saznaje da to nije uzivo nego da je snimak. Isto
je***a na kraju, sam si sebe sjebo.
-3 dio, jigsaw bolestan amanda radi zadatke jigsawa, ali ona ne daje mogucnost da se prezivi, te i kad uradi misiju kako treba mora umrijeti. Hvata doktoricu i ona treba da operise jigsawu tumor na mozgu, sa ogrlicom oko vrata. U koliko jigsaw umre ogrlica ce se upalit i raznjeti njenu glavu, ali to nije sve njen muz od doktorice zarobljen je i radi misije u toj kuci, ubija sve osobe koje su krivci za smrt sina. Na kraju ona operise jigsawa, amanda unesvjecuje doktoricu ulazi njen muz vidi jigsawa i prereze ga testerom po vratu, ne znajuci da je tajmer povezan sa srcem jigsawa, u instant ubija mu zenu.
4 dio pocinje jigsaw je mrtav, uni ga rezu i pronalaze kasetu u zelcu. Pustaju kasetu i on govori iako je on mrtav prica se nastavlja. Objasnjava se zbog cega je on poceo da stavlja ljude na iskusenje, koja je prva osoba koju je ubio itd, uglavnom sve se tu objasnjava. Ultra jak dio, otkriva se da policajac pomaze jigsawu da obavlja posao nakon smrti.
5 dio - jak dio jigsaw pravi ubistva tako da se okrivi za ubistva policijac koji je radio tada, i on ostaje bez zadatka da pronade jigsawa, medutim zelja ga vuce i on trazi tragove jigsawa i upada u zamku, tada pocinje misija da prezivi. Jigsaw ga stavlja u kutiju u kojoj se puni voda, on pronalazi nacin i probada grljan olovkom da dode zrak, i da nebi umro, ulazi policija i spasava ga. Medutim on i dalje ne prestaje upada u novu zamku, koju mu postavlja jigsaw ali je izvrsava njegov sagovornik policajac koji je radio sa njim, radi misije koje su uzbudljive i na kraju kada je uhvatio policajca umire

i u ovom dijelu se objasnjavaju 1,2,3,4 dio. Nakon smrti policajca, oni odlaze kod zene koja moze da prevede snimak jigsaw i da skonta ko se krije iza snimka, i u tom trenutku dolazi policajac, oni otkrivaju ko je medutim on ih ubija i spaljuje, od mrtvog policajca uzeo je ruku i ostavio otisak da ih je on ubio, svi misle da je on krivac. U ovom dijelu ima jos dobrih misija, npr 5 osoba imaju zadatak da predu odredene misije, na pocetku rade zadatak da pronadu kljuceve neke u teglama , imaju odredeno vrijeme i onda ce bomba puci, nema kljuceva za svih 5 jedan ostaje visak i on umire, idu dalje na sljedece misije i sve jedan po jedan umiru, ostaju njih 3 i dolaze do misije kada treba da naprave spoj za struju a ima 5 prikljucaka ubijaju osobu i stavljaju na nju svih 5 prikljucaka i ona umire, dolaze do zadnje misije ali tu trebaju da napune teglu krvi i saznaju da su mogli preci sve misije a da niko nije poginuo, npr svi su mogli proci kroz isti prolaz, da je svako uzeo po jedan prikljucak prezivili bi, to bi bio samo mali udar, i da svako da po malo krvi svi bi prezivili.
6 dio, premijera predobra puno je za pricat taj dio pogledaj sam

ima previse ubistava i misije radi vise osoba. Ultra jak dio !
moras to pregledat !
al sam se napisao

sve sa zadovoljstvom, jedva cekam 7 dio.
Znaci na pocetku u 1 i 2 dijelu misije radi Jigsaw tj Tobbin Bell, u 3 dijelu amanda, u 4 i 5 i 6 dijelu policajac tj. detektiv, ali u 6 dijelu jigsaw stavlja policajca na iskusenju tako sto mu stavlja na glavu masku, i ako ne izvadi kljuc iz tijela umire. on pronalazi nacin i prezivljava to je kraj 6 dijela, tu misiju radi jigsawova zena
ovo sam ti samo ukratko objasnio ima tu jos puno i puno misija

moras pogledat uzivat ces vjeruj mi