Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Humanitarni turnir ?!

532 pregleda · 37 odgovora · otvorena 30.09.2010. u 21:35

Pozz svima, gejmerima, fotošoperima, muvimejkerima, veb diazjnerima i ostalima ^^

Otvaram ovu temu da predlozim svim igracima kantera da se napravi jedan humanitarni turnir za Nedima Ćosovića !

Ako je ko ZA i spreman da pripomogne pravljenju ovog turnira, neka se javi. Ja cu viditi sa glavnim na BH Gaming sceni ^^ ako oni hoce... da ovaj turnir "razglase"...

× Budimo humani...

- Sav sakupljen novac od turnira bi bio uplacen na ziro racun za pomoc malom Nedimu !!

× Razlog ove teme:

Svi na profil postavite:

090-292-055- humanitarni broj kojim spašavamo život dječaka od 2,5 god. Koji se zove Nedim Ćosović- cijena poziva 3 KM!!!

Dvogodišnji dječak Nedim Čosović ima encefalopatiju. U četvrtom mjesecu po rođenju došlo do komplikacija. Nedim je odjednom počeo da se grči i po 20 sati dnevno i plakao je, iz dana u dan. Već mjesec dana poslije toga više nije mogao da drži glavu normalno, a motorika dijeteta je naglo stagnirala. Od tada do danas doktori u BIH nisu mogli uspostaviti tačnu dijagnozu, niti sa sigurnosšću utvrditi šta je dovelo do ovog stanja.
U Sloveniji su na ispitivanjima rekli da dijagnoza nije cerebralna paraliza, te da su sigurni 80% da je uzrok vakcina, što naši doktori negiraju. Izričito su naredili da se djetetu moraju raditi fizikalne terapije svakodnevno, što opet naši doktori ne mogu da obezbijede, pravdajući se da nema mjesta.

Nedim ide na fizikalne terapije svaki drugi dan (koje koštaju 20 KM dnevno). Roditelji nemaju sredstava da plaćaju terapije svaki dan. Doktori iz Slovenije su izrazili spremnost da djetetu tamo rade fizikalne terapije uz pojačanu ishranu sa OMEGA 3 i da mu urade kompletne nalaze usvrhu dobijanja više informacija o Nedimovom stanju.

Tretman koji klinika u Sloveniji nudi je neophodna da bi se sprečilo dalje propadanje mozga, a rehabilitacija fizikalnim metodama će osposobiti dijete koliko god je moguće: za tako ozbiljan fizikalni tretman dijete zahtijeva cjelodnevni institucionalni nadzirani tretman.

Za mjesec dana boravka u bolnici u Sloveniji je potrebno da se dobije tačna dijagnoza. Predračun za dva mjeseca u slovenačkoj bolnici iznosi 18’386 eura. Ukoliko ste u mogućnosti, molimo da svojim prilogom pomognete Nedimu – ukoliko mu se potrebne terapije ne obezbijede do treće godine, kasnije može biti prekasno.
Ideja je prejaka, samo ne znam jel' se može nešto organizovati i do kad trebaju pare se skupit?
Zvao sam vec 3 , al' nije problem opet.

Ideja prejaka , gl.
Sviđa mi se ideja, da se tour održi npr u SNu, 50km nek je uplata, nek bude 10 ekipa eto ga 500km, i sve pare Nedimu. Valjda će mu i to biti od pomoći.
Oj pozvao bi ali neam .. Bosanski broj samo MTS i TELENOR imam kad bi moglo pozvao bi 3 puta
Kolike turnire pravite samo iz "zabave", pa možete jedan turnir napraviti u humanitarne svrhe.
ma moglo bi se stavit uplate 10,15 km kao i uvijek, nagrada da bude samo za prvo mjesto nesta sitno ostalo da ide za njega. jer nece niko doci to su dzonovi, nemaju svrhu igre , zajebavat ce se
Svaka cast...hvala Bogu da neko napravi humanitarni turnir

BTW mozes se javit tj nac .. contakt od velikih firmi
plus.ba ja mislim
disti
... dalje neznam btw .. mogu ti nac .. link sa svim firmama koje bih bile spremne da pomognu(bar tako mislim)
A sta je tom Nedimu ?
Ako je taj Nedim iz istog mjesta gdje ti zivis .. mislim da bi moglo da ..
Napravite kockaste kutije istampate .. papir .. gde pise sta je nedimu kolko ima godina br.ziro i da nalepite na kutije ..
A na kutiji da ostavite otvor da ubacuje neko pare ..
Tako idete od cevapare do marketa do frizera ... i pitate dali smete da ostavite te kutije
SNACK24 je napisao/la:
ma moglo bi se stavit uplate 10,15 km kao i uvijek, nagrada da bude samo za prvo mjesto nesta sitno ostalo da ide za njega. jer nece niko doci to su dzonovi, nemaju svrhu igre , zajebavat ce se
× Ako mu je stalo da pomogne, nece mu biti do nagrade! Valjda ce mu biti dovoljno "OSVOJIO TURNIR"...
Ramiz je napisao/la:
× Ako mu je stalo da pomogne, nece mu biti do nagrade! Valjda ce mu biti dovoljno "OSVOJIO TURNIR"...
jes ekipama 98 godista... znam ja kako to ide, najbolje je da se zadrzi na pozivima, jer koji ce organizator frku pravit a da sebi u djep ne stavi ni markicu ?
oj j*m ti hljeb i edit stani moram opet sve hahahha eh ovako ne meres moj brate upaliti kompjuter i jednostavno tako planirati moras da uradis jedno pozivnaje 2 ko dode ko ne dode ko se zajebava OVO TREBA IMATI SVOJ PLAN JEDAN ne mozes upaliti kompjuter i napraviti ejbni turnir
Znas sta mi nije jasno?
Koji bolesnici pacenici debili kretnei nemoralni konji su glasali ne!Eto dabogda i vama zatrebalo. hvala :D
tesko sad......sad ce onaj balkan cup ha hu
jedino nesto u medjuvremenu :/
SiK je napisao/la:
Znas sta mi nije jasno?
Koji bolesnici pacenici debili kretnei nemoralni konji su glasali ne!Eto dabogda i vama zatrebalo. hvala :D
SiK moj brate najveci o tom ti pricam ima zajebavanja na ovom i ja sam glasao ne jednostavno je ne planirano i ne zelim da se odrzi IMA SVAKO DA GLASA KAKO HOCE PA DA J EPIDEMIJA AIDSA
loser152 je napisao/la:
ima raje iznad 96 a koji ce ti oni kurc
Nema veze. Neka i mladjih... vazno je da se malom pomogne !!
Živimo u Bosni i Hercegovini, svima nam je potrebna pomoć.
Ramiz je napisao/la:
Nema veze. Neka i mladjih... vazno je da se malom pomogne !! ;)
djeca pomazu a roditelji prebijene marke nemaju nemoj toga ba ovi kojima roditelji ne trebaju onda glasaj a ne od babe i mame parice malo malo glasas malo kartice to ofo ono i ti si ga najebo..Ne mogu ja sada skakat s mosta radi malog ko pomogne nek pomogne
loser152 je napisao/la:
SiK moj brate najveci o tom ti pricam ima zajebavanja na ovom i ja sam glasao ne jednostavno je ne planirano i ne zelim da se odrzi IMA SVAKO DA GLASA KAKO HOCE PA DA J EPIDEMIJA AIDSA
Pa sta brate sto ima mladih oni nek daju pare ako ko oce a onda cemo se zezat brate jel to problem?A volio bih vidjet tebe da ti tvoj sin dobije neku bolest kako bi ti bilo drago da neko uradi ovo sto je predlozeno:D

HVALA! NE CITIRAJ TI VISE SVIJUT

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.