Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 200 bodova

Monitor nema signala

346 pregleda · 28 odgovora · otvorena 25.09.2010. u 12:37

Kao sto sam vec u naslovu rekao, komp radi normalno (Rade sve lampice, svi cooleri, radi zvuk- cujem zvuk windowsa kad se upali komp) , ali na monitoru nema signala.

Probao sam drugi kabal i drugi monitor i opet isti problem.

Kongifuracija:

Maticna- Asus P7P55
Processor- Intel Core i5 2x 3.26 GHz
Memorija- 6 GB (3x2 GB) DDR3 1600 MHz
Graficka- Powercolor HD5770
Hard Disc- Neki Hitachi 1TB
Napajanje- Thermaltake 470 W

Ako neko stvarno pomogne dobija jos 100 boba, nadam se da je dovoljno.

Molim administraciju da ne brisu temu dok ne dobijem odgovor. ♥
Izvadi graficku pa ponovo vrati .. Ocisti prasinu i radit ce ti 
wxn je napisao/la:
Izvadi graficku pa ponovo vrati .. Ocisti prasinu i radit ce ti 
I to sam probao, ipak ne radi 
pazi ovako: mozda nestavis kabal od monitora ljepo u grafu al nevjerujem da je do toga,izvadi grafu ispusi izlaz(leziste) i opet vrati pa pokusaj,ako to nije il ti je crko izlaz za grafu il grafa.... eto ako sam ti pomogo davaj bobe  salim se naravno,to ti je jedino sto moze biti 
Demonijak je napisao/la:
pazi ovako: mozda nestavis kabal od monitora ljepo u grafu al nevjerujem da je do toga,izvadi grafu ispusi izlaz(leziste) i opet vrati pa pokusaj,ako to nije il ti je crko izlaz za grafu il grafa.... eto ako sam ti pomogo davaj bobe  salim se naravno,to ti je jedino sto moze biti 
Ne vjerujem da je do grafe, ali ipak postoji mogucnost, do kraja dana cu sve provjerit, ako bude to tvoje su bobe 

Molim admina da osamari ovog Fixxersona 
Ako imas cooler na grafi onda kad upalis comp pogledaj vrti li se cooler na grafickoj. Ako se vrti onda ti je crkao izlaz za monitor (onaj plavi u sta ubacujes kabal od monitora u grafu), a ako ne radi taj cooler dok je comp upaljen onda ti je grafa crkla.
donesi monitor koji znas da radi , probaj ako ne bude radio , bye bye grafa 
PeniK je napisao/la:
Ako imas cooler na grafi onda kad upalis comp pogledaj vrti li se cooler na grafickoj. Ako se vrti onda ti je crkao izlaz za monitor (onaj plavi u sta ubacujes kabal od monitora u grafu), a ako ne radi taj cooler dok je comp upaljen onda ti je grafa crkla.
Cooler na grafi radi, a ako je crko izlaz sta mogu uraditi?
ady0606 je napisao/la:
Ne vjerujem da je do grafe, ali ipak postoji mogucnost, do kraja dana cu sve provjerit, ako bude to tvoje su bobe 

Molim admina da osamari ovog Fixxersona 
i ja molim za samaranje  brate nema sta drugo da bude siguran sam u to,postoi mogucnost i da je do monitora i kabla od monitora al kazes da si mjenjo i monitor tako da ta opcija otpada  znaci nesto je od ta 3 problema a to ti je nekih 10,15 minuta da to provjeris,javi kasnje jesi li sta uspjeo!
Sto bih on mene samarao , i ja sam htio pomoci da zaradim malo bodeva :S
ady0606 je napisao/la:
Onda ti je u ovom slucaju crkao izlaz(onaj plavi u koji ubacujes cabal od monitora u grafu). Jednostavno mozes kupiti tu istu graficku al samo polovnu i nadjes majstora koji ce ti zamjenit te izlaze il jednostavno tu polovnu grafu stavis u comp i bude sve u dure. 
ady0606 je napisao/la:
pazi brate ako ti je izlaz crko otidji kod majstora,on ce taj izlaz da izvadi i stavi drugi,zaletuje i to je to 
PeniK je napisao/la:
Onda ti je u ovom slucaju crkao izlaz(onaj plavi u koji ubacujes cabal od monitora u grafu). Jednostavno mozes kupiti tu istu graficku al samo polovnu i nadjes majstora koji ce ti zamjenit te izlaze il jednostavno tu polovnu grafu stavis u comp i bude sve u dure. 
Ne isplati mi se kupovat ovaku grafu, jer ipak nije jeftina 

@dexx_

Da li se to ima posebno kupit, da ne kupujem drugu graficku radi toga?
jel uredu uticnica sto prikljucujes monitor probaj na drugu
mene tako jednom zezalo na kraju skonto da neradi uticnica :S
ili probaj izvadit graficku pa probaj bez nje jer na maticnoj ti vjerovatno ima integrirana ako tad mogne onda je grafa u kvaru ;)
imao isti problem i imas kad otvoris centralnu kao neko dugme i otovri to i pritisni tako mi je 1 lik uradio i kaze to da je restart bios i radio mi je monitor poslije toga
probaj prvo upaliti ono dugme iza centralne prvo ga ugasi tj na nulu pa upali na to dugme pa tek onda upali compp

probaj meni pomoglo 
ady0606 je napisao/la:
Ne isplati mi se kupovat ovaku grafu, jer ipak nije jeftina 

@dexx_

Da li se to ima posebno kupit, da ne kupujem drugu graficku radi toga?
imas brate odes kod nekog privatnog majstora koi ima neke pokvarene maticne ploce i skine sa nje nece te izaci skupo 
Vidim da si iz olova tamo stvarno neznam ima li ali ako nekad budes dolazio u ilijas javi mi se znam ja veoma dobrog majstora 
Slusaj ovo brate...
Ako imas prekidac (Na produznom)
Upalis racunar na centralnoj, dok se on pali iskljuci i ukljuci prekidac na produznom,ako ne mogne 1. put onda ponovi isto...Ja sam tako isto imao problem,i morao sam mijenjat ono gdje se ukljucuje na centralnoj...
Vjerovatno je to problem...:D
ady0606 je napisao/la:
Odnesi u servis, i zamoli samo da ti zamjene VGA (ili ako ti je DVI) ulaz.
A jesi probao spojiti na integrisanu graficku? 
ako ti je ovakav monitor http://www.gadget-paradise.com/news_images/0074_asus-19-inch-widescreen-lcd-monitor.jpg

njima cesto ode ova kontrolna ploca i moras je mjenjati......

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.