Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Izbori 2010

392 pregleda · 39 odgovora · otvorena 20.09.2010. u 14:16

Izbori nam se sve više približavaju, gradovi su oblijepljeni plakatima, na televiziji se vrte izborne reklame, posvuda se održavaju predizborni skupovi itd.

Kao i mnoge prethodne, i ove izbore nazivaju najznačajnijim u historiji Bosne i Hercegovine na kojima će se odlučiti gdje smo prispjeli- U Europu ili u guzicu pasju.

Da li mislite da će ove izbori donijeti išta novo što se standarda života tiče. I na kraju, ako želite naravno, napišite za koga ćete glasati i zašto. Ja glasam za Komšića i SDP zbog toga što mi je na vrh glave nacionalnih priča i stranaka.

Molim da se na temu ne javljaju oni koji nemaju pravo glasa i koji neće glasati.
cuj "NAROD ZNA" sta zna narod svake godine sve gluplji i gluplji glasa se za SDA koji 20godina nista uradili nisu :/
SDA - Narod zna. Zna sta su radili 4 je***e godine dok je trajao njihov mandat, nista !

zaBiH - Zabise nam ga duboko, za ove 4 godinje njihovog mandata smo se unazadili jedno cirka 10 godina.

SDP - Komsic, po meni jedini clan koji je dostojan da bude na toj poziciji.

Radoncic i kompanija, mnogo obecavaju, nova su stranka, treba im pruziti priliku da vidimo sta bi mogli uraditi. Realno ima covjek novac, ne treba mu od sirotinje, i imam osjecaj da ce uzeti izbore
Lima je napisao/la:
hljeba nece imati ni ovako ni onako, jer se isti lupezi smjenjuju svako malo, tatice guraju sinove, sada su poceli i cerkice' itd..
Sve dok je troclano predsjednistvo, nikad hljeba od njih (troglava azdaja) zato knjigu u sake pa se sam bori za svoje jedino "pravo" pravo.
pa smjenjuju se i guraju svoje jer ljudi, kao ti, ne glasaju uopste, pa ostaju ovi starci da glasaju za "svoje" iako nam "njihovi/nasi" ujebavaju drzavu, al j**o drzave vec zivote
ti da si imalo gradjanski i demokratski osvjesten izasao bi pa ako treba i poderao list

A inace glasam za prof. dr. sc. glb. Nermina da nam bude gore ovaj bolje 9-)9-)9-)
Najbolje bi bilo da nam je tu Chuck Norris :)....Salim se...
Ja iako nemogu glasat znam dosta vise o politici nego ostali....

Ja da sam na vasem mjestu glaso bi za SDP i zeljka komsica....
Za bosnjackog predsjednika bi o5 Harisa silajdzica,jer nema nijedan bolji kandidat od njega....

Radoncic je iz Sandzaka doso za vrijeme rata i pokro narod...
Sad oce da bude predsjednik....

SDA je vodila politiku ove 4 godine,i vidite dokle smo dosli...nidokle,oni su krivi radi podjele imovine....sve....

Za premijera RS-a ide Krsmanovic 100%..
Dodo je Opo,nema ga.....

Jedini SDP i Stranka za BIH mogu ovdje da naprave normalnu drzavu :)

I za ove Ne-Glasace:
Izadzite na izbore,to sto necete glasat ce samo vama ici na stetu,i mora neki Politicar bit dobar medzu njima...takve birajte! :D
prEy_ je napisao/la:
SDA - Narod zna. Zna sta su radili 4 je***e godine dok je trajao njihov mandat, nista !

zaBiH - Zabise nam ga duboko, za ove 4 godinje njihovog mandata smo se unazadili jedno cirka 10 godina.

SDP - Komsic, po meni jedini clan koji je dostojan da bude na toj poziciji.

Radoncic i kompanija, mnogo obecavaju, nova su stranka, treba im pruziti priliku da vidimo sta bi mogli uraditi. Realno ima covjek novac, ne treba mu od sirotinje, i imam osjecaj da ce uzeti izbore
Samo da te ispravim , gospodin covjek Fahrudin je u velikim dugovima , i ima namjeru da svoje kredite od gradnje megalomanskih nebodera , vrati pomocu drzave.
To sto on napise u svojim novinama sta god hoce , to je jedno. Ono sto je istina , je totalno druga stvar.
Nemam pravo glasa , ali mi je smijesno koliko se novca utrosi na reklame , koji i sami znaju da nicemu ne pomazu.
A kod nas treba uvesti kao u Australiji , ili glasaj ili plati novcanu kaznu zasto nisi glasao.
A ne , nece da glasaju , ali se zale zasto su izabrani odredjeni ljudi.
Bit ce bolje za jedno 10 godina, ionako 99.9% populacije misli na ovaj svijet samo, pa samo skuplja dok ne umre, a kad umre skonta da je dzaba skupljao (novac). Doci ce bolji ljudi za jedno 10ak godina, dotad se strpit i cekat i obrazovat.

Glupo je sto krivite vlast i politicare, svi smo mi podjednako krivi.
bubi_ je napisao/la:
glasali ne glasali isto nam se pise (krimanal korupcija lopovi)al et sto se mora mora pa cu za Harisa ipak se nesto trudi;)

kako to hrvati rade
jaka skroz .... :)
reeq je napisao/la:
Samo da te ispravim , gospodin covjek Fahrudin je u velikim dugovima , i ima namjeru da svoje kredite od gradnje megalomanskih nebodera , vrati pomocu drzave.
To sto on napise u svojim novinama sta god hoce , to je jedno. Ono sto je istina , je totalno druga stvar.
Nemam pravo glasa , ali mi je smijesno koliko se novca utrosi na reklame , koji i sami znaju da nicemu ne pomazu.
A kod nas treba uvesti kao u Australiji , ili glasaj ili plati novcanu kaznu zasto nisi glasao.
A ne , nece da glasaju , ali se zale zasto su izabrani odredjeni ljudi.
Cuj Radoncic ulazi u politiku da vrati kredit....svaki dan nesto novo cujem, ali ovo je da budem iskren nesto najgluplje sto sam u ovo predizbornom procesu cuo.
Sta ti mislis da je on digao par miliona/milijardi kredita, a da prije toga nisu timovi ekonomista, analiticara i pm. proracunali da li se to moze vracati i kada ce se vratiti. Nije on napravio onaj neboder sebi, da se voza liftom, vecje covjek vlasnik najtiraznijie dnevne stampe u BiH. Da se skupi sve sto su svi politicari do sada pokrali ne moze se onaj neboder napraviti, a ti kao govoris da ce on u jednom mandatu od drzave uzeti par stotina miliona/milijardi da vrati kredit, bas realno razmisljanje.

Svi govore on lopov ovakav, onakav,.... On je barem napravio najveci neboder u Sarajevu, i specifican u Evropi. Napravio je drugi neboder, takodjes specifican u BiH. Vlasnik je najtiraznijeg dnevnog casopisa u BiH. Znaci covjek je uspjesan i on je to djelima pokazao.
Dodje ti neki, primjera radi, Tihic i sl. iz pm, koji nema krova nad glavom i kao vodi drzavu. Treba pustiti uspjesnog covjeka da vodi drzavu, a ne nekoga ko se ne moze brinuti ni o svojoj porodici.

Covjek obecava autoput i bolji zivot. I siguran sam da moze on dosta vise privu stranih investitora nego neki covjek koji nikada nije imao dodira za to. Nisi svjestan koliki je projekat napraviti onakav neboder u Sarajevu, vi mislite to digne koji milion kredita i zavrsen posao.

OT: Komsica za clana Predsjednistva BiH + SBB za stranku.
ACE je napisao/la:
Cuj Radoncic ulazi u politiku da vrati kredit....svaki dan nesto novo cujem, ali ovo je da budem iskren nesto najgluplje sto sam u ovo predizbornom procesu cuo.
Sta ti mislis da je on digao par miliona/milijardi kredita, a da prije toga nisu timovi ekonomista, analiticara i pm. proracunali da li se to moze vracati i kada ce se vratiti. Nije on napravio onaj neboder sebi, da se voza liftom, vecje covjek vlasnik najtiraznijie dnevne stampe u BiH. Da se skupi sve sto su svi politicari do sada pokrali ne moze se onaj neboder napraviti, a ti kao govoris da ce on u jednom mandatu od drzave uzeti par stotina miliona/milijardi da vrati kredit, bas realno razmisljanje.

Svi govore on lopov ovakav, onakav,.... On je barem napravio najveci neboder u Sarajevu, i specifican u Evropi. Napravio je drugi neboder, takodjes specifican u BiH. Vlasnik je najtiraznijeg dnevnog casopisa u BiH. Znaci covjek je uspjesan i on je to djelima pokazao.
Dodje ti neki, primjera radi, Tihic i sl. iz pm, koji nema krova nad glavom i kao vodi drzavu. Treba pustiti uspjesnog covjeka da vodi drzavu, a ne nekoga ko se ne moze brinuti ni o svojoj porodici.

Covjek obecava autoput i bolji zivot. I siguran sam da moze on dosta vise privu stranih investitora nego neki covjek koji nikada nije imao dodira za to. Nisi svjestan koliki je projekat napraviti onakav neboder u Sarajevu, vi mislite to digne koji milion kredita i zavrsen posao.

Nisam ja rekao da on nije uspjesan ili nesto slicno , ali da si ti imalo bolje upoznat sa njegovim stanjem , vidio bi da ovo sto ja govorim je itekako istinito.
Razumijes li da njemu nije problem vratiti pare , nego sto ce on to morati vratiti za (npr) 1 godinu da bi mu kamata bila 10% ,a ako ne uspije , onda je kamata 15% i onda je on u debelom minusu.
Nece on pokrasti drzavu na nacin da uzima pare , vec cemu drzava "posudjivati" bezkamatni kredit i slicno , gdje se gube enormne pare.
Ko mi obeca FLAT sa 4mbps naguzit cu se kamoli glasat, al da je cijena cener il cvaja ha ya. xD
ACE je napisao/la:

Da se skupi sve sto su svi politicari do sada pokrali ne moze se onaj neboder napraviti, a ti kao govoris da ce on u jednom mandatu od drzave uzeti par stotina miliona/milijardi da vrati kredit, bas realno razmisljanje.

Ja neznam jesi ti svjestan, da onoliko para koliko se ukrade u drzavi (ne samo od politicara, ponavljam nisu oni krivi vec mi svi), mozes godisnje da napravis jedno 500 onakvih nebodera, ako ne i vise. Samo eto kazu da smo jedno 70 milijardi u dugu, valja to nama vracat za jedno 20 godina . Al haj, bit ce vremena da se kaju oni sto su to "uzeli". Doci ce bolji ljudi uskoro da zamjene ove.
VioleN je napisao/la:
Da se skupi sve sto su svi politicari do sada pokrali ne moze se onaj neboder napraviti, a ti kao govoris da ce on u jednom mandatu od drzave uzeti par stotina miliona/milijardi da vrati kredit, bas realno razmisljanje.

Ja neznam jesi ti svjestan, da onoliko para koliko se ukrade u drzavi (ne samo od politicara, ponavljam nisu oni krivi vec mi svi), mozes godisnje da napravis jedno 500 onakvih nebodera, ako ne i vise. Samo eto kazu da smo jedno 70 milijardi u dugu, valja to nama vracat za jedno 20 godina . Al haj, bit ce vremena da se kaju oni sto su to "uzeli". Doci ce bolji ljudi uskoro da zamjene ove.
Ja sam konkretno mislio i napisao o politicarima. Nisam uzimao u obzir sto uniste energoinvest, hidrogradnju i sl. Nisam uzimao u obzir te razne privatizacije, davanje posla stranim firmama itd....Mislio sam konkretno koliko ukradu politicari u svoj dzep, tako i pise gore.
Imam 19 godina. Necu glasat' ni za koga. Sto necu? Eto, moze mi se...
Jednostavno, ne volim politiku i politicare, svi su lopovi, svi su isti. Niko nece plakati za mojim glasom tako da ne moram ici :)

Evo jedan "vic" sto sam cuo od starog, on kaze da je slusao na Skupstini: Nakon pobjede SNSD-a dolazi covjek u pekaru i trazi hljeb. Kaze mu prodavac, 2KM. Covjek iznenadjeno upita, zasto 2KM. A ovaj odgovara, pa fino, 1KM hljeb, pola marke Dodiku, pola za SNSD. Ajd, sta ce jadan covjek izvadi 2KM i da mu. Kad mu prodavac vraca 1KM. Covjek upita, Zasto to sad? Prodavac rece : "PA NEMA HLJEBA" ... Eto kakvi su nasi politicari, svi gledaju kako ce drugog ocrniti sto vise, a i sam krade od bijednog naroda. Dodik je rekao "E vidjecete sta ce vam biti ako ne budete za mene glasali!!" ... To kad sam cuo suze su mi od smijeha krenule na oci :D Djecko prijeti :P
Ajde dosta gluposti :) Manite se politike, knjigu u ruke, ucite skolu ;)

Peace

Love

B-Boy Oggy
A možda budem glasao i za neru, pošto vidim ima i njega

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.