Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Skola- Ekonomisti :D Pomoc!

486 pregleda · 24 odgovora · otvorena 13.09.2010. u 23:06

Treba mi pomocc :$

Ovako dobio sam za domaci da napisem 2 nacina na koja je najbolje da se ostvaruje profit :D naci najunosnija proizvodnja a da se za nju dobije sto bolja protiv vrijednost :D

Eto nzm kako da uradm sjetio sam se 1 al 2 ne mogu nikako ako mzoete samo da mi napisete znaci ukratko koja je to vrsta prozivodnje znaci sta :D i malo da obj zasto je to dobro ...

Oni koji idu u Ek razumiju me .. :D

Nisam znao gdje da se obratim za pomoc pa reko hajd ovdde :DD

SPAMERI ZAOBIDJITE U SIROKOM LUKU ! :D
Prostitucija - imaš robu, prodaš robu, ostane ti roba, ne plaćaš PDV.
Kupis paket trave, ulozis 10KM izvadis sjemenke ono prodas za 10KM (sto ti je ostalo)

Posadis jedno 2-3 ako uspije samo jedna ti mozes od nje napravit 1KG paketa a posto je 1gram = 10KM a ti ces u pax stavljat 0.7g to ti je 1428paketa = 14280KM (ako budes naveliko prodavo) imas tu oko 10000KM!
v3Tr0x je napisao/la:
Prostitucija - imaš robu, prodaš robu, ostane ti roba, ne plaćaš PDV.
realno +1 :D
Svugdje možeš zarađivati dobar profit, ako se razumiješ i ako znaš dobro raditi svoj posao.
N3sTabilaN je napisao/la:
Kupis paket trave, ulozis 10KM izvadis sjemenke ono prodas za 10KM (sto ti je ostalo)

Posadis jedno 2-3 ako uspije samo jedna ti mozes od nje napravit 1KG paketa a posto je 1gram = 10KM a ti ces u pax stavljat 0.7g to ti je 1428paketa = 14280KM (ako budes naveliko prodavo) imas tu oko 10000KM! :D
AHAHAHAHHAHAHHAHAHHAHAHHAHAHAHAHAH

U pax stavi 0.7 g trave i 0.3 g suhe zare hahhahahahhahahhhh
kijo je napisao/la:
realno +1
Pa iš'o je i vetrox nekad u tu ekonomsku.
quote Jason

"2012. će bit najbolja godina za profit, biznis samo takav."

Ko je skont'o - skont'o, ko nije...
apphex je napisao/la:
AHAHAHAHHAHAHHAHAHHAHAHHAHAHAHAHAH

U pax stavi 0.7 g trave i 0.3 g suhe zare hahhahahahhahahhhh
kriza moras se snac
v3Tr0x je napisao/la:
Pa iš'o je i vetrox nekad u tu ekonomsku.
pa "is'o" je i Trapo pa opet nist' nezna :/

Post dobio aplauz od ultranumb

trapoo je napisao/la:
pa "is'o" je i Trapo pa opet nist' nezna :/
Trapo ima najviše škole od nas sviju.
Najunosniji profit donose proizvodi koji cine svakodnevnu potrebu kod vecinskog dijela ljudi. Sam skontaj s cime se najcesce susreces svakog dana, znaci prije svega prehrambeni proizvodi pa sve ostalo - proizvodi duhana, pica, igre na srecu itd., znaci podjela na proizvode osnovne ljudske potrebe i poroke. Ovo samo moje misljenje, nisam sad neki ekonomist ovo ono.
N3sTabilaN je napisao/la:

Posadis jedno 2-3 ako uspije samo jedna ti mozes od nje napravit 1KG paketa a posto je 1gram = 10KM a ti ces u pax stavljat 0.7g to ti je 1428paketa = 14280KM (ako budes naveliko prodavo) imas tu oko 10000KM! :D
nemas ti blage ... bolje ti je nastavi wow-a igrat
ljudi j**o vas ljeb :D Legalan sam poso mislio :o

Hvala ovom momku na predzanjem postu zab sam usernam, hvala :D

edit codex ♥ :D
neznam je napisao/la:
nemas ti blage ... bolje ti je nastavi wow-a igrat
ja ba uredu je...
idem u komercijaliste no nije vazno... po meni drugi nacin bi bio , tobaco trgovina ili alkoholna pica ili mjesavina te dvije .... jer vecina maloljetnika ti sad i pije i pusi , pa im fino prodajes , marku manje njima je to bolje , kakvih klosara ima kupit ce ti za marku manje jer im je "bolje" i tako vise ih u tebe dolazi boli te neka stvar zaradis... ili jednostavno na trznicu i prodaji duhan ili nozeve na trznici ne moras placat svoje mjesto kolko znam i mores stavit sta god oces
v3Tr0x je napisao/la:
Trapo ima najviše škole od nas sviju.
Ko zna - zna, ko ne zna - 2..
Najveci profit ostvaruju proizvodaci luksuznih dobara, odnosno proizvoda koji predstavljaju statusni simbol.. Veoma cesto njihovi troskovi proizvodnje su mali, tj jednaki troskovima proizvodnje istog proizvoda koji nema uticajan brend, odnosno svjetski poznatu marku i imidz..

Imas hiljade takvih proizvoda, od automobila, odjece, alkoholnih pica itd.. Smisli neki proizvod, valjda imas bar malo maste..

Nisam bas u potpunosti skontao tvoj zadatak, ali ako vam je zadatak da osnujete novo preduzece i smislite cime bi se bavili, onda ne mozes uzeti za primjer luksuzno dobro, jer nemas izradjen imidz i prepoznatljivu marku..

Ako imas pitanja, imas msn u profilu, dodaj pa pitaj..
trapoo je napisao/la:
Ko zna - zna, ko ne zna - 2..
Najdraža mi "pjesmica" bila,tokom školovanja
radi crne radnje, pusi crncima ili kinezima mladjim od 5 godina po raljevu .

kani se ti toga, pocni se ti baviti sportom tu ojacas , budes pravi momak ha ja .

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.