Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Ex-Yu PC casopisi

813 pregleda · 24 odgovora · otvorena 05.09.2010. u 03:20

Pozdrav gameri !

Surfajuci u ovim kasnim satima naletih na jednu stranicu koja nudi zlata vrijedne stvari - skenirane stare ex-yu kompjuterske casopise 80-ih i 90-ih kao sto su BIT, svet kompjutera, playjoy i mnoge druge! Pored slike imate godista izdanja kao i linkove za download i cover. Uz pomoc search-a mozete lakse doci do zeljenog casopisa. Ja sam odusevljen sadrzajem.

Kad smo vec kod racunarskih casopisa da usput prodiskutujemo malo o njima. Sjecam se davno krajem 90-ih otac je prolazeci pokraj buvljaka na Grbavici nekim cudom vidio i kupio mi hrpu pc casopisa nakon cega ubrzo dobijam svoj prvi pc. Tada pc casopisi nisu bili toliko skupi, kupovo sam PC Play pa kako je on bivao sve skuplji kupovo sam Bug, VIDI, PC chip. Onda se pojavljuje i prvi BH pc casopis Info koji sam redovno kupovao jer je cijena bila odlicna. Jedva sam ceko da metnem onaj CD i instaliram kakav demo, medjutim cesto mi najbolje igre nikad nisu mogle jer mi je pc bio botovski. Odvajo sam od uzine u skoli da bi mogao kupit, kasnije svi casopisi dizu cijene tako da vise nisam kupovo, medjutim zadovoljio sam se internetom i to onaj 56k ISDN, kolko sam telefona znao skrsit, uzas =D. Ponekad za vrijeme sajma knjiga kod Trznice prodaju jeftino starije brojeve casopisa pa tu nekad uzmem hrpu.

Diskusija:
- Kada ste kupili prvi pc casopis, koje ste sve kupovali, koji vam je najbolji, koliko vam je sadrzaj pomogao itd.

Btw. ako moze u zanimljive da malo ozivimo forum.
Zajebite vi to sve screenfun je screenfun :)
SaltCityBoy je napisao/la:
Prije 5-6 godina sam redovno kupovao ScreenFun, tada su mi bile dovoljne te novine posto mi jedino racunar sluzio za igrice.
Pa sam jedno vrijeme kupovao PC Play, isto radi igrica.

I onda kada sam prestao sa aktivnim igranjem igrica, poceo sam kupovati BUG. Nalazio sam dosta zanimljivog sadrzaja i naucio sam dosta korisnih stvari.

Trenutno sam prestao sa kupovanjem novina, posto svi text-ovi imaju i na netu. Ko zna, mozda opet kasnije pocnem kupovati BUG.
;)

EDIT:

800 post 8)
PRVI BROJ JE IZASAO 2005. KAKO SI GA TI UZIMAO PRIJE 6 GODINA ??? :S
Shekspir je napisao/la:
PRVI BROJ JE IZASAO 2005. KAKO SI GA TI UZIMAO PRIJE 6 GODINA :S
Zato sam napisao 5-6, ne znam ni ja tacno

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.