Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Kako predstaviti svoj neki movie ?

396 pregleda · 14 odgovora · otvorena 04.09.2010. u 19:05

Dobar dan.

Posto vidim da dizemo svaki dan bar 2, 3 teme o nekom mini moviuu ili tako nesto, odlucio sam da malo objasnim kako napisati temu.

Osnovno pravilo kako vam tema ne bi zavrsila u kanti !

- u slucaju ako samo jedna fragscena ima na temi, tema ce biti deletana.
Takodjer je zabranjeno stavljati movie koji ste predstavili prije, znaci predstavite neki movie jednom, nemate razloga ponavljat.

Znaci, kad sljedeci put budete dizali temu ide :

Vrsta : Anketa [ Pod anketom ide, da li vam se svidja ?, da, ne ] ili Diskusija .
Naslov : CS : ime Filma
Duzina movia :
Edit by :
Frags by :
Stream link :
Download link [ ako zelite, naravno ] :

Kako komentarisati movie od nekog membera koji je predstavio movie ?

Znaci, ne samo napisati "nauci pucati", "10/10", nego treba da komentarisete kakav je edit :

Sync; boje; fragovi; cijeli edit movia i na kraju ocjena za edit i za fragove.

Svaka tema ili svaki komentar ako ne bude sve po pravilu kako sam napisao, bice deletana tema ili post osamaren.

Hvala.
Otvaranje tema radi nekog edita od 10-15 sekundi, bar na ovom nivou kod nas nije potrebno, kad se skupi 2-3 onda dobro, inace je to ravno otvaranju teme u FA sa jednim radom, sto je zabranjeno, eto samo prijedlog

Post dobio aplauz od miire

archie je napisao/la:
Otvaranje tema radi nekog edita od 10-15 sekundi, bar na ovom nivou kod nas nije potrebno, kad se skupi 2-3 onda dobro, inace je to ravno otvaranju teme u FA sa jednim radom, sto je zabranjeno, eto samo prijedlog
Mislim da si upravu, ali eto, uveo sam da minimalno 2 do 3 minimovia predstave.

- u slucaju ako samo jedna fragscena ima na temi, tema ce biti deletana.
Takodjer je zabranjeno stavljati movie koji ste predstavili prije, znaci predstavite neki movie jednom, nemate razloga ponavljat.

Ovdje mozete pisati josh neke prijedloge, molim bez glupih komentara.
Imam prijedlog slično kao PiC. Da se zove [MOV] IME MOVIEa. Onda da se uvedu moviemaking ikone za ocjenjivanje. To bi se moglo sredit.

Editujem ako se sjetim nečega.

Moj prijdlog je da odaberete dan kada ce svi moci postavljati svoje movie, dakle upravo kao i sa FA temama, tj. [PIC] - samo petkom. Dobro bi bilo da se odredi dan [MM] - moviemakers - i da se tim danom otvaraju teme o predstavljanju movie.a ... razlog zbog kojeg nisam napisao "CS : " ... je zato sto je GAMING movies opsirnija tema, dakle vezana za sve vrste igara, ne samo za CS iako je CS najzastupljeniji

POz

Otvaraju temu radi ace-a koji traje 5 - 10 sec... Skupi vise ace-va i napravi mini movie, a ne ovako stavi edit od 5-10 sec

EDIT : Prijedlog - da ime teme mora da bude CS @ ime movia ... Da malo bolje objasni sa kojima efektima je radjen movie itd... ... Da bude neki sistem ocjenjivanja kao sto je [FA] Sistem ocjenjivanja .. da ovdje bude [MM] Sistem ocjenjivanja ... Da se takodje moze otvoriti jedna tema u 5 dana

wxn je napisao/la:
Otvaraju temu radi ace-a koji traje 5 - 10 sec... Skupi vise ace-va i napravi mini movie, a ne ovako stavi edit od 5-10 sec

EDIT : Prijedlog - da ime teme mora da bude CS @ ime movia ... Da malo bolje objasni sa kojima efektima je radjen movie itd... ... Da bude neki sistem ocjenjivanja kao sto je [FA] Sistem ocjenjivanja .. da ovdje bude [MM] Sistem ocjenjivanja ... Da se takodje moze otvoriti jedna tema u 5 dana
A sto ako neko uradi CS: S, CoD4 movie?? I da, mozda neki mmakeri nece da kaze koji su efekti korisceni, npr ja to necu da radim, pa da mi neki wannabe mmakeri kopiraju stil??

@ Ako neko postavlja edit od 10-15 sec, da mora u tema da bude najmanje 2 radova, pa nek bude i 5 sec ako je vec tako. I nek ostave korisceni programi u tema

ediNho je napisao/la:
Imam prijedlog slično kao PiC. Da se zove [MOV] IME MOVIEa. Onda da se uvedu moviemaking ikone za ocjenjivanje. To bi se moglo sredit.

Editujem ako se sjetim nečega.
Moze i [CS:] a i moze [MOV], mislim da bi bolje bilo skracenica od igrice [CSS:] ,[CS:] ili nesto tako, jer [MOV] nije loshe, ali eto, nekako mi ovo bolje.

Waxon, svakih pet dana ? Mislim da to kod nas nije potrebno, sad da ja editujem, i onda da cekam pet dana, to pravilo necu stavljat.

Ali osnovno pravilo je :

Da bude minimalno dva movia na temi ;
Da bude ispunjen info kako treba ;
Da sve bude po pravilu ;

Mislim da nema potrebe da otkriva pjesmu, svoje efekte ili svoje boje koje je koristio. Ako je on za sebe napravio, cuva za sebe, a ne odmah da svi znaju. Tako i ja , ali govorim neke pjesme, jer te malo koristim. Efekte takodjer ne govorim nikome i slicno.

Onda, Edine, nacin ocjenjivanja, to je dobro sto se tice ocjenjivanja, zvjezdica ili slicno. Pitat' cu nek0g od photoshopera da mi uradi ko npr zvjezdicu a unutar zvjezdice ko neka kamera ili tako nesto, da bude dobro.

Sjajni primjeri, nastavite
miire je napisao/la:
Moze i [CS:] a i moze [MOV], mislim da bi bolje bilo skracenica od igrice [CSS:] ,[CS:] ili nesto tako, jer [MOV] nije loshe, ali eto, nekako mi ovo bolje.

Waxon, svakih pet dana ? Mislim da to kod nas nije potrebno, sad da ja editujem, i onda da cekam pet dana, to pravilo necu stavljat.

Ali osnovno pravilo je :

Da bude minimalno dva movia na temi ;
Da bude ispunjen info kako treba ;
Da sve bude po pravilu ;

Mislim da nema potrebe da otkriva pjesmu, svoje efekte ili svoje boje koje je koristio. Ako je on za sebe napravio, cuva za sebe, a ne odmah da svi znaju. Tako i ja , ali govorim neke pjesme, jer te malo koristim. Efekte takodjer ne govorim nikome i slicno.

Onda, Edine, nacin ocjenjivanja, to je dobro sto se tice ocjenjivanja, zvjezdica ili slicno. Pitat' cu nek0g od photoshopera da mi uradi ko npr zvjezdicu a unutar zvjezdice ko neka kamera ili tako nesto, da bude dobro.

Sjajni primjeri, nastavite
Može i to.Pokušat ću i ja da ti sredim ikonice pa koje budu bolje ti ih uzmeš.

[CS:S] - Counter Strike : Source
[CS] - Counter Strike
[CoD] - Call of Duty.. i tako dalje.

Imam još jedam prijedlog. Da se uvede i kao SM da bude MM. Da naprimjer ti izazoveš bioniCa u nekoj kategoriji moviea. Možeš u minimovie, full movie, frag movie ili nešto skroz drugo.

Onda kao Show your skill da ti daš fragove i intro a da oni na brzinu urade nešto.

Onda kao SOTM da bude MOTM i da se radi movie.

Nadam se da su dobri prijedlozi.
ReaveNz je napisao/la:

[CS] - Counter Strike

Imam još jedam prijedlog. Da se uvede i kao SM da bude MM. Da naprimjer ti izazoveš bioniCa u nekoj kategoriji moviea. Možeš u minimovie, full movie, frag movie ili nešto skroz drugo.

Onda kao Show your skill da ti daš fragove i intro a da oni na brzinu urade nešto.

Ovaj tvoj prijedlog za SM nije uopce los, ali da ne bude minimovie, fragmovie itd. nego razlicni stilovi editovanja, npr clean edit, overedit, vid pesme itd. A to MOTM da bude COTM, Clip of the Month, imaju to i na Moviemaking.fr, a nije lose i da to stavimo
Ljudi rade mjesecima jedan movie da ima nesto orginalno neku pricu tako da ugledajte se na njih, a ne svaki dan po frtalj radit ni sebi ni svom. Bilo bi dobro da kad neko postavi movie temu do sljedeceg postavljanja mora proc najmanje 7 dana, ko u FA cini mi se.

KRY1337 je napisao/la:
Ovaj tvoj prijedlog za SM nije uopce los, ali da ne bude minimovie, fragmovie itd. nego razlicni stilovi editovanja, npr clean edit, overedit, vid pesme itd. A to MOTM da bude COTM, Clip of the Month, imaju to i na Moviemaking.fr, a nije lose i da to stavimo
Pa i kontao sam clean edit, over edit i drugi al nisam se mogao sjetit kako se zove pa sam stavio ovo full movie, frag movie. Takođe može i COTM, bilo bi bar 5-6 koji bi se prijavili. Sve više i više je raje koja pravi movie.
Mozda 5-6 ljudi na forumu rade u vegasu, tako da nema potrebe za ovim "svakih 7 dana nova tema".

A ovo za [MM] i nije tako losa idea, ali kako administracija odluci.
U svakom slucaju posle otvori temu stavi u zanimljive kao pravila podforuma i cao.
ReaveNz je napisao/la:

[CS] - Counter Strike

Danas je meni yordo predlozio da bude to za izazivanje nekog protivnika. Npr, izazovem nekog od movie makera, i ista pravila vrijede kao na SM

Samo ce imat' mogucnost da glasaju movie makeri, a znam one koji se time bave.
kako staviti movie na neku stranicu za skidanje tako da drugi mogu skidati taj movie i kako kad pravim movie da stavim replay

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.