Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[Gamers.ba] Prijedlog

414 pregleda · 20 odgovora · otvorena 28.08.2010. u 17:22

Znam da su se većini od vas popele na k* ove teme, ali bih ja želio predložiti par racionalnijih stvari.
Prvi od njih, je ono što se treba što prije uraditi. Treba se uraditi da članovi koje postave pitanje, tj. daju bodove za odgovor, ne mogu poništiti to pitanje, da to može uraditi samo neko iz administracije.
Sve češće se događa da nakon što se dobije odgovor, pitanje poništi, i sav trud članova baca. Meni iskreno bodovi više ništa ne predstavljaju, ali ima i onih koje ne misle tako.
Drugi prijedlog je da se napravi da možemo vidjeti sve svoje otvorene teme i eventualno napisane postove i vijesti. Većini bi nam bilo zanimljivo vidjeti šta smo pisali prije nekog vremena.
Može se uraditi nešto kao na FataL-ovom profilu, gdje se mogu vidjeti sve otvorene teme. Može se uraditi i na drugi način, da se napravi neki klizač, ili strelica da se ide prema dole.
Ovom prilikom bih pozdravio ash-a.

U drugom dijelu teme bih se želio požaliti za odbijanje vijesti koje šaljem. Ovo ne volim pisati, ali je prešlo sve granice. Odbijaju se vijesti i 100% sam siguran da nisu pročitane, a da se odbiju.
Npr. sinoć su odbijene dvije vijesti u istoj minuti. Nemoguće je da se mogu dvije vijesti provjeriti u jednoj minuti...

Jednom mi se čak desilo da je odbijeno 6 vijesti u 2 minute, i poslije toga dugo nisam pisao...
Mislim da šaljem puno bolje vijesti od nekih koje su prihvaćene, ako je potrebno uploadovaću screenshot, jer sam sačuvao obje.
Pozdrav.

@ spY i dea

Evo vijesti, nisu kopirane, sva pravila poštovana.

I meni je prije mozda 20-ak dana odbijeno 5-6 vijesti u roku od 2 min..
Nego ja predlazem da se uvedu veci avatari :$ i ako moze da forum prepotzna http://www. i da ga postavi 'aktivnim' tj da ga prepozna kao link
1.prijedlog: Mislim da treba da ostane ovako. Ima raznih problema i raznih rjesenja. Za jedan problem ti moze 3 momakanapisati razlicita rjesenja i da tebi nista ne odgovara.....i onda ne smijes povuci bodove ?

2. prijedlog: Moze, ali iskreno nije mi nesto privlacno i neophodno.

3. To je 100%. Ja napisao specifikacije za Mafia 2 (jos davno), opisao malo igru i pricu i odbijena vijest. Razlog nisu bile greske, vec kao nije dovoljno dobra vijest, ima boljih. Kad nakon nekih 3 dana pojavi se ta ista vijest, naravno sa manje sadrzaja i informacija, i to kao glavna vijest....mislim
Od tada nisam vise poslao niti jednu vijest, kad neko ne zna cijeniti moj trud i ne zasluzuje ga.
ACE je napisao/la:
1.prijedlog: Mislim da treba da ostane ovako. Ima raznih problema i raznih rjesenja. Za jedan problem ti moze 3 momakanapisati razlicita rjesenja i da tebi nista ne odgovara.....i onda ne smijes povuci bodove ?

2. prijedlog: Moze, ali iskreno nije mi nesto privlacno i neophodno.

3. To je 100%. Ja napisao specifikacije za Mafia 2 (jos davno), opisao malo igru i pricu i odbijena vijest. Razlog nisu bile greske, vec kao nije dovoljno dobra vijest, ima boljih. Kad nakon nekih 3 dana pojavi se ta ista vijest, naravno sa manje sadrzaja i informacija, i to kao glavna vijest....mislim
Od tada nisam vise poslao niti jednu vijest, kad neko ne zna cijeniti moj trud i ne zasluzuje ga.
Da ih ne mogu poništiti članovi, već samo administracija na zahtjev članova, i ako se vidi da ni jedan odgovor nije odgovarajući, to i urade.
gogoapo je napisao/la:
Izbaciti INDEX, ostaviti samo FORUM.
bilo bi vise spama, i ko bi to kontrolisao?
Treba to oko tema i postova srediti !
Bodovi, bodovi, bodovi.. Otkako postoji gamers uvijek je bila rasprava zbog bodova. Kako napravit savršen sistem, ali nikad se to neće moći napravit. Sve zavisi od karaktera čovjeka. Ako vam je žao bodova, nemojte ih ni nudit.

Na svakom forumu možeš pogledati sve teme koje je pokrenuo neki član, samo na gamersu nemaš tu opciju. Trebalo bi je ubaciti.

Vijesti, još veća zbrka nego sa bodovima. Stalno se žale da im nisu primljene savršene vijesti, a ukucas na google tri riječi iz vijesti i pronađe ti je na drugom izvoru. Doduše, ima i onih koji se namuče dok prevedu pa im odbiju. Kad već praviš žalbu, kopiraj svoju vijest ovdje da svi vide kako si je napisao, i neka se odgovorni mod javi zašto je odbijena. Ovako mi samo možemo nagađat o čemu je riječ.
Anonimno slanje vijesti. Ali isto tako da se prije pisanja pogledaju pravila

Dobar prijedlog i za bodove. A za postove mozda povecat broj koliko zadnji postova moze se pogledati.
Da to za bodove je istina, prije 15ak dana lik otvori temu nešto oko Sony Vegasa kako da ubrza i uspori, i dao 30 bodova kao nagradu, 1 lik mu dao TUT sa youtube-a da vidi, drugi mi napisao riječima ( stisni to i to da ubrzaš, stisni to i to da usporiš ) on ga samo citirao i rekao "Hvala" i poništio pitanje.. Mislim dokle seže taj bezobrazluk :S
Ili ako ne može tako onda nek neko iz administracije gleda dole na indexu "Aktivnja pitanja" i nek prati pomalo, i ako nekome neko pomogne a on pitanje poništi kazni jednom opomenom.

Sviđa mi se i to za teme/postove. Baš bi bilo fino da se to uvede da možeš vidjet sve postove/teme. Ne moraju drugi da vide može da se namjesti samo ti da vidiš svoje teme/postove. Bilo bi zanimljivo kad bih vidio npr. svoj prvi post, prvu temu i to..
1.Što se tiče pomaganja i bodova u večini slučajeva onaj ko ponudi bobe i dobije odgovor ili rješenje problema da bodove, a što se mene tiče ja pomažem svima onliko koliko je u mojoj moći za bodove ili bez njih, u večini slučajeva budem nagrađen aplauzom meni je važno da sam pomogao, a ne da li sam dobio 10 ili 50 boba.
2.bilo bi fino kad bi se napravilo pogotovo za postove(pop up, ili neki klizač koji si spomenuo)
3..................

Volio bih da se napravi "i wish" ili support forma(ash je jednom napisao da bi se ovo moglo uvesti) ili pak nešto skroz drugo gdje mi mi pisali prijedloge i bugove jer se stalno postavljaju teme sa prijedlozima.
1) Ma neka ostane ovako.

2) Isto mislim da se to uvede.

3) Nisam nikad pisao vijesti pa ne mogu reć jeli istina. Al bilo bi fino da se malo bolje pogledaju slike dana. Svaka mi je odbijena a imam prejake slike, nisu bile. Ako želite da vidite pm mi .

-Al ništa od ovog jbt. Koliko je propalo ovako finih prijedloga ? Al Al uvijek vrijedi pokušati.
Nijsu loši prijedlozi , al' ...
1. Nije lose, ali ne potrebno.

2.Siguran sam u to. Ja sam napisao s HLTV i jos neke stranice, znaci preuredio a oni odbili.

3. Najbolji od svih.. Sjecam se neke 2-3 teme kad sam se tek registrovao..
Ajde prestanite da smarate administraciju sa prijedlozima, kao da oni nemaju preceg posla.

browNe je napisao/la:
Ajde prestanite da smarate administraciju sa prijedlozima, kao da oni nemaju preceg posla.

Pričaš glposti, doduše, kao i uvijek.
Posao administracije jeste da stalnim radom doprinose što voljem gamersu. Tvoje mišljenje ionako ne cijenim.
voLume je napisao/la:
Pričaš glposti, doduše, kao i uvijek.
Posao administracije jeste da stalnim radom doprinose što voljem gamersu. Tvoje mišljenje ionako ne cijenim.
Hmm, gluposti? Odrasti.

A i zaboli me ona stvar sto ti moje misljenje ne cijenis, jer ne igras neku bitnu 'ulogu' u mom zivotu.

Inace, administraciji se zivot nije sveo na gamers.ba kao vecini vas ovdje, kontas li da imaju fax, neki su ga i zavrsili pa imaju posao odnosno nemaju vremena da udju na sajt, a kamoli da jos nesto 'prave'. Samo hocete nesto, predlazete gluposti izgleda da vam je dosadno u zivotu, budite zadovoljni onim sto imate, a i sajtu nista ne fali.
dea je napisao/la:
Anonimno slanje vijesti. Ali isto tako da se prije pisanja pogledaju pravila

Dobar prijedlog i za bodove. A za postove mozda povecat broj koliko zadnji postova moze se pogledati.
Anonimno? Ne!

Ima ljudi koji znaju pisati vijesti i koji dugo pisu iste. Npr. kad bi sad DeGraw (ilitiga Murilo) napisao vijest, ona bi se procitala cisto kroz redove jer se zna da on pise kvalitetne vijesti. To je jednostavno tako.

Sto se prihvacanja/odbijanja vijesti tice, to je istina. Prije mjesec dana sam napisao jednu vijest, neam pojma o cemu je bila, i odbijena je. Nakon 2 dana javlja se ISTA ta vijest, samo kraca za 2 paragrafa, puna gresaka i ona prihvacena. Mislim KAMAAAAAAAAN

Treba se napraviti neki podatak ko je prihvatio vijest (ili odbio) pa da vidimo ima li nekakvih namjestanja

Drugo, angazujte 3-4 ljudi koji bi prihvatali/odbijali vijesti, ali samo onih koji su se iskazali u pisanju istih. Ne "neki novi klinci".

EDIT:

@browne:

"budite zadovoljni onim sto imate"

Svaki covjek tezi da postigne nesto vise, napravi nesto vise i uradi nesto vise. To je cisto u prirodi covjeka. Da nije te "teznje", ovaj svijet ne bi bio kakav je sad. Bili bismo na mentalnoj (ali i fizickoj) razini ljudi u 2. stoljecu (prije nove ere i poslije? nisam siguran.).

Ako administracija ima posao i fax kao sto ti kazes, nek angazuju par ljudi koji bi se placali da kodiraju na stranici. Ko da je to problem. Ima i onaj lik sa V.. vertazar? Ovako nesto. Platite njemu nek on iskodira i ostvari neke prijedloge. Kao da je to nesto komplikovano

Uostalom, ako administracija ne moze ostvariti ono sto mi zelimo, bilo to zbog posla ili faxa, nek uvedu nekoga novog. Bio to neko za kodiranje ili neko za cisto vodjenje portala.

Nisi upravu. Mogu ti sad pisati 3.53 miliona paragrafa, ali necu. Mrsko mi je. Samo razmisli o ovome sto sam napisao
megamix je napisao/la:
Anonimno? Ne!

Ima ljudi koji znaju pisati vijesti i koji dugo pisu iste. Npr. kad bi sad DeGraw (ilitiga Murilo) napisao vijest, ona bi se procitala cisto kroz redove jer se zna da on pise kvalitetne vijesti. To je jednostavno tako.

Sto se prihvacanja/odbijanja vijesti tice, to je istina. Prije mjesec dana sam napisao jednu vijest, neam pojma o cemu je bila, i odbijena je. Nakon 2 dana javlja se ISTA ta vijest, samo kraca za 2 paragrafa, puna gresaka i ona prihvacena. Mislim KAMAAAAAAAAN

Treba se napraviti neki podatak ko je prihvatio vijest (ili odbio) pa da vidimo ima li nekakvih namjestanja

Drugo, angazujte 3-4 ljudi koji bi prihvatali/odbijali vijesti, ali samo onih koji su se iskazali u pisanju istih. Ne "neki novi klinci".

EDIT:

@browne:

"budite zadovoljni onim sto imate"

Svaki covjek tezi da postigne nesto vise, napravi nesto vise i uradi nesto vise. To je cisto u prirodi covjeka. Da nije te "teznje", ovaj svijet ne bi bio kakav je sad. Bili bismo na mentalnoj (ali i fizickoj) razini ljudi u 2. stoljecu (prije nove ere i poslije? nisam siguran.).

Ako administracija ima posao i fax kao sto ti kazes, nek angazuju par ljudi koji bi se placali da kodiraju na stranici. Ko da je to problem. Ima i onaj lik sa V.. vertazar? Ovako nesto. Platite njemu nek on iskodira i ostvari neke prijedloge. Kao da je to nesto komplikovano

Uostalom, ako administracija ne moze ostvariti ono sto mi zelimo, bilo to zbog posla ili faxa, nek uvedu nekoga novog. Bio to neko za kodiranje ili neko za cisto vodjenje portala.

Nisi upravu. Mogu ti sad pisati 3.53 miliona paragrafa, ali necu. Mrsko mi je. Samo razmisli o ovome sto sam napisao
Vjeruj mi, kada bi DeGraw i reLo poslali vijesti, one se ne bi ni gledale, pihvaćale bi se. Nemam ja ništa protiv toga, oni su se pokazali u pisanju i svaka im čast na tome, ali mi je fakat ovo počelo ići na živce.
U gramatici sam dobar koliko u engleskom, i svaki put kada odem na fudzillu ili negdje drugo, biram zanimljive i korisne vijesti.
Samo mi je čudno što je tebi odbijena ta vijest, kada ih imaš toliko napisanih. :S
voLume je napisao/la:
Vjeruj mi, kada bi DeGraw i reLo poslali vijesti, one se ne bi ni gledale, pihvaćale bi se. Nemam ja ništa protiv toga, oni su se pokazali u pisanju i svaka im čast na tome, ali mi je fakat ovo počelo ići na živce.
U gramatici sam dobar koliko u engleskom, i svaki put kada odem na fudzillu ili negdje drugo, biram zanimljive i korisne vijesti.
Samo mi je čudno što je tebi odbijena ta vijest, kada ih imaš toliko napisanih. :S
Pa cim ti neko odbije vijest idi na "Online" sekciju i trazi razlog. Pa da vidimo.

+ kopiraj svoju vijest u neki notepad fajl.

Inace, ja sam odavno prestao pisati vijesti. Nema od toga fajde nikakve. Prvo sam poceo pisati radi bodova, ali onda sam pisao radi portala. Da vama (ili da kazem: njima?) dadnem nesto da citate, da se informisete. I kad ja utrosim svoje vrijeme, napisem i prevedem cijelu vijest, dobijem nekih 20 bodova koji ni zasta ne sluze, nadje se neki pametnjakovic i napise: "Eno mu greske.". Ubit ce vas ljubomora.

ps: pisao sam u drugom licu jer ljepse zvuci. Nisam mislio na tebe.

Post dobio aplauz od mirofa

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.