Vidim mnogo ljudi pita koje su minimalne konfiguracije za World of Warcraft WOTLK. Ja sam na svoj racunar instalirao WOTLK i nemam nikakvih problema sto se tice fps-a i slicno (jedino ako uletim u neku pvp fanjaru sa 300 vendora). Imam normalan FPS, 40-65, a u gradu mi je oko 15-20. Moj racunar je veoma slab i mislim da je ovo zadnji racunar koji moze da podrzi WOTLK 
Dakle, ovo je moj komp:
512 MB of RAM (SD ram iz stare grcke)
1.61 GHZ processor
128 MB Graficka ATIradeon 9250
Ja na tim kofiguracijama igram sasvim normalno WoW. Mnogi su mi pricali da od stopanja se ne moze uci u grad, moras imati najmanje 2 GB rama. Igrao sam na 1200 rezoluciji warcraft bez ikakvih problema, ali mi se nesto pocela naponska kutija da gusi pa sam smanjio i to do kraja. Znaci da bi ste igrali normalno WoW morate smanjiti "View distance" kako vam ne bi citavu mapu ocitavalo, vec samo onaj dio gdje se vi nalazite i okolo vas sto trebate da vidite. Evo slika sta trebate da smanjite
Naravno sve do kraja smanjite, mada vjerujem, siguran sam da mogu igrati na veoma dobroj kofiguraciji WoW, ali napon mi je sjeban, pa ne bi da mi i to bjede ode. xD
Dakle, ako budete imali RAM memorije 511, za jedan manje od 512, onda necete moci instalirati WoW, bar ja tako mislim, posto moj drug ima 504 rama i ne moze da instalira WoW, btw vjerujem da se ne moze imati 511 rama xD, ali to vam samo navodim primjera radi
Procesor vam i nije vazan toliko, a graficka neka vam bude 128, nisam siguran bi li moglo sa nekom jacom 64.
Ako imate kakvih pitanja slobodno pitajte.

Dakle, ovo je moj komp:
512 MB of RAM (SD ram iz stare grcke)
1.61 GHZ processor
128 MB Graficka ATIradeon 9250
Ja na tim kofiguracijama igram sasvim normalno WoW. Mnogi su mi pricali da od stopanja se ne moze uci u grad, moras imati najmanje 2 GB rama. Igrao sam na 1200 rezoluciji warcraft bez ikakvih problema, ali mi se nesto pocela naponska kutija da gusi pa sam smanjio i to do kraja. Znaci da bi ste igrali normalno WoW morate smanjiti "View distance" kako vam ne bi citavu mapu ocitavalo, vec samo onaj dio gdje se vi nalazite i okolo vas sto trebate da vidite. Evo slika sta trebate da smanjite

Naravno sve do kraja smanjite, mada vjerujem, siguran sam da mogu igrati na veoma dobroj kofiguraciji WoW, ali napon mi je sjeban, pa ne bi da mi i to bjede ode. xD
Dakle, ako budete imali RAM memorije 511, za jedan manje od 512, onda necete moci instalirati WoW, bar ja tako mislim, posto moj drug ima 504 rama i ne moze da instalira WoW, btw vjerujem da se ne moze imati 511 rama xD, ali to vam samo navodim primjera radi
Procesor vam i nije vazan toliko, a graficka neka vam bude 128, nisam siguran bi li moglo sa nekom jacom 64. Ako imate kakvih pitanja slobodno pitajte.

Samo ja nemam rezac, pa cu tamo drugom drugu reci da mu sprzi