Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Nokia 1100 Nevjerovatno

303 pregleda · 17 odgovora · otvorena 23.08.2010. u 11:48

Vidim nema nikakva tema o ovome, pa reko da postavim

Prava pomama na tržištu nastala je za mobitelima modela „nokija 1100" i hakeri za njih nude i po 5.000 maraka. Svoje emisare hakeri iz drugih država šalju i u Sarajevo, Mostar, Banjaluku, Tuzlu, Bijeljinu u potrazi za tim mobitelima.

Naime, „nokija 1100" postaja je izuzetno moćno hakersko oružje - taj mobitel, proizveden isključivo u njemačkom Bohumu, ima takozvanu fabričku grešku koja omogućava presretanje bankovih transakcija i izvlačenje novca iz bankomata. Inače, „nokija 1100" pojavila se na tržištu još 2003. godine i najprodavaniji je mobitel u svijetu jer je prodato više od 200 miliona komada!

Svjetski i evropski stručnjaci još prije gotovo dvije godine javno su upozorili na opasnosti koje donosi „nokija 1100" i to modeli rh, 15,16,17 i 18.

Oni kažu da u softveru postoji fabrikčka greška, odnosno da je ostavljeno mjesto u memoriji telefona i tu se ubacuje dio softvera koji presreće bankovne garancije. Kada se pročitaju brojevi bankovnog računa i PIN kod, kreće se u pljačku - bankovna kartica sa čipom koja je povezana kablom za mobitel ubacuje se u bankomat. Potom se ukucava broj računa i PIN kod i tako se izvlači novac.

Zbog te „greške", mobitel „nokija 1100" je odlično oružje za „haj tek" prevare pošto preveranti mogu preuzimati podatke koje banke šalju klijentima, njihove PIN kodove i brojeve. Takvim uređajem haker glumi telefon klijenta banke i umjesto njega prima važne informacije - objašnjavaju svjetski stručnjaci.

Cijelu situaciju posebno dobro objašnjava podatak koji su objavili njemački mediji - preko interneta je cijena mobitela „nokija 1100" proizvedenog u Bohumu dostigla cijenu od nevjerovatnih 30.000 eura!

- U tim sajber kriminalu prednjače bande iz Rusije i Rumunije kojima cijena tog mobitela uopšte nije važna, samo im je važno da imaju što više komada. Njihova kurirska služba šparta cijelom Evropom u potrazi za tim mobitelima, a u posljednje vrijeme posebno ga traže u balkanskim državama. Također, taj mobitel se koristi i za „upravljanje ruletima" - piše strana štampa ...

Kad sam ja to znao . Vec sam prodo jednu , stavio sam drugu na g.ba kupoprodaja temu .
Imao sam ja ovakav telefon prije 5 ,6 godina .Sad bi ga mogao prodat za 5k :( .Ko bi reko
imam taj mobitel, kako da znam je li taj iz njemacke xD
aj spice !! meni jaran ima ovaj mobitel nafurat cu ga da mi proda za petaka
imam ja ovaj telefon, sad cu ga registrovati na PIK da ga prodam za 1K - dovoljno bi mi bilo
Ev ga RH-18 Made in Hungary

Mozeli ovaj to raditi
Bila je slicna tema jucer za bankomate oFo oNo, imam ja 1100 eno ga prdi negdje u ladici ako hoce neko kupiti pm
KajotY je napisao/la:
Treba vam sledeci model telefona.
Nokia N1100 RH-17 (Da bi ste utvrdili RH sifru kucajte
*#0000# ili imate sifru ispod baterije vaseg telefona)
KajotY je napisao/la:
Ukucas na mobitelu *#0000# i pise ti koji je model 1100 rh** ili ispod baterije skines poklopac i pise ti eto nadam se da sam pomoga
KajotY je napisao/la:
Otvori mobitel vidi je li ti RH 16 i da li ti pise made in germany i ukucaj onda ovo #0000# i reci mi sta ti izbaci

btw to taj sto imas hungary rh 18, slobodno ga baci ne vrijedi ni 10km, imam i ja isti.
imam ja jedan takav tel , prodajem za 4999 pa ako neko hoce nek mi se javi ..
IFC je napisao/la:
imam ja ovaj telefon, sad cu ga registrovati na PIK da ga prodam za 1K - dovoljno bi mi bilo
Nemoj se zaletit, raja obicno stavljaju rh18 i to sto nije proizvodena u njemackoj. Znaci u obzir dolaze samo nokie rh16 i rh17 MADE IN GERMANY, onda mozes uzeti para

btw skini bateriju vidi sta ti pise, i kucaj na mobitelu *#0000#
frajeri daju i po 35.000 $ za ovo

da ima ih oko 200 mil, ali koliko ih je napravljeno u Bochumu to nezna niko
Sinoć bila tema o ovome
dixbn11 je napisao/la:
Znam jednog lika iz Bijeljine, platio tu nokiu 20k €
Pa i jeste ta vrijednost , ali ako je ovo govno, tj ovaj broj to je vec druga stvar :)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.