Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[Diskusija]Virtuelno drogiranje

449 pregleda · 38 odgovora · otvorena 22.08.2010. u 11:37

Mnogi su culi za I-Dose, neku vrstu virtuelne droge. Za one koji prvi put cuju, da pojasnim.

I-dose je prva droga koja se ne zasniva na psihohemijskim supstancama, već na specijalnim zvučnim efektima, a prednost je u tome sto se može naći besplatno, na internetu. Ovu drogu čine zvučni efekti spakovani u muzičke numere, a na slušaoca ostavlja isti efekat kao i korištenje prave droge. (tako neki naučnici tvrde).

Na kojem principu radi I-dose?

I-dose predstavljaju sofisticirani zvukovi koji utiču na mozak,tj. frevencija zvukova se poklopi sa frekvencijom moždanih talasa. Radi se o tzv. binauralnim ritmovima. Naime, dok osoba uživa I-dose, do ušiju mu dopiru zvukovi raznih frekvencija, koje mozak registruje kao niskofrekventne. Na taj način se aktiviraju određeni dijelovi mozga odgovorni za opuštanje ili budnost.

Kao što postoje razne vrste opijata u pravom životu, tako i I-dose nudi numere koje simuliraju efekte prave droge. Tako imamo numere koje simuliraju LSD, MARIHUANU, kokain...

Da bi postali I-doser, sve što vam treba su slušalice. Numere su besplatne, pa ko voli nek' izvoli.

Kazu da ova pjesma otkida

Ajde da cujemo misljenje članova portala. Da li je ovo istina, ili možda jedna velika obnama i glupost.

Ja bih iznio svoje mišljenje, ali trnutno nisam u stanju. xD

tnt ntnt ntntn tnntn
Ne želim probat jel iko probo neka javi mišljenje ?

Evo vam i ova pjesma opušteno xD

http://www.youtube.com/watch?v=yYzR9EoKyD8
Prvi put čujema za to ..... prob'o na mene nedjeluje .... XD

A'l kako se kaže gdje ima dima ima i vatre ....
Da verovatno su svi culu za internet drogu. Proizvodjaci kazu da ne podstice zavisnost dok neki neurolozi i psihijatri kazu da ovo moze da stvori zavisnost... Ono sto mnogi strahuju jeste da ce Internet droga podstici da probaju pravu drogu, jer ako uvide da im je lepo, zasto ne bi i probali pravu a onda vec postaje problem.

Iskreno zabranio bih ovo, jer onda bi bilo dostupno svima sto i nije tako dobro. Zamislite samo da te zvukove ubace u neku pesmu, od nekog popularnog izvodjaca, zamislite sta bi se desilo? Zamislite da ubace u pozadinu reklame te zvukove, kako bi samo ljude namamili da kupe nesto jer cim ih opuste oni nisu bas svesni sta tacno rade...

Moj konacni sud: UKINUTI!
be_pro je napisao/la:
Da verovatno su svi culu za internet drogu. Proizvodjaci kazu da ne podstice zavisnost dok neki neurolozi i psihijatri kazu da ovo moze da stvori zavisnost... Ono sto mnogi strahuju jeste da ce Internet droga podstici da probaju pravu drogu, jer ako uvide da im je lepo, zasto ne bi i probali pravu a onda vec postaje problem.

Iskreno zabranio bih ovo, jer onda bi bilo dostupno svima sto i nije tako dobro. Zamislite samo da te zvukove ubace u neku pesmu, od nekog popularnog izvodjaca, zamislite sta bi se desilo? Zamislite da ubace u pozadinu reklame te zvukove, kako bi samo ljude namamili da kupe nesto jer cim ih opuste oni nisu bas svesni sta tacno rade...

Moj konacni sud: UKINUTI!
APLAUZ !
Probavo sam ovo , al da dobijes pravi efekat trebas lezat, bit miran, zatvorene oci, i to slusat pola sata-sat . malo smori , evo nisam mogo pogledat ni ovaj od 8 minuta ...
zaboli me glava od ove pjesme
Nisam sve poslusao ali malo previse ovo udara.
Sto se tice teme ovo prvi put cujem ja iskreno nevjerujem u ovo ali eto mozda je istina.
j**o im ja mater, ovo treba subotom negdje pustiti, da se raja veseli.
Morgane dileru droge sad cu ti zvat paliciju xD
Ma smijesno, za mene je ovo obicna muzika.. Ritam nije los samo pomalo dosadno. Uz ovo bi mogao spavati komotno

edit: preslusao dva puta i jos nista
Djeluje ba ... Eo ne mogu da se prestanem smijat HAHAHA
Gledala sam o tome, kao, jel to foliranje ili stvarno. Komentirali par video snimaka sa youtube gdje neki se kidaju od smijeha, dok neki se preznojavaju. Nabili su to na usi svojim novinarima, oni su ih cudno gledali, dok kad su nekoj zenskoj nabili, dozivjela je orgazam. Kazu da je foliranje, ali isto tako kazu da postoje alieni.
meni je ovo potpuno sranje , i mislio sam da je takvo bilo dok sad nisam posluso 2 pjesme i to do pola , i mogu ti rec nekako mi cudno , pogotovo u prednjem dijelu mozga nekako udara , ko steze te nesto , ko mi nevjeruje eto nek proba posluso sam ovu od MorgaN'a pjesmu i ovu :
http://www.youtube.com/watch?v=UNAhbkzn6gU&feature=related
prvi put čujem za ovo. evo sad preslušao evo me brate napušen, ne znam gdje udaram :x

šta ti je ba ^^ čista glupost, :>
Prije par dana mi drug rekao za ovo
Ja da ne kazem u kakvom sam stanju bio ima milicije usao u sobu i on pustio ovo nazalost na zvucnike ali sjeo sam i slusao i osjecao kao da mi se usi nekako prosiruju ludo totalno

Jbg ako ista barem je legalno ( VALJDA )
mirofa je napisao/la:
Prije par dana mi drug rekao za ovo
Ja da ne kazem u kakvom sam stanju bio ima milicije usao u sobu i on pustio ovo nazalost na zvucnike ali sjeo sam i slusao i osjecao kao da mi se usi nekako prosiruju ludo totalno

Jbg ako ista barem je legalno ( VALJDA )
Mog`o si mi dobaciti dowload link da pustim u kaficu da drogiram musterije, nebil` povecao sebi jos pazara...

Bit` ce ludi za ovim pa se stalno vracati i vracati...

Unaprijed zahvalan!
hayley je napisao/la:
meni je ovo potpuno sranje , i mislio sam da je takvo bilo dok sad nisam posluso 2 pjesme i to do pola , i mogu ti rec nekako mi cudno , pogotovo u prednjem dijelu mozga nekako udara , ko steze te nesto , ko mi nevjeruje eto nek proba posluso sam ovu od MorgaN'a pjesmu i ovu :
http://www.youtube.com/watch?v=UNAhbkzn6gU&feature=related
istina ... kad zatvoris oci i slusas ovu od morgana pjesmu teze dises i steze nesh u mozgu

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.