Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 15 bodova

Optički Uređaj

173 pregleda · 9 odgovora · otvorena 19.08.2010. u 17:40

Zanima me kako se "glava" pržača brzo istroši ... da li postoji neki kvalitetni koji se sporije troši i može biti duže vremena ili je to potrošna oprema ... Pozz

Treba mi preporuka uređaja (Link) i način instalacije (znam da driveri netrebaju a šta treba ?)

@ gamers_ba_ Ne pušim , ali ima puno prašine u stanu ... nezz zašto ?

@ ostali instalacije cd/dvd pogona
kol'ko para, tol'ko muzike... Odes u PC radnju i nek ti preporuce experti za to
Kao sto je on rekao koliko para toliko muzike ja sam kupio neki jeftin i sjebao se za 2 mj,a prije 2 god sam kupio skuplji i jos radi ko Svicarski sat!!!
najgora stvar je prasina i duvanski dim za racunar, a to ulazi zahvaljujuci kulerima koji hlade procesor i napojnu jedinicu, takodje veliki uticaj je duvanski dim koji se talozi na koponente u racunaru pa tako i na optickim citacima dovoljno ti je samo otvoriti vratanca na cd przacu ili dvd przacu pa da vidis crnilo a mozes zamisliti kako je u samom sklopu, kad sljedeci put kupis dvd przac ,pazljivo otvori stari i ocisti ga,pokusaj naci u apoteci cisti benzin i na vrhu cistaca za usi ocistiti lecu lasera i ponovo postaviti stari przac vidjeces da ce raditi(na leci ne smije biti tragova ciscenja i nimalo zamucenosti)jer u protivnom kao da nisi nista cistio

Plextor ti je najbolji, ni LG nije los
LG , najizdržljiviji daleko....
ASUS nije loš
onaj pioner jeste možda najskuplji , al je kita od pržača...

ovo kažem iz iskustva, jer malo vas je i vidjelo DVD-a i CD-a koliko sam ih ja zbrenao....
LG je što se tiče snimanja na prvom mjestu. Ali nakon nekog vremena potroši mu se onaj glavni zupčanik pa preskaće i neće da se otvori. To se meni desilo na 6 pržača. Pioneer je extra ali extra pržač. Iza njega ide NEC pa onda ASUS. Za ostale marke ne bi da govorim.
LG ili Philips.
kauk je napisao/la:
LG , najizdržljiviji daleko....
ASUS nije loš
onaj pioner jeste možda najskuplji , al je kita od pržača...

ovo kažem iz iskustva, jer malo vas je i vidjelo DVD-a i CD-a koliko sam ih ja zbrenao....
E nemoj se uvrijediti ali koliko sam ja CD/DVD-ova prepržio ti ne bi mogao ni zamisliti. U mene otac 10 godina svakodnevno snima CD-ove a i ja se priključio. ;)
Rješenje
hmm. dobro nećemo se prepucavati oko toga,
ja radim ev već nekih 8 godina,
a zamisli kad trebaš do jutra spržiti 250 komada , nema se vremena, pa radiš do jutra.... i nije to samo jednom
(kamo sreće da jeste)....

LG je najjeftinija solucija i prihvata uglavnom sve moguće medije... čak i one "ogledala" bez natpisa one trash cd, dvd...

ili sam ja to par puta potrefio kupiti najbolji iz serije.

:)

P.S. Pionner jeste vrh među pržačima ... ali samo sa kvalitetnim praznim medijima... neće svašta da očitava/prži...

Bolje 2 xLG nego 0,75 Pionerra ili nekog od ovih boljih

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.