Naime doslo je vrijeme da polako mijenjam ovo svoje cudo iz prahistorijskog doba(u odnosu na danasnje racunare) sa nekim drugim.Posto nisam pratio danasnje trendove sto se tice hardware-a zelio bih pomoc.
Otisao sam u jednu od prodavnica(ne zelim reklamirati
) i sjeo sa prodavacem da vidim kakvu konfiguraciju da sebi slozim.Zato zelio bih par savjeta u vezi komponenata.
Krenucu od matice koju nazivamo temeljom.Ovu sam odabrao i mislim da je sasvim dovoljna
MBO SAPPHIRE, s. 939, Pure Crossfire 3200, ATI RADEON CROSSFIRE 3200, BUS 2000 MHz, serial ATA, RAID, 5.1 zvuk, DDR 2, 1Gbps, ATX 2
Na ovu maticnu bih stavio AMD 64 bit-ni procesor:
AMD Athlon 64 X2 4200+, 2200 MHz, 1 Mb c., socket 939, BUS 2000 MHz, BOX (Manchester Dual Core)
Radne memorije bih uzeo 1 GB DDR2 , PC-4300 533 MHz
Graficku sam gledao i mislim da je ova najbolja koja kosta 415 KM :
VGA PCI-E CLUB 3D, GeForce 7600 GT, 256 MB, tv-out, Dual DVI naravno mislio sam u omjeru performansi i cijene.Ako netko misli da ima neka bolja od ove a naravno da bude negdje u rangu cijene navedene gore,neka kaze.
Ostalo sam mislio standardno,mislim na kuciste i to,jer nepatim za nekim "nabrijanim" kucistem,uglavnom nek nije ruglo zivo.Takoder neki hard disk od 160 GB,DVD przac i tako to.
To mi nije neki problem,jedino ove glavne stvari,moguce da ima neka maticna ili procesor bolji,a da ja ne znam.Sad ne znam da li je bolji Intel-ov dual core procesor od AMD-a.Ako bi bilo kakvi problema sa ovom konfiguracijom,pisite.
Zahvaljujem na svim komentarima.
Usput nemojte molim Vas stavljati neke graficke ili matice koje kostaju citavo bogastvo.Ova konfiguracija sto sam sastavio kosta 2000 KM ukljucujuci mis G5.Stoga nemojte pricati ova bolja graficka,a cijena 1000 KM.Naravno da ce biti bolja,ali eto.
Otisao sam u jednu od prodavnica(ne zelim reklamirati
) i sjeo sa prodavacem da vidim kakvu konfiguraciju da sebi slozim.Zato zelio bih par savjeta u vezi komponenata.Krenucu od matice koju nazivamo temeljom.Ovu sam odabrao i mislim da je sasvim dovoljna
MBO SAPPHIRE, s. 939, Pure Crossfire 3200, ATI RADEON CROSSFIRE 3200, BUS 2000 MHz, serial ATA, RAID, 5.1 zvuk, DDR 2, 1Gbps, ATX 2
Na ovu maticnu bih stavio AMD 64 bit-ni procesor:
AMD Athlon 64 X2 4200+, 2200 MHz, 1 Mb c., socket 939, BUS 2000 MHz, BOX (Manchester Dual Core)
Radne memorije bih uzeo 1 GB DDR2 , PC-4300 533 MHz
Graficku sam gledao i mislim da je ova najbolja koja kosta 415 KM :
VGA PCI-E CLUB 3D, GeForce 7600 GT, 256 MB, tv-out, Dual DVI naravno mislio sam u omjeru performansi i cijene.Ako netko misli da ima neka bolja od ove a naravno da bude negdje u rangu cijene navedene gore,neka kaze.
Ostalo sam mislio standardno,mislim na kuciste i to,jer nepatim za nekim "nabrijanim" kucistem,uglavnom nek nije ruglo zivo.Takoder neki hard disk od 160 GB,DVD przac i tako to.
To mi nije neki problem,jedino ove glavne stvari,moguce da ima neka maticna ili procesor bolji,a da ja ne znam.Sad ne znam da li je bolji Intel-ov dual core procesor od AMD-a.Ako bi bilo kakvi problema sa ovom konfiguracijom,pisite.
Zahvaljujem na svim komentarima.
Usput nemojte molim Vas stavljati neke graficke ili matice koje kostaju citavo bogastvo.Ova konfiguracija sto sam sastavio kosta 2000 KM ukljucujuci mis G5.Stoga nemojte pricati ova bolja graficka,a cijena 1000 KM.Naravno da ce biti bolja,ali eto.