Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Problem Komp

76 pregleda · 8 odgovora · otvorena 13.08.2010. u 18:37

e ovako molim moderatora da ne zakljuca temu jer mi je stvarno potrebna pomoc !!!

Desili mi se kad sam igro komp nestalo struje i kad je doslo struje fino lijepo ga upalim dodje do bota i izbaci mi ovo :

verifying pool data..........
Warning Ess is turned of ! please use ess aplication to turn it agin... Pres any key to continue ....

sva sam dugmadi po tastaturi stisko i nista opet isto (msm stisko sam zato sto pise Pres any key to continue ....) Tastatura tuj koda ne reaguje kad stisnem num lock ili caps lock neupale se lampice ... Sada kakav Ess nista ja to ne kontam .. Jel neko imo ovakav problem i kako ga je rijesio i ima li ko da ga zna rijesiti . Samo mi nemojte govoriti da format komp pa ponovo sisteem dizati posto imam same muzike na C disku 40 GB .... Hvala unaprijed !!!
Tastatura ti je onda pokvarena :S

cim nerade na njoj ni lampice ni nista :S
Meni je prije 3 sedmice bio upaljen comp tokom grmljavine, i slika zamrzla, i ja ugasim i kada je prestala grmljavina upalim.

Dodje do BIOS-a i zaglavi, a tastatura nece da reaguje dok mis svijetli. Promjenim napojnu, ali nije pomoglo. Otisla maticna ploca, morao kupiti novi comp jer nisam uspio naci zamjensku
hahah reko sam izgleda ko da je pokvarena u tom trenutku nece svjetle lampice na njoj .. Upravo sa te tastature pisem sa drugog kompa hahaha
tastauta radi kad udjem u bios
evo ti ovi liknovi pa vidi valjal ista

http://www.computerhope.com/issues/ch000474.htm

http://www.computing.net/answers/windows-me/verifying-dmi-pool-data-freezes-on-boot/20401.html
SaltCityBoy je napisao/la:
Meni je prije 3 sedmice bio upaljen comp tokom grmljavine, i slika zamrzla, i ja ugasim i kada je prestala grmljavina upalim.

Dodje do BIOS-a i zaglavi, a tastatura nece da reaguje dok mis svijetli. Promjenim napojnu, ali nije pomoglo. Otisla maticna ploca, morao kupiti novi comp jer nisam uspio naci zamjensku ;)
kako sam te ja razumio tebi nije bilo nikako slike ali meni ima nebi reko da je maticna riknula ...
Udji u BIOS i podesi ESS -energy saver settings--
nadji tocno gdje ti je, ak vec ne mozes naci, proguglaj za tvoju specifinu maticnu gdje se podesava i koje je tocno rjesenje.
GL
U biosu pronadji opciju USB keyboard i enable je (pretpostavljam da ti je USB tastatura), save - restart. Moguce da se resetovao bios na default kad je doslo do prekida napajanja.
Riješen problem .... Sve fercera :D:D:D Zamolio bi moderatora da zaključa temu !!!

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.