Pozdrav,
racunar mi normalno radio - prije par dana odjednom ne mogu da ga upalim. Stajao tako dva dana, probam upalit - moze. Poslije toga opet ne moze, i pretpostavim da je do napojne (kasnije i budem siguran da je crkla napojna).
Kupio sam napojnu, 450W (prosla je bila 420W). Prikljucio kablove onako kako treba, mislim da sam sve fino ukljucio (vise puta provjeravao, ponovo iskljucivao i ukljucivao). I nece da upali. Promijenio sam vise kablova za napajanje - isto. I nesto sam cackao oko kablova, iskljucivao i ukljucivao i upalim racunar. I sve ok, kontam ugasit cu ga da sklopim kuciste - uradim to, nece da se upali. I poslije toga ga opet otvorim, sve isto uradim - nece, nema sanse. Napojna radi, svijetli mi lampica na maticnoj ploci, ali nece da se upali racunar.
Evo sta ne trebate pisati - jer sam pokusao:
- napojna radi 100%
- mijenjao sam napojne kablove, nije do toga
- pravilno sam spojio sve kablove (barem ja tako mislim, 90% sam siguran u to)
- mijenjao sam power i reset kablove na maticnoj, isto (kasnije vratio).
Ako neko ima ideju sta da mu radim, pisite i nosite bodove
Unaprijed zahvalan!
racunar mi normalno radio - prije par dana odjednom ne mogu da ga upalim. Stajao tako dva dana, probam upalit - moze. Poslije toga opet ne moze, i pretpostavim da je do napojne (kasnije i budem siguran da je crkla napojna).
Kupio sam napojnu, 450W (prosla je bila 420W). Prikljucio kablove onako kako treba, mislim da sam sve fino ukljucio (vise puta provjeravao, ponovo iskljucivao i ukljucivao). I nece da upali. Promijenio sam vise kablova za napajanje - isto. I nesto sam cackao oko kablova, iskljucivao i ukljucivao i upalim racunar. I sve ok, kontam ugasit cu ga da sklopim kuciste - uradim to, nece da se upali. I poslije toga ga opet otvorim, sve isto uradim - nece, nema sanse. Napojna radi, svijetli mi lampica na maticnoj ploci, ali nece da se upali racunar.
Evo sta ne trebate pisati - jer sam pokusao:
- napojna radi 100%
- mijenjao sam napojne kablove, nije do toga
- pravilno sam spojio sve kablove (barem ja tako mislim, 90% sam siguran u to)
- mijenjao sam power i reset kablove na maticnoj, isto (kasnije vratio).
Ako neko ima ideju sta da mu radim, pisite i nosite bodove

Unaprijed zahvalan!

jbg
jer mora biti do tih kablova pravio sam jedan pc isto bilo tako , samo promjenio sto ide u hdd stavio u dvd a sto ide u dvd u hdd usteko i radi