Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[Upgrade] Notifikacije

240 pregleda · 17 odgovora · otvorena 08.08.2010. u 22:47

Koliko vidim nitko nije postavljao ovakvu temu pa da prijedemo na stvar i ako neznam jesu li developeri ovog site-a u mogucnosti da ovo naprave i jesu li zauzeti ali ako budete imali slobodnog vremena pokusajte ^^ Znaci da upgrade-ate notifikacije tj. da napravite kao sto su na facebook kada napisete @ pa mozete linkat nekog vaseg frenda. Eh sad bilo bi fazon da napisete post i da linkate frenda ( Sad ce vas pola mislit ono " Pa mozes linkat dasino jedna " procitaj dalje pa nece biti tako :D ) i sad kad linkate da on dobije notifikaciju da je linkan i da udje u tok nekog razgovora... Isto tako i mislim na komentarima slika tipa " @Gex joj jesi dasina :D " Nezz jel ovo drugima potrebno zato i postavljam temu da vidimo da li je memberima ovo potrebno... Ja i ne postam nesta puno na forumu ( jedino kad nekom treba pomoc oko WoWa ili oko neceg sto znam ) ali volim komentirat slika na random prikazu, a kome se da refreshat site 100000 puta da vidi sta su mi odgovorili na slici ... Eto toliko od mene ;)

EDIT: I mani te mi se postova pa mozete citirat... mislio sam eno onog tipa sto ste neki dan topic napravili naj,naj ... xD
Izgledace nekako pretrpano bolje ovako ;)
Ako ti je do toga ti koristi facebug a ne gamers.ba xD
trQ je napisao/la:
Izgledace nekako pretrpano bolje ovako ;)
Postujem tvoje misljenje ipak je to tvoje misljenje ;)

EDIT: @miron procitaj sve pa jos jednom postaj ;) Nisi ti skonto izgleda... Odkad je facebook gamerski portal ? Po meni je ovo potrebno i na gamerskom portalu da si u toku desavanja :D
To bi ovako gledajući bilo potrebno da se uvede samo na galerije ali ipak bolje da se ne uvodi.
Zašto? Pa ovako :
~ Često u galerijama ( češće nego na temama ) dolazi do svađa. Uvijek neki hejter glumi mangupa i psuje, vrijeđa, ismijava osobu na određenoj slici, i sad ako ćeš ti njega tako "linkat" on će dobit notifikaciju i samo će se produžit' svađa, tako da mi je to totalno nepotrebno i mislim da se može napravit veliki belaj uvođenjem toga.
elite je napisao/la:
To bi ovako gledajući bilo potrebno da se uvede samo na galerije ali ipak bolje da se ne uvodi.
Zašto? Pa ovako :
~ Često u galerijama ( češće nego na temama ) dolazi do svađa. Uvijek neki hejter glumi mangupa i psuje, vrijeđa, ismijava osobu na određenoj slici, i sad ako ćeš ti njega tako "linkat" on će dobit notifikaciju i samo će se produžit' svađa, tako da mi je to totalno nepotrebno i mislim da se može napravit veliki belaj uvođenjem toga.
Za svade je uvijek tu opomena/gag/ban a kad ce tad vidit sta je bilo... nemora biti samo svade ;)
pazi ti hoces obavjestenja za sve znaci da sve imas na tanjuru a ovako jednostavno procitas ono sto hoces i to je to a nemoraju te za sve obavjestavat mislim da je to nepotrebno na ovom portalu .
FaceBook nije gemerski portal ali ti bi od gamersa da pravis facebook sa tim pobavjestenjim i tim sranjima!

toliko
j**o te fejsbuk .
miron je napisao/la:
pazi ti hoces obavjestenja za sve znaci da sve imas na tanjuru a ovako jednostavno procitas ono sto hoces i to je to a nemoraju te za sve obavjestavat mislim da je to nepotrebno na ovom portalu .
FaceBook nije gemerski portal ali ti bi od gamersa da pravis facebook sa tim pobavjestenjim i tim sranjima!

toliko
Aha znaci po tvom trebaju izbrisati klanove guest book poruke ... Pazi dobro sta si rekao :D Lol nisam ni rekao da moraju za sve al zar nije bolje tako... Sto se mene tice odma sam rekao ja nisam neki poster al na slikama bi to bilo zakon ;)
Gex je napisao/la:
Aha znaci po tvom trebaju izbrisati klanove guest book poruke ... Pazi dobro sta si rekao :D Lol nisam ni rekao da moraju za sve al zar nije bolje tako... Sto se mene tice odma sam rekao ja nisam neki poster al na slikama bi to bilo zakon ;)
bla bla bla

samar :D
Slazem se... mogli bi to oni uraditi... Kemo, Ado, Emir, mogu to preuzeti sa prati.ba i malo editovati za ovo
ramch3 je napisao/la:
Slazem se... mogli bi to oni uraditi... Kemo, Ado, Emir, mogu to preuzeti sa prati.ba i malo editovati za ovo
U kojoj ti brate godini živiš?
Da je 2007 možda bi se to od njih moglo očekivati, a sada jedino što neko nešto može uraditi je ash.
btw. otkad je ash počeo raditi, samo izlazite sa nekim prijedlozima, pustite lika nek odmori malo.

Post dobio aplauz od ultranumb

voLume je napisao/la:
Da je 2007 možda bi se to od njih moglo očekivati, a sada jedino što neko nešto može uraditi je ash.
btw. otkad je ash počeo raditi, samo izlazite sa nekim prijedlozima, pustite lika nek odmori malo.
Jbg jarane... ja ti na gamers.ba od prije nekih 10 mjeseci, a mozda i manje... ash vidim da puno radi ali dok sam se ja beli puno interesovao oko web sajtova vidio sam da su 3 navedenih u mom proslom postu bili predobri

voLume je napisao/la:
Ja sam odma rekao ako budu imali slobodnog vremena ;)
Die
FACE
BOOK
Die
Vise bi volio da imas opciju na kraju post gdje mozes ukucati nick osobe koju zelis tagovati i ona dobije notifikaciju.

Kada bi se koristilo @ u postu, to bi bila ludnica jer dosta clanova ni ne zna koristiti @ pa ga koriste na svakom drugom koraku.

A ovako samo ispod posta ima malo box, uneses nick, stisnes 'tag', pokrene se skripta za pretragu korisnika, ako je korisnik nadjen, doda ga na spisak, ako nije javi ti da si pogresno napisao nick. Kada kliknes na 'Pošalji' da zavrsis post, pokrene se skripta koja ce samo napisati nitifikaciju kao da je neko citiran. Cak bis e mogla koristiti i ista skripa sa malim izmjenama. Umjesto da pise 'Neko te citirao na forumu.',pise 'Neko te tagovo u postu.'
Ne mozes tagovati osobu koja ti nije u prijateljima. Ne mozes tagovati vise od 3-4 osobe. mozes tagovati maximalno na 10 postova u jednom danu (30-40 tagova znaci ukupno po danu).
Da sprijecimo idiote koji bi zloupotrebljavali i dosadjivali.

Mislim da ovo nije nikakav problem i da bi Ash ovo mogao brzo realizovati (vjerujem u njegove sposobnosti ^^).

Cak sto vise. Na slican nacin bi se moglo napraviti i pracenje korisnika. Npr. hocu da pratim sta sve MorgaN pametuje (stvarno hocu da pratim, nije primjer ^^). Odem na njegov profil, ispod onih standardni posalji poruku, dodaj prijatelja, block, odjebi..... ima opcija 'Prati korisnika na forumu'.
Svaki put kada on napise post, meni stigne notifikacija da je napisao.
Sada da se nebi notifikacije prepunile, bilo bi fino da se odvoji i poslije 'Tvoja vijest' taba stvori drugi tab gdje ce pisati korisnici koji pratis. Ako nema novosti, samo mi prikaze nickove koje pratim. Ako ima novosti, ono bude zuto i izbaci mi nove postove. Mozda bib ilo dobro i ograniciti na 3-5 korisnika koje mozes pratiti, da nebi pretrpali.

I vec kada smo kod pracenja. Treba uvesti opciju 'Prati temu' i 'Prati forum'. Tako da dobije notifikaciju kada neko odgovori na temu koju pratis ili ako se ovori tema u forumu koji pratis.
Nekada nemam vremena da pregledam sve forume, da vidim ima li novih tema, a ovako jednostavno udjem na index, bacim brzi pogled i nastavim dalje.

Eto.... ima tih stvari sa notifikejšnima koje bi trebalo uvesti, a koji bi bili i lagani za uvesti sa obzirom da vec imamo sistem za notifikacije.

Ash, zaradi bolan hljeb, nemoj da razocaras narod.
Philosopher je napisao/la:
Vise bi volio da imas opciju na kraju post gdje mozes ukucati nick osobe koju zelis tagovati i ona dobije notifikaciju.

Kada bi se koristilo @ u postu, to bi bila ludnica jer dosta clanova ni ne zna koristiti @ pa ga koriste na svakom drugom koraku.

A ovako samo ispod posta ima malo box, uneses nick, stisnes 'tag', pokrene se skripta za pretragu korisnika, ako je korisnik nadjen, doda ga na spisak, ako nije javi ti da si pogresno napisao nick. Kada kliknes na 'Pošalji' da zavrsis post, pokrene se skripta koja ce samo napisati nitifikaciju kao da je neko citiran. Cak bis e mogla koristiti i ista skripa sa malim izmjenama. Umjesto da pise 'Neko te citirao na forumu.',pise 'Neko te tagovo u postu.'
Ne mozes tagovati osobu koja ti nije u prijateljima. Ne mozes tagovati vise od 3-4 osobe. mozes tagovati maximalno na 10 postova u jednom danu (30-40 tagova znaci ukupno po danu).
Da sprijecimo idiote koji bi zloupotrebljavali i dosadjivali.

Mislim da ovo nije nikakav problem i da bi Ash ovo mogao brzo realizovati (vjerujem u njegove sposobnosti ^^).

Cak sto vise. Na slican nacin bi se moglo napraviti i pracenje korisnika. Npr. hocu da pratim sta sve MorgaN pametuje (stvarno hocu da pratim, nije primjer ^^). Odem na njegov profil, ispod onih standardni posalji poruku, dodaj prijatelja, block, odjebi..... ima opcija 'Prati korisnika na forumu'.
Svaki put kada on napise post, meni stigne notifikacija da je napisao.
Sada da se nebi notifikacije prepunile, bilo bi fino da se odvoji i poslije 'Tvoja vijest' taba stvori drugi tab gdje ce pisati korisnici koji pratis. Ako nema novosti, samo mi prikaze nickove koje pratim. Ako ima novosti, ono bude zuto i izbaci mi nove postove. Mozda bib ilo dobro i ograniciti na 3-5 korisnika koje mozes pratiti, da nebi pretrpali.

I vec kada smo kod pracenja. Treba uvesti opciju 'Prati temu' i 'Prati forum'. Tako da dobije notifikaciju kada neko odgovori na temu koju pratis ili ako se ovori tema u forumu koji pratis.
Nekada nemam vremena da pregledam sve forume, da vidim ima li novih tema, a ovako jednostavno udjem na index, bacim brzi pogled i nastavim dalje.

Eto.... ima tih stvari sa notifikejšnima koje bi trebalo uvesti, a koji bi bili i lagani za uvesti sa obzirom da vec imamo sistem za notifikacije.

Ash, zaradi bolan hljeb, nemoj da razocaras narod.
+1 ..

i jos uvesti posto vec ima opcija tagovanja na slici, kada tagujes neku osobu, da mu se slika pojavi i u njegovoj galeriji, ne moraju njemu dolaziti notifikacije za svaki komentar na slici, nego samo mu dodje notifikacija da je tagovan na slici da on moze vidjeti tu sliku, npr. ja imam tagovan na 3-4 slike, a za njih sam vidio tek neki dan kada mi je jaran rekao da me tagovao na tu sliku jer smo cw neki igrali pa je tagovao par osoba
Dobro bi bilo da ti dolaze notifikacije kada stavis neki komentar na tudju sliku, a neko bas tebi odgovori :D

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.