Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 50 bodova

/ Problem / Upozorenje

142 pregleda · 17 odgovora · otvorena 08.08.2010. u 12:40

- Prvo da vas sve pozdravim , kako ste , sta radite . ?

- Eh drugo da vam kazem nesto . Ova jucer tema sto je bila Super Mario BIHGPC , ja skinuo budala , i sada su mi ovi debili sto su ovo izmislili usli u kompjuter i ja sinoc vidim gori mi kamerica ova ovdje pored racunara . I ja istekam iz kompa okrenem tamo negdje .

- I sada gledam ovu temu super mario bihgpc i citam komentare kad pise da sam ja napisao da je igrica dobra , odnsno da radi da igram .

- I sada sam skontao da jos neko upravlja sa mojim kompom da ima pasword i te vragove ostale . Pa dajte prvo da vas upozorim da vi ne skidate nikako , znaci nemojte skidati . Ja budala bio pa nasjeo .

- I drugo kako da se ovog rijesim , i da vam kazem . Ako bude ko pisao nesto vama ili nekome sa ovog profila ruzno to nisam ja . To su ovi japanci sto su ovo uradili sa ovim Mariom . Pa bi zamolio admine da ne brisu temu , ako nije problem .

- Volio bih da se rijesim ovog . Pomazite . . .
nemozes se toga rijesit bez formatiranja, to se stopi sa nekim procesom nuznim za rad windowsa, neznam sta su sve stavljali, ugl znam da je backdoored , znaci ostavlja otvorena vrtata nekom da udje na vase racunalo, to je neki remote controler, vjerovatno poison ivy jer on ima sve to sto se tebi desilo ili neki slican program. postoji i mogucnost da se server ubacio i na usb stickove, memory kartice, ext hd, mobitele, tj sve sto si ukopcavo na komp i kad to negdje ustekas zarazis i taj komp
STREBER je napisao/la:
safe mode, vrati sustav
Kako to , daj pomazi . Nisam ti ja bas neki oko tih stvari ? ? ? .Jeli trebam obarati sistem ili mogu i bez toga ?
Uradi System restore ako je moguće, zatim tamo gdje si instalisao tu igru pobriši sve foldere vezane za nju. Također pobriši sve iz "C:\ WINDOWS\ Temp". I još nešto što će ti pomoći - odavdje skini Kaspersky PURE i skeniraj čitav računar, pobriši sve inficirane fajlove kao i viruse:

http://www.kaspersky.com/pure-latest-versions
baksuz1992 je napisao/la:
nemozes se toga rijesit bez formatiranja, to se stopi sa nekim procesom nuznim za rad windowsa, neznam sta su sve stavljali, ugl znam da je backdoored , znaci ostavlja otvorena vrtata nekom da udje na vase racunalo, to je neki remote controler, vjerovatno poison ivy jer on ima sve to sto se tebi desilo ili neki slican program. postoji i mogucnost da se server ubacio i na usb stickove, memory kartice, ext hd, mobitele, tj sve sto si ukopcavo na komp i kad to negdje ustekas zarazis i taj komp
A ako ugasim kompjuter mogu li oni upravljati njime ? ? ?
Pročitaj ovu temu:
http://www.gamers.ba/forum/7/76947/kako-ne-biti-hackan/

http://www.gamers.ba/forum/7/89941/-tut-xp-clean-up/

http://www.gamers.ba/forum/7/89351/-tut-internet-sigurnost/

Instaliraj antivirus(NOD32 npr) ccleaner i po želji neki drugi program koji se bavi ovim stvarima.

Ako hočeš 100% da si siguran da nemaš virusa i ostalih štetočina formatiraj disk i instaliraj operativni sistem
Odma promjeni sve passworde na stranicama na kojim imas accounte, instaliraj anti-virus nod ili kaspersky i skeniraj pc, ali i u buduce sve sto skines sa neta skeniraj.
baksuz1992 je napisao/la:
Ma može se toga riješiti. To je najvjerotvatnije kernel32.dll fajl u WINDOWS folderu kojeg treba obrisati.
TitaniuM je napisao/la:
Uradi System restore ako je moguće, zatim tamo gdje si instalisao tu igru pobriši sve foldere vezane za nju. Također pobriši sve iz "C:\ WINDOWS\ Temp". I još nešto što će ti pomoći - odavdje skini Kaspersky PURE i skeniraj čitav računar, pobriši sve inficirane fajlove kao i viruse:

http://www.kaspersky.com/pure-latest-versions
E jarane a ako ja ugasim kompjuter mogu li oni upravljati njime ?
imrankoo_ je napisao/la:
E jarane a ako ja ugasim kompjuter mogu li oni upravljati njime ?
Ne mogu. Kad je ugašen tvoj računar, ni jedan od procesa WINDOWS OS-u ne radi tako da dokle god nisi ulogovan u računar ne mogu ti ništa.
Prijedlog. Format u PC : Jedini
nachin da se odbranis
od hackera i instaliraj
ZONE ALARM !! Taj program moze
lako hackera skrenuti na drugi put.

Drzim cs server i imao sam iskustva sa njim bez 2003 servera
imrankoo_ je napisao/la:
Kako to , daj pomazi . Nisam ti ja bas neki oko tih stvari ? ? ? .Jeli trebam obarati sistem ili mogu i bez toga ?
ugasi komp, upali i pritiskaj f8 dok ti se ne pokaze neki menu, tu izaberes safe mode, skroz na vrhu, bootat ce ti se windows, pa u pomagalima, alati sustava, vracanje sustava, vratis sustav prije nego sto si instalirao
ako ne pomogne formatiras pc

EDIT:
"A ako ugasim kompjuter mogu li oni upravljati njime ? ? ? "
zajebaješ nas????
TitaniuM je napisao/la:
Ne mogu. Kad je ugašen tvoj računar, ni jedan od procesa WINDOWS OS-u ne radi tako da dokle god nisi ulogovan u računar ne mogu ti ništa.

- Aham hvala ti , a skontao sam gore sto si ti tom napisao . Ti kazes vjerovatno tamo da je u windowsu ono neesto instalirano . I jest upravo tako .

- Kada palim kompjuter pise mi da je tamo taj super mario i da se preko njega radi , ali ja nikako da ga nadem u ovom windowsu .
vracanje sistema ti tu nepomaze samo FORMATIRAJ to ce ti zagusivati konekciju, taj se virus meltuje u winlogon.exe a nemozes ga izbrisati ili blokirati.
format brate i pamet u glavu a u komp sta udje :)
Rješenje
imrankoo_ je napisao/la:

- Aham hvala ti , a skontao sam gore sto si ti tom napisao . Ti kazes vjerovatno tamo da je u windowsu ono neesto instalirano . I jest upravo tako .

- Kada palim kompjuter pise mi da je tamo taj super mario i da se preko njega radi , ali ja nikako da ga nadem u ovom windowsu .
Treba da ga nađeš u "C:\ Program Files\" i da pobrišeš sve foldere vezane za njega kao i da pobrišeš sve iz "C:\ WINDOWS\ Temp" jer prilikom svake instalacije ostaju "viškovi" u tom folderu. A kad sve to završiš obavezno uradit CleanUp i Defragment. Odeš na Start > Accesories > System Tools i tu uradiš CleanUp particija, a zatim uradiš disk Defragment.
TitaniuM je napisao/la:
Treba da ga nađeš u "C:\ Program Files\" i da pobrišeš sve foldere vezane za njega kao i da pobrišeš sve iz "C:\ WINDOWS\ Temp" jer prilikom svake instalacije ostaju "viškovi" u tom folderu. A kad sve to završiš obavezno uradit CleanUp i Defragment. Odeš na Start > Accesories > System Tools i tu uradiš CleanUp particija, a zatim uradiš disk Defragment.
NE znam ni ja sam sta da uradim . Moram nekoga nagraditi , svi su lijepo pisala pomagali , necu da ostanem duzan . . . Vidimo se , kada rijesim ovaj problem . Pozdrav
imrankoo_ je napisao/la:
NE znam ni ja sam sta da uradim . Moram nekoga nagraditi , svi su lijepo pisala pomagali , necu da ostanem duzan . . . Vidimo se , kada rijesim ovaj problem . Pozdrav
Srećno. Valjda riješiš problem.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.