Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Wiimote on PC ( bluetooth ) ?

82 pregleda · 5 odgovora · otvorena 12.03.2011. u 23:29

Zdravo,

Pošto se u zadnje vrijeme bavim emulacijama Wii i GameCube igara na PCu imam par problema. Za neke igrice tipa Super Mario galaxy 2, potreban mi je Wiimote...

E sad mi treba neko ko ze razumije u Wii konzolu, da mi objasni kako i da li može bluetooth na PCu prepoznati Wiimote i kako to radi, da li ima neko iskustva ?

I jos nešto, ima li se negdje u Sarajevu kupiti samo ovaj Wiimote bez konzole i po kojoj cijeni ?

Hvala i pozdrav,
Wii Remote > Imtec > 99km, a sigurno ima negdje jeftinije.

Na Wii imas,kako da ovo laicki objasnim,kao neki duguljasti stapic prema kome trebas uperiti Wii Remote.

Pravljenje toga na PC je moguce.Samo trebas imati to 2.Mozda ima i drugi nacin da to uradis,ali cisto sumnjam,Prijatelj mi je to radio samo to je bilo za Avio simulaciju .I onda ti isto bude kao na Wii XD
EmchO je napisao/la:
Wii Remote > Imtec > 99km, a sigurno ima negdje jeftinije.

Na Wii imas,kako da ovo laicki objasnim,kao neki duguljasti stapic prema kome trebas uperiti Wii Remote.

Pravljenje toga na PC je moguce.Samo trebas imati to 2.Mozda ima i drugi nacin da to uradis,ali cisto sumnjam,Prijatelj mi je to radio samo to je bilo za Avio simulaciju .I onda ti isto bude kao na Wii XD
A kako cu napraviti na Wiimotu da mi ga prepozna blutooth ? Gledam na netu neke 4 lampice plavo svijetle ili nesto tako kada se spaja ?
Silverinyo je napisao/la:
A kako cu napraviti na Wiimotu da mi ga prepozna blutooth ? Gledam na netu neke 4 lampice plavo svijetle ili nesto tako kada se spaja ?
Pa da.Kada hoces da prikljucis novi Remote na Wii moras ih prvo syncati.Drzis sync na Wii i na Remote,kod baterija.I onda pocnu blinkati te 4 lampice i onda ostane samo 1 ako je 1. kontroler itd. A vidjet' cu kako je to prijatelj uradio,sad nije online pa ako sta saznam javim ti
Ukucas na google "Wii remote on PC" i kao prvi link dobijes ovo
Sve sto ti treba pise tu.
Philosopher je napisao/la:
Ukucas na google "Wii remote on PC" i kao prvi link dobijes ovo
Sve sto ti treba pise tu.
Ako sam skonto kako treba...
Tu pise da kad ukljucim bluetooth na PC, i na Wiimotu zajedno pritisnem tipke 1 i 2 + neko crveno dugme za neku bateriju i onda mi se ocita na PCu ?

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.