Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Haris Game Studio - razvojni studio za video igre u BiH

405 pregleda · 26 odgovora · otvorena 06.08.2010. u 14:44

Vjerovatno ste, dok igrate igre, tipkate po cijelu noć ili dan, uništavate pixele po ekranu, pitali da li postoji neki razvojni studio u BiH koji se bavi razvojem igara ili pak ljudi koji razvijaju igre u Bosni i Hercegovini?

Odgovor: Da, postoji i takav tim ljudi ovdje, iako nezamislio u BiH, u Sarajevu!

Haris Game Studio postoji već od 2010. godine i trenutno se sastoji od 5 članova. Naš cilj jeste da BiH konačno bude ubrojena u zemlje gdje se razvijaju video igre, kao jedan nadolazeći faktor u svijetu zabave, gdje već sada industrija igara više zarađuje od industrije filma. HGS (Haris Game Studio) već od Februara ove godine razvija 2D akcijsku igru s elementima paltforme.
Radni naziv igre je BOSNIAN STORY. Cilj HGS-a jeste razviti igru koja će se moći pokrenuti na skoro svim računarima na kojima se nalazi više od 32 MB RAM-a.

Sve informacije o igri, studiu Haris Game Studio možete naći na web stranici www.harisgamestudio.webs.com

Nadamo se da će vam ova vijest uliti nadu kako bi jednog dana (uskoro!) mogli igrati igre nastale u BiH, gdje možemo pokazati kako i BiH može biti izvor dobrih ideja, koncepta, a sve to uvezano u video igre.

Svi komentari su dobrodošli i očekujemo kritike, prijedloge, pohvale (ako ih bude) kao i pitanja vezana za HGS kao i za naše igre.

Haris Game Studio. :)

EDIT: Ako mislite da nešto valja ili ne valja, izvolite objasniti na šta konkretno mislite.
Sve je to super i bas mi je drago da ste to oformili , samo ste mogli domenu kupit 

Edit: Greska na sajtu, BROJ POSJETA. Svaki put kad kliknes na home poveca se posjeta za 1. Trebas napraviti da za jednu IP Adressu samo 1 posjetu ocitava.

GL ^^
Nedac4zr4il je napisao/la:
Sve je to super i bas mi je drago da ste to oformili , samo ste mogli domenu kupit :)

Edit: Greska na sajtu, BROJ POSJETA. Svaki put kad kliknes na home poveca se posjeta za 1. Trebas napraviti da za jednu IP Adressu samo 1 posjetu ocitava.

GL ^^
Da, aBd, biće i to... Samo trenutno skupljamo sredstva i za domenu, ali to će kasnije jer igra je trenutno najvažnija da se završi.
losa igra skroz ako vec hocete da pravite igre radite 3D ja znam da radim ali mi se neda tako da...
postojite vec od 2010.? 

Post dobio aplauz od KillaOR

Iskreno, meni ovo sve zvuci i izgleda poprilicno amaterski.. Podrzavam vas rad i zelju za napredovanjem u svakom slucaju, ali gledajuci slike ove Bosian story, tesko je ocekivati nesto kvalitetno, bar sto se dizajna tice.. I najjace mi je ovo u tekstu: "Haris Game Studio postoji već od 2010. godine .." Izbaci to VEC, jer fkt presmijesno zvuci.. Kada budete imali 5 godina rada iza sebe, onda mozes napisati vec..

Sve najbolje 
Mladjox je napisao/la:
losa igra skroz ako vec hocete da pravite igre radite 3D ja znam da radim ali mi se neda tako da...
Hvala na komentaru. Držim fige da počneš sa 3D igrom. :)
sta koristite za razvoj ?
Vi prvi ? ahahhahahha

Ocigledno niste culi za http://www.5-thfloor.com/.
Momci prejako rade. Imaju opremu, znaju svoj posao i vide se i rezultati.

Pogledajte malo njihove igre i nesto naucite.

Post dobio aplauz od KillaOR

KillaOR je napisao/la:
Iskreno, meni ovo sve zvuci i izgleda poprilicno amaterski.. Podrzavam vas rad i zelju za napredovanjem u svakom slucaju, ali gledajuci slike ove Bosian story, tesko je ocekivati nesto kvalitetno, bar sto se dizajna tice.. I najjace mi je ovo u tekstu: "Haris Game Studio postoji već od 2010. godine .." Izbaci to VEC, jer fkt presmijesno zvuci.. Kada budete imali 5 godina rada iza sebe, onda mozes napisati vec..

Sve najbolje ;)
Dizajn - na šta misliš kada kažeš da je dizajn amaterski?

Hvala na podršci. :)
Treba biti optimistican, ali ... pisi propalo =]
Prvo naziv biste trebali promijeniti ne ? Mislim ono =/ Nije Haris Export. Kupite konkretnu web stranicu... I ako imate dosta novca da ulozite i imate dobre ljude/radnike, moze uspijeti, da budete kao EA. xD
ACE je napisao/la:
Vi prvi ? ahahhahahha

Ocigledno niste culi za http://www.5-thfloor.com/.
Momci prejako rade. Imaju opremu, znaju svoj posao i vide se i rezultati.

Pogledajte malo njihove igre i nesto naucite.
Da, znam za njih. To su mi jako dobri prijatelji.
Fino da se neko interesuje i za to polje, a ne samo igranje. Mada treba tu sigurno dosta znanja oko programiranja, kreativnosti itd. Odnekle se mora pocet makar bio i tetris treba se gradit dio po dio. Za pocetak nebi bio los neki FPS za uvjezbavanje, a kasnije RPG jer mislim da bi dobra prica zainteresovala svakog igraca pa bi najbolje prosla, sjetimo se FF7 sa low grafikom al prica za pamcenje. Ne znamo koliko si/ste strucan i koliko iskustva imas na tom polju pa da ocjenimo hoce li bit ista od toga. U svakom slucaju sretno!
Ne kontam odakle vam tolike kolicine oholosti ili da kazem ljubomore pa da morate ispljuvati sve sto neko pokusa da uradi :S
ACE, pokusaj ti uraditi ovo sto oni rade pa napisi takav, malo reci, ogavan post...

Kakve veze ima sto pise vec od 2010.. sta hoces time da kazes :S

killaor, reci mi kako su ova dvojica iznad zasluzili aplauz ?

nisu se svi rodili nauceni pa da prave igre "kao neki tamo pro mega ovo ono najjaci u bih ovo ono koriste 3dmaker da naprave igru profesionalci 5thfloor"

Post dobio aplauz od Murilo

codex je napisao/la:
Fino da se neko interesuje i za to polje, a ne samo igranje. Mada treba tu sigurno dosta znanja oko programiranja, kreativnosti itd. Odnekle se mora pocet makar bio i tetris treba se gradit dio po dio. Za pocetak nebi bio los neki FPS za uvjezbavanje, a kasnije RPG jer mislim da bi dobra prica zainteresovala svakog igraca pa bi najbolje prosla, sjetimo se FF7 sa low grafikom al prica za pamcenje. Ne znamo koliko si/ste strucan i koliko iskustva imas na tom polju pa da ocjenimo hoce li bit ista od toga. U svakom slucaju sretno!
Veliki sam ljubitelj RPG igara, kao što su FF (bilo koji dio ali FF12 za PS2 je vrh), Dragon Quest, Fable, Oblivion, Gothic 2.

Razvijanje igre nije lagan posao, posebno danas, kada na sve strane u svakoj igri blješte shaderi, nepregledne mape, hiljade poligona, fotorealistično rendovanje i sl.

Ali od nečega se mora krenuti, pa makar to bila i 2D platfroma.

Pozz.
HGS je napisao/la:
Veliki sam ljubitelj RPG igara, kao što su FF (bilo koji dio ali FF12 za PS2 je vrh), Dragon Quest, Fable, Oblivion, Gothic 2.

Razvijanje igre nije lagan posao, posebno danas, kada na sve strane u svakoj igri blješte shaderi, nepregledne mape, hiljade poligona, fotorealistično rendovanje i sl.

Ali od nečega se mora krenuti, pa makar to bila i 2D platfroma.

Pozz.
FF rulez! =p Ima i par starijih stvari koje bi ti dobro dosle da proucavas tipa Alundra ili Legend of Legaia. Sjecam se kad sam pokusavo da napravim svoj RPG sa RPGMaker 2000 ili tako nekako, pravis igre sa directx il ddraw ne sjecam se, ali ispadne grafika ko za GameBoy Color. Nekakvih milion komandi bilo nista nisam konto, a mogu tek zamislit kako je za hi-tech igre.
HGS je napisao/la:
Da, aBd, biće i to... Samo trenutno skupljamo sredstva i za domenu, ali to će kasnije jer igra je trenutno najvažnija da se završi.
Skupljate 10 maraka?

Pa ako vas 5 nema po 2 marke, je**a onda.
VioleN je napisao/la:
Skupljate 10 maraka?

Pa ako vas 5 nema po 2 marke, je**a onda.
Nemamo svi toalet papir sačinjen od 100$ novčanica. :)
kako mi se ogadio ovaj g.ba bas zbog ovakvih komentara i ismijavanja, zalosno bgm ... pola ovih na ovoj temi ne zna nista vise osim pokrenuti igru, a ismijavaju ljude koji se bave programiranjem i makingom tih igara koje oni pokrecu, zalosno -.-'

ot: samo naprijed  od neceg se treba krenuti, nije se niko rodio naucen, vidi se da imate zelje da postignete sto vise i zelim vam srecu u tome, takodjer nadam se nekoj finoj igri od vas 
ash je napisao/la:
Ne kontam odakle vam tolike kolicine oholosti ili da kazem ljubomore pa da morate ispljuvati sve sto neko pokusa da uradi :S
ACE, pokusaj ti uraditi ovo sto oni rade pa napisi takav, malo reci, ogavan post...

Kakve veze ima sto pise vec od 2010.. sta hoces time da kazes :S

killaor, reci mi kako su ova dvojica iznad zasluzili aplauz ?

nisu se svi rodili nauceni pa da prave igre "kao neki tamo pro mega ovo ono najjaci u bih ovo ono koriste 3dmaker da naprave igru profesionalci 5thfloor"
svaka cast ash iskreno i sam sam to pomislio 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.