Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Memorija

105 pregleda · 8 odgovora · otvorena 29.07.2010. u 17:44

Pozdrav svima :*

Evo mene nakon dugo, dugo vremena ; helenejse

~ Samo hocu da pitam nekoga od iskusnijih, sto se tice RAM MEMORIJA

* Kad sam kupovao racunar imao sam ovau ram memoriju :
DDR || 4GB (2X2GB kit) 1000MHz OCZ Reaper X > i koja slučajnost da sam ovadvije ram memorije slomio bio, i stavio neku od 512mb ddr2.

- Danas odem u radnju racunarske opreme i uzmem slijedeci ram : http://media.bestofmicro.com/1/7/159451/original/Kingston-HyperX-KHX8500D2K2-4G-pers.jpg

Pa bi zamolio nekog iskusnijeg sto se tice ovoga da mi samo kaze : " Moze li ova memorija zamjeniti, ili briblizno zamjeniti onu koja mi je dosla uz racunar ?"

* Pošto moram danas da vratim ako mi ne odgovara, ako je barem priblizno ili bolja od one koja mi je dosla uz racunar da je zadrzim !

HVALLA :*

moze da zamjeni ;) samo neznam jeli bolja ova ram memorija nepise koja je brzina ali vazno je da mozee da zamjeni ;) zadrzi to
Bolje je 2X2 , nego odjednom 4 a'l ja mislim da može ...

Ovo helenejse najjače ..... hahahaahah
NIJE_BITNO je napisao/la:
Bolje je 2X2 , nego odjednom 4 a'l ja mislim da može ...

Ovo helenejse najjače ..... hahahaahah
Bila mi je i ona 2x2GB, a i ova je 2x2GB
deadlycha je napisao/la:
Bila mi je i ona 2x2GB, a i ova je 2x2GB
Na kojoj frekvenciji radi trenutna memorija(prosla je bila na f=1000Hz)

Uglavnom ova ti je dobra, proizbođač je jako dobar(kingston) i skoro pa ti isto dođe).

EDIT:

Odlična nema razloga da je mjenjaš, osim ako nije pokvarena(joke)
Moze, nista ne brini.
skile je napisao/la:
Na kojoj frekvenciji radi trenutna memorija(prosla je bila na f=1000Hz)

Uglavnom ova ti je dobra, proizbođač je jako dobar(kingston) i skoro pa ti isto dođe).

EDIT:

Odlična nema razloga da je mjenjaš, osim ako nije pokvarena(joke)
Kingston memory, DDR2, Memory speed 1066 MHz, Capacity 2048 MB, PC8500, 240 pin, CL 5 ms, Dual channel, Integrated Heat Spre

EDIT : Nova/novcata

Hvalla ti :**
U tehnologiji ti je nekako sve sto ima u nazivu X (extreme), obično je kvalitatan i jak proizvod...ali je ovdje riječ o starijim modelima :S
deadlycha je napisao/la:
Kingston memory, DDR2, Memory speed 1066 MHz, Capacity 2048 MB, PC8500, 240 pin, CL 5 ms, Dual channel, Integrated Heat Spre

EDIT : Nova/novcata

Hvalla ti :**
http://lifehacker.com/5598716/what-are-the-rules-on-mixing-two-different-types-of-ram?skyline=true&s=i

et

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.