Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

provalivanje steam pasworda

214 pregleda · 8 odgovora · otvorena 12.07.2010. u 00:23

Uploaded with ImageShack.us

ev danas mi se javio ovaj tip iz hrvatske i pitao me da glasam za neki njegov movie na steampowered,,,,,,,,,
klikno sam bezveze na link i izaslo je upozorenje od steama da to nije njihov site, nego lazni jedan

nije tesko skontati sta je to,,

ovo pisem cisto radi toga da upozorim ostale korisnike steama da ne padaju na ovakve fore,,,,,

i sad pitanje, ako bi stavio ovu sliku na steam site, sa prevodom na engleski, da li bi ovaj korisnik dobio kakvu kaznu zbog ovoga
Stavi ovu sliku i trebat ce im dobre cvike da procitaju xD Kao i nama, mogo si i manju upload ako nisi vec hteo citljivu.
A to dal ce dobiti, tesko skroz....
Hvala na upozorenju.

Prijavi ga na support.steampowered.com.

Biće mu vrlo vjerovatno zaključan Steam na par dana.
v3Tr0x je napisao/la:
Hvala na upozorenju.

Prijavi ga na support.steampowered.com.

Biće mu vrlo vjerovatno zaključan Steam na par dana.
Uh hoće ga kaznit' ima da ga glava zaboli kad vidi
Zhak je napisao/la:
Kažnjavali su ljude za facebook.com linkove, možda će i za ovo.
Kao sto je v3Tr0x napisao ako zelis da ga kazne, sankcionisu uradi to na support.steampowered.com ... mislim da sa ovim neces puno upozoriti clanove ovoga sajta, kao prvo uvijek ce biti skamera kao i onih koji ce padati na njihove trikove ... jer ipak nije logicno da te neko doda i "iznebuha" ti kaze login se tu sa STEAM ID (nick) i PW ... znaci nije Internet i STEAM za svakoga ... svako treba znati sam sebe cuvati i ne vjerovati ovakvim laznjacima preko interneta ... uglavnom lijepo je sto se trudis i pomazes druge samo mala primjedba ide na ovu sliku chata koja je mala .... p0z
~ Najcesce taj postupak ide ovako : kopira se sadrzaj stranice steama , zatim se napravi free domena , zatim u sadrzaj koji je kopiran se ubaci fake log in i onda sve bude potpuno isto kako bi te neko prevario i ukrao ti steam , Pazite se ovog :]
mENK je napisao/la:
~ Najcesce taj postupak ide ovako : kopira se sadrzaj stranice steama , zatim se napravi free domena , zatim u sadrzaj koji je kopiran se ubaci fake log in i onda sve bude potpuno isto kako bi te neko prevario i ukrao ti steam , Pazite se ovog :]
Nije tesko uopste napravit, ali nadji domenu :/

Narucis
steampowered.net

i kreiras poddomenu support.steampowered.net

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.