Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Zlatna lopta - JAR 2010

563 pregleda · 62 odgovora · otvorena 10.07.2010. u 22:28

FIFA® je juče objavila spisak igrača nominovanih za zlatnu loptu. Na spisku se nalaze sledeći :

• David Villa (Španija);
• Xavi (Španija);
• Andres Iniesta (Španija);
• Diego Forlan (Urugvaj);
• Lionel Messi (Argentina);
• Mesut Özil (Njemačka);
• Bastian Schweinsteiger (Njemačka);
• Arjen Robben (Holandija);
• Wesley Snedijer (Holandija);
• Asamoah Gyan (Gana).

Moje mišljenje je da bi to trebao biti ili Xavi, kao nosioc igre Španije, koja će najvjerovatnije osvojiti ovo SP, ili pak Diego Forlan, koji je, ako izuzmemo Luisa Suareza, gotovo sam dogurao svoju reprezentaciju do četvrtog mjesta.

Eto, vaše mišljenje ? =)
Kratko i jasno i nadam se da ce tako i biti.

Wesley Sneijder.

Forlan najvjerovatnije al ništa se još nezna,moze lako i villa do zlatne lopte.Ako španija uzme u finalu a villa da gol velike su šanse da on dobije tu loptu.
messi je uvrsten samo radi tog sto je on MESSI...

a iskreno volio bi da to bude Diego Forlan

Post dobio aplauz od ultranumb

Od ponudjenih igraca, ne zna se ko je gori Mislim da ce odabir u mnogome zavisiti od osvajaca SP-a.. Ja bih najvishe volio da uzme Forlan, i vjerovatno bi uzeo da je postigao onaj gol iz slobodnjaka, ali ovako cisto sumnjam Ako Spanija osvoji, uzima Villa, a ako Holandija vjerovatno Snedijer.. FIFA komercijala, odavno poznato, tako da mi je svejedno..

FUCK FIFA! http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/100710061
Mislim da će biti sramota ako tu nagradu ne dodijele Forlanu. Čovjek je pokazao najviše od svih gore navedenih.

Post dobio aplauz od ultranumb

Ovaj Mesut Ozill pwna, nisam ga ranije viđo al je po meni puno pokazao na ovom SP. Ja bih dao njemu ili Forlanu.
SaltCityBoy je napisao/la:
Po meni Wesley Sneijder ili Diego Forlan. Forlan je vec u godinama a Sneijder je dosta pokazao na ovom prvenstvu ;)
Sneijder u godinama Ademire nije tebi dobro majkem´ :D
cheNga je napisao/la:
Diego Forlan ~ ubjedljivo pruzao najbolje partije na svijetskom prvenstvu uz Müllera.
Samo mi nije jasno :
sto Messi [OMFG] )
sto Xavi ) ~ sta su oni uradili na ovom svjetskom
sto Iniesta )
sto Xavi?

Jesi l' ti uopce svjestan sta Xavi znaci za Spaniju? Bez Xavija Spanija NIKAD ne bi dogurala do finala. On je playmaker. On je nosioc igre. On je SPANIJA!

Ako uzme Spanija, Xavi ce 55% bit najbolji igrac. 45% = Forlan.
Messi nije zasluzio nominaciju, nista, ama bas nista nije napravio, tu bi trebao biti Higuain ili Kaka ♥

A David Villa ubjedljivo ...
Spectors je napisao/la:
Svi su dobri kanditati ali:

• David Villa (Španija); - Ne
• Xavi (Španija); - Da
• Andres Iniesta (Španija); -Da
• Diego Forlan (Urugvaj); - Ne
• Lionel Messi (Argentina); - Slabo je pokazao nesta na JAR
• Mesut Özil (Njemačka); - Moguce
• Bastian Schweinsteiger (Njemačka); - Ne
• Arjen Robben (Holandija); - Moguce
• Wesley Snedijer (Holandija); - Moguce
• Asamoah Gyan (Gana). - Bih volio )
"Lionel Messi (Argentina); - Slabo je pokazao nesta na JAR"

Cuj slabo se pokazao lik igro po sredini razigravo,da nije bilo njega nebi argentina ni do 1/4finala dosla.
Frooteky je napisao/la:
Messi, šta je on pokazao na SP jedno veliko NIŠTA nije zaslužio nominaciju :S

• Diego Forlan (Urugvaj);
Eh on je vodio Urugvaj, bio nosioc igre postigao nekoliko važnih golova
Misliš što nije zabio gol da nije zaslužio nominaciju ? haj' sada uzmi sve utakmice Argetine sem protiv Njemačke , paš' vidit ko je vodio čitavu igru Argetine , al' vi samo gledate listu strijelaca pa onda komentirate tko bi trebo dobiti zlatnu loptu > epic.
xxxk je napisao/la:
Misliš što nije zabio gol da nije zaslužio nominaciju ? haj' sada uzmi sve utakmice Argetine sem protiv Njemačke , paš' vidit ko je vodio čitavu igru Argetine , al' vi samo gledate listu strijelaca pa onda komentirate tko bi trebo dobiti zlatnu loptu > epic.
stani jest mozda vodio igru, sve pravio prilike.. ali to se ne gleda..
samo strijelci,. argentinci guzovace dosli na sp,bas kao i francusi kojima je bilo poklonjeno igranje.. jedno veliko nista..

Messi nit je gola dao, ne znam za asistencije, jest decko najbolji na svijetu realno .. Ali na ovom svjetskom nista nije pokazao.

Vezano za temu ja bih volio da Forlan dobije.. Mada tesko, jer vjerovatno ce dobiti neki igrac iz finala. Villa ili Robben eventualno Snajder.
tATON1 je napisao/la:
stani jest mozda vodio igru, sve pravio prilike.. ali to se ne gleda..
samo strijelci,. argentinci guzovace dosli na sp,bas kao i francusi kojima je bilo poklonjeno igranje.. jedno veliko nista..

Messi nit je gola dao, ne znam za asistencije, jest decko najbolji na svijetu realno .. Ali na ovom svjetskom nista nije pokazao.

Vezano za temu ja bih volio da Forlan dobije.. Mada tesko, jer vjerovatno ce dobiti neki igrac iz finala. Villa ili Robben eventualno Snajder.
Izvini , Xavi i Iniesta su zabijali golove ? razmisli prije nego što kažeš nešto >.<
xxxk je napisao/la:
Izvini , Xavi i Iniesta su zabijali golove ? razmisli prije nego što kažeš nešto >.<
da se ne peglamo vise, i ti znas da Messi nije ni priblizno igrao kao sto igra za Barcu.Mogli su i Kaku stavit na ovu listu, kad vec stavljaju po imenima

Dobije li Xavi, Iniesta ili Messi zlatnu ja ne ulazim na gamers 12 mjeseci
tATON1 je napisao/la:
da se ne peglamo vise, i ti znas da Messi nije ni priblizno igrao kao sto igra za Barcu.Mogli su i Kaku stavit na ovu listu, kad vec stavljaju po imenima

Dobije li Xavi, Iniesta ili Messi zlatnu ja ne ulazim na gamers 12 mjeseci
Nije igrao , al' si failo šta si reko , al' nebitno ako osvoji Španjolska uzima Villa , ako Nizuzemska , Snedijer.
- David Villa, ty.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.