Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[tut]w.m.m na moj naćin

162 pregleda · 9 odgovora · otvorena 10.07.2010. u 21:31

Ovo je tut na moj naćin tako da sve kritike (pohvala znam da nece biti)su dobro dosle.Dovoljno je da skinete sony vegas ili nesh slicno u mom slućaju je to vindovs movie maker.Pa da poćnemo
- Prvi korak je:kako otvoriti video.Na slici ispod vidit cete malu ikonicu koja je zaokvirena I na njoj pise:TASKS.kada kliknete na TASKS sa lijeve strane pisace vam IMPORT VIDEO kao na slici ispod :
ovdje
Zatim kada ste otisli na IMPORT VIDEO otvorice vam se prozor kao na slici ispod,zatim samo izaberiite video koji zelite I pritisnite IMPORT npr:
ovdje
Kada ste to uradili otvori ce vam se video kao na ovoj slici:
ovdje
Jedan video koji ste IMPORTOVALI podijeljen je na vise manjih,a svaki manji ima svoje vrijeme trajanja,tako da imate vise sceni,I mozete lakes mixati.Tako da od tih vise videa kolko ih ima oko 20-tak izaberite onoliko kolko vm je potrebno,u mom slucaju je bilo 4 do 5 kao na slici ispod
ovdje
Kada ste ovo uradili ovih 5 potrebnih videa je potrebno spojiti u jedan (odnosno smixati ih).to cete uraditi vako:
Lijevim klikom kliknite na zeljeni video I samo ga prebacite u ovaj crveni prostor koji sam zaokruzio I tako I sa ostalim uradite:
ovdje
i to je to,video je gotov,ako zelite staviti neku pjesmu samo otidjite na tekst na kojem pise IMPORT AUDIO OR MUSIC I pokazace vam se folder,izaberite pjesmu koju zelite I pritisnite IMPORT,i onda tu pjesmu prebacite u plavi prostor,al plavi prostor ispod onoga gdje ste stavili movie.
Et toliko od mene,ukoliko ima nekih zamjerki,gresaka,samo recite,otvoren sam za sve sugestije:btw na mom profilu imate i 2 movia koje sam SAM uradio,
pozzz od mene
"Način" "Slično" "Računar" i tako dalje.

Jesi ti isao u sql ? :S
#Ti mislis pravit movie u Windows Movie Maker ? -.-"

< Prvo pogrijesio si podForum, drugo 100% kvalitetan movie neces napravit u "Windows Movie Maker - u" .

Ufati se Sony Vegas - a, Hlae, Virtual Dub .
miire je napisao/la:
#Ti mislis pravit movie u Windows Movie Maker ? -.-"

< Prvo pogrijesio si podForum, drugo 100% kvalitetan movie neces napravit u "Windows Movie Maker - u" .

Ufati se Sony Vegas - a, Hlae, Virtual Dub .
Vjeruj mi da to nisu jedini programi pomoću kojih se moze napraviti dobar movie,a što ce tiće momka iza tebe,napiši ti ovoliko bez ijedne greske dam ti sta oces
RazoR_xD je napisao/la:
Vjeruj mi da to nisu jedini programi pomoću kojih se moze napraviti dobar movie,a što ce tiće momka iza tebe,napiši ti ovoliko bez ijedne greske dam ti sta oces
Ja sam ti rekao, ne mozes sa Windows Movie Makerom praviti movie . Jeste da nije Sony Vegas jedini program za editovanje, ali je ipak i najlaksi a iii vise ljudi taj program koristi :] .
RazoR_xD je napisao/la:
Drug ti ne razlikuješ razliku između Č i Ć, što većini članova na forumu smeta. Bolje je bit' pismen i lupat' gluposti na pismen način, nego bit' nepismen i pokušavat' se pravit' pametan. Izvini samo savjetujem, proguglaj malo kad se koristi Č, kad Ć.

Nou hard filingz badi.
Kakav crni Movie maker, ništa od toga nema, ja sam ga čak i delete s kompa xD ( nemam dovoljno prostora na discu ). Sony Vegas je zakon :]
miire je napisao/la:
Ja sam ti rekao, ne mozes sa Windows Movie Makerom praviti movie . Jeste da nije Sony Vegas jedini program za editovanje, ali je ipak i najlaksi a iii vise ljudi taj program koristi :] .
Ok rekao sam sve je dobrodošlo,pa tako i tvoji komenti,eo poslušao sam te skino sam ovaj virtual dub, a jaranu sam rekao da mi skine sony vegas jer puno zauizima a još on nema limita tako da....uzeću od njega na usb-u
btw:sto se tiće ovog hlae ili kako već to nmg da nadjem al nema veze valjda će mi ovo pomoći.Et pozz i thx
Ja ti nebih preporucio da radis u moveimejkeru bolje ti je raditi u sony vegasu 100puta..Ali svako ima svoj nacin i nacin na kojem mu je njemu lakse.U moveimejkeru je sigurno lakse napraviti ali slabije kvalitite ali je u sony vegasu teze ali poblje kvalitete i svasta se moze jos dodati.
dajte ljudi, sta odmah preporučujete neke druge veće programe... momak se potrudio da napiše nešto za movie maker i to je to... druga je stvar što ste svi profesionalci sad pa ono gdje ćeš to koristiti :D

ima dosta ljudi koji ne znaju ni u movie makeru raditi pa tako da nije na odmet napisati nešto ukratko...

jest da pruza obične funkcije prilikom obrade ali može se fino iskoristiti :) evo primjer
http://www.youtube.com/watch?v=gotaRJhPOXI

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.