Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

Sarajevo - Dubrovnik

241 pregled · 22 odgovora · otvorena 06.07.2010. u 23:01

Dobro veče

Imam par pitanja za one koji su putovali na lokaciji Sarajevo - Dubovnik autobusom

- Karta u jednom smijeru ( cijena )

- Na pasošu piše da osome malđe od 14 godina moraju imati saglasnost bla bla od roditelja, ja imam 16 i hoćel me pustiti na granici samog u autobusu da idem bez saglanosti ili slično.

- Zamolio bih Vas da ne govorite ma pustiće hahu nego samo oni koji su imali "iskustva" sa ovim

ty
100% te nece pustiti na granici, halo imas 16 godina, tek sa 18g... Ili fino u CIPS i licnu izvadi
Mene su pustili sa 16 u Srbiju preko lične karte, a isti je zakon oko graničnih prelaza za Srbiju i Hrvatsku.

Ako imaš ličnu, trebao bi moći sam.
choseN je napisao/la:
100% te nece pustiti na granici, halo imas 16 godina, tek sa 18g... Ili fino u CIPS i licnu izvadi
Elko ne seri nemoj da ti rep isčupam Piše na pasošu tako nisam ja izmislio
Lol, čuj da ideš sam preko granice? Treba ti saglasnost roditelja il' da izvadiš ličnu. Možeš je izvadit' sa 16.

A inače, do Dubrovnika ti treba autom 6 sati, pa ti sad skontaj koliko autobusom.
100% posto ce te pustat ako imas 16 godina ja sam isao....
Najvoljenija je napisao/la:
Budalo jedna 100% te nece pustit, pa znam kad sam isao sad na turnir, samo ako imas licnu ili saglasnost roditelja...
moras imati onu potvrdu da te roditelji pustaju tako je meni bilo kad sam isao na exit i na more [ novi sad + zrce ] tako da :)
pasa moj nemoj se ti igrati ako mozes izvaditi licnu izvadi a ja bi ti preporucio da ides vozom do ploca pa autobusom cijena je tu negdje a bolje je, lakse je preci granicu!!!
Samo ti se roditelji potpisu ako imas nekog starije , da te kao fol vodi..
meni ortak išo baš u dubrovnik radi neke cure koja ga ostavi nakon 9 mjeseci :R
ali nebitno
imo i on 16 išo prošlog ljeta, nije imo suglasnost roditelja/staratelja, nego otišo sam. naši policija ga nije peglala, ali hrvatska ga izvela u onaj kontejner ku**c palac, pregledala mu torbe, pretresla, i pitala zašto ide. on reko da mora do cure, i pustili ga, jest da su ga peglali ali je prošo.
kad se vraćo nije imo problema. znam da je imo bh putovnicu, tako da ne bi trebalo da bude problema
Karta ti je oko 40 KM u jednom pravcu. Svaki dan ti ide bus u 10:00h, a u Dubrovnik dolazi u 15:00h.

A ako ti na pasosu pise da stariji od 14 godina mogu, onda valjda mozes. Kad je Rino iz Hrvatske dolazio k meni u Sarajevo, nisu ga nist za*ebavali na granici. Normalno je prosao. Nisu ga nist pitali. Al svejedno idi u policiju ili gdje vec (neznam gdje vi vadite pasose) i pitaj. (:

Btw pi**o ides u Dubrovnik a mene ne zoves? -.-'
Ako ne budes imao milju maraka kod sebe,zaboravi da ces preci granicu.Vratit ce te, jer ce misliti da ides da radis na crno.
Imas BiH osobnu? samo s njom mozes, ili HR putovnica? Sve ostalo ne dolazi u obzir.
Ma kakva saglasnost, ja sam sa 16 godina usao u Linhestaj a ne u HR, pustaju garant. .
Sa 16 godina mozes sa licnom kartom ili novim biometrijskim pasosem. Malo ce te peglati na granici, ali izdrzi. Nemoj da nosis alkohol ili nesto slicno. Kad te budu pitali gdje ides, odgovori da ides kod rodbine. Reci max 4 dana, jer kod sebe moras obavezno imati 50 eura po danu. Znaci, ako im kazes da ostajes 7 dana, moras imati najmanje 350 eura. Trazice od tebe da pokazs pare. Ako ih ne budes imao dovoljno, vratice te, bez pogovora.

Znam ovo, jer sam kao klinjo cesto putovao sam u Hrv. (izadjem ispred kuce i eto me na granicnom xD)
gotlust je napisao/la:
Lol, čuj da ideš sam preko granice? Treba ti saglasnost roditelja il' da izvadiš ličnu. Možeš je izvadit' sa 16.

A inače, do Dubrovnika ti treba autom 6 sati, pa ti sad skontaj koliko autobusom.
Ne treba 6 sati, jarane ja iz Žepča do Mostara cca 260 km, trebalo mi 3 sata, pri brzini 80-100kmh, od Mostara do Dubrovnika je nekih 140-150 km, znači još nekih sat i po vožnje, to je 4 i po sata, sad neznam ceste, ako ima autoput, može za 4 sata ko s poslom stić'.

Još kad oduzmeš da je kraća ta putanja, ispane te nekih 3 do 3 i po sata.
Rya je napisao/la:
Karta ti je oko 40 KM u jednom pravcu. Svaki dan ti ide bus u 10:00h, a u Dubrovnik dolazi u 15:00h.

A ako ti na pasosu pise da stariji od 14 godina mogu, onda valjda mozes. Kad je Rino iz Hrvatske dolazio k meni u Sarajevo, nisu ga nist za*ebavali na granici. Normalno je prosao. Nisu ga nist pitali. Al svejedno idi u policiju ili gdje vec (neznam gdje vi vadite pasose) i pitaj. (:

Btw pi**o ides u Dubrovnik a mene ne zoves? -.-'
Ti se podrazumijevaš :$ U subotu nek su ti spremni koferi I btw Sretan i rođendan i ovde vteeee
Izvadi ličnu, košta oko 11KM i onda ćeš moći bez problema ići preko granice
Ti se podrazumijevaš :$ U subotu nek su ti spremni koferi I btw Sretan i rođendan i ovde vteeee
Hvalaaa :$ <3

Btw vracam se u Varazdin u cetvrtak ujutro.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.