Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Razvodjenje bezicnog interneta

149 pregleda · 13 odgovora · otvorena 04.07.2010. u 16:14

Stvar je sljedeca: imam bezicni internet i htio bih ga razvesti na jos jedan racunar.Eh sad me interesuje preko cega cu ga razvesti jer nisam neki specijalac za takve stvari. Ja sam cuo da mi treba router ali nisam siguran. Imam mogucnost simultanih konekcija a treba mi samo nesto da ga razvedem.
Ma odes u plus i kupis 3m bezicnog kabla, prikopcas na komp i surfas (neki ne kontaju da se zezam )

-> Prodajem STEAM acc. (12KM) samo kes - Sarajevo.
-> Prodajem 12KM kredita (BH Mobile) za 10KM kesa.
ACE je napisao/la:
Ma odes u plus i kupis 3m bezicnog kabla, prikopcas na komp i surfas ;) (neki ne kontaju da se zezam :-X )

-> Prodajem 12KM kredita (BH Mobile) za 10KM kesa. :D
A j**o ga belaj jarane, kako moze biti BEZICNI kabl? :(
ACE je napisao/la:
Ma odes u plus i kupis 3m bezicnog kabla, prikopcas na komp i surfas ;) (neki ne kontaju da se zezam :-X )

-> Prodajem 12KM kredita (BH Mobile) za 10KM kesa. :D
3m bezicnog kabla? Aj nemoj kenjat Bgt, ozbiljno sam postavio pitanje i trazim ako je ikako moguce, ozbiljan odgovor.
TitaniuM je napisao/la:
3m bezicnog kabla? Aj nemoj kenjat Bgt, ozbiljno sam postavio pitanje i trazim ako je ikako moguce, ozbiljan odgovor.
Preko cega 'primas' bezicni internet na prvi racunar?
Imas li router?
Pa na 2 pc stavis isto sto imas na tom svom ,nadjes signal i eto .
Moras imati ruter naravno. Fino spojis kablove (to valjda znas) , napravis Local Area Network i to ti je to. Potrazi na gba , ja mislim da ima TUT.
karaBATAK je napisao/la:
Preko cega 'primas' bezicni internet na prvi racunar?
Imas li router?
Nemam router nego kabal od antene (koja je smjestena na krovu :)) ide u manji razvodnik ili skretnicu, nezz tacno kako se zove, a iz te skretnice ide mrezni kabal u racunar (mreznu karticu).
OMG "3 metra bezicnog kabla "

Mislim da moras imati router,ne mislim nego sigurno
TitaniuM je napisao/la:
Nemam router nego kabal od antene (koja je smjestena na krovu :)) ide u manji razvodnik ili skretnicu, nezz tacno kako se zove, a iz te skretnice ide mrezni kabal u racunar (mreznu karticu).
E ovako ces:

Kupi router (mozda moze i hub ili swich, ali router 100%) , u njemu imas vise prikljucaka. Ukljucis kabl od antene u router, kupis 2 mrezna kabla i jedan ukljucis u router i prvi racunar, drugi u router i drugi racunar i mislim da je to to :)
Znaci potreban je router. To mi je bilo bitno da znam jer nisam bio siguran jel treba router, modem, swith itd. Btw imal' ko link da vidim kako se krecu cijene?
TitaniuM je napisao/la:
Znaci potreban je router. To mi je bilo bitno da znam jer nisam bio siguran jel treba router, modem, swith itd. Btw imal' ko link da vidim kako se krecu cijene?
http://www.plus.ba/pretraga/?pojam_pretrage=router
TitaniuM je napisao/la:
ovako sacu ti nacrtam ...

ANTENA ----- <MODEM>

<RACUNAR 1> PRIJEMNIK----I---PRIJEMNIK<RACUNAR2>

Tebi treba prijemnik jos 1 da kupis znaci ima uticnicu ko na fiksnom telefonu ona zabica i ona se utakne u PC od pozadi ali nemora da znaci sada ima i kao flesh memorija ili usb ali oni vataju mnogo manje max 10 - 15 metara i mnogo su jeftniji ! eto kupis jedan od ta 2 sve lepo spojis imaces upusttvo i to je to

Srecno,
moki
Treba ti switch (15-20km) i mreznog kabla. Spojis kabal koji ide iz antene (taj mrezni kabal) u switch, i onda spojis prvi i drugi racunar na switch. AP preko kojeg dobijas signal vjerovatno ima DHCP upaljen pa neces morati cackati oko IP adresa. Kazes da imas mogucnost simultanih konekcija, onda lagano biraj konekcije sa oba racunara i to je to.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.