Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Greska kod dizanja sistema ?

159 pregleda · 14 odgovora · otvorena 30.06.2010. u 00:37

Znaci imam problem kod dizanja sistema , naime kad dodje do instaling device negdje oko 34 , 35 min izbaci mi gresku i nemoze da nastavi . Prvo sam kontao da je do CDa al pokusao sam sa dr. al ista stvar . izbaci mi ovaj blue screen i nema sanse da dignem sistem ako se neko razumije bio bi mu zahvalan ..

Uploaded with ImageShack.us
Vise puta mi se to desavalo, imas virusa u systemu a mozda su ti zarazeni ili su sa greskom ili eventualno pobrisani .dll fajlovi
i meni se je isto desavalo:S
ja sam RR bios, tacnije vadio onu bateriju
i formatirao sam obje patticije
sad pokusaj nesto od toga, meni je pomoglo
http://www.gamers.ba/forum/6/111366/format-c-nece-da-ga-ebes/

Nesto slicno ?
Nedac4zr4il je napisao/la:
Vise puta mi se to desavalo, imas virusa u systemu a mozda su ti zarazeni ili su sa greskom ili eventualno pobrisani .dll fajlovi
ebga , formatirao sam obadvije particije ... nez sta da radim drugo
mAriNe je napisao/la:
ebga , formatirao sam obadvije particije ... nez sta da radim drugo
Opet nemoze da ti se system pokrene? Jesi li formatiro ono C: desno klik , format? ili si sa cd-eom od XP?
najgore nemogogu da dignem sistem , znaci formatiram prazan hard disk i krene da instalira win al sam izbaci gresku ovu i to je to . nemogu nista da uradim
mAriNe je napisao/la:
najgore nemogogu da dignem sistem , znaci formatiram prazan hard disk i krene da instalira win al sam izbaci gresku ovu i to je to . nemogu nista da uradim
To je vec druga prica, prije par dana sam formatirao prijatelju racunar i bila je ista situacija. Sa CD-om nije uopste uspjevalo formatiranje. Prikopcavo njegov hard disk u svoj pc da ga format ma nista. Na kraju ga odnjeo majstoru. Za to treba neki poseban HDD ocitac, neka kao masina. To imaju servisi i neki likovi....
Meni prije isto, pregrijavao se komp. Kupim cooler i sve regularno.
iwdnplaysson je napisao/la:
Meni prije isto, pregrijavao se komp. Kupim cooler i sve regularno.
Ma ovo nije nikakvo pregrijavanje ovo je cista greska software .... Treba taj HDD Citac da bi mogao lik instalirat XP
Ma ovo nije nikakvo pregrijavanje ovo je cista greska software .... Treba taj HDD Citac da bi mogao lik instalirat XP
moze li se prebacit u 2 pc pa se sta uradit
mAriNe je napisao/la:
moze li se prebacit u 2 pc pa se sta uradit
Pa kazem ti ja sam probavao da ubacim hdd u svoj pc ali nije poslo za rukom.

Neznam kada si ti formatirao jesi li isao Quick Format ili si isao na duzi format?
mAriNe je napisao/la:
moze li se prebacit u 2 pc pa se sta uradit :)
Hajde poslusaj mene i zamjeni prvo napojnu , ako imas neku drugu ubaci umjesto te ;)

Ako ne pomogne to , probaj neki HDD drugi bezze stavit il probaj graficku promjenit , ili RAM izvadi pa procisti pa vrati.. Moras uspjeti , nije softwerska greska , nego hardwerska ;)
http://support.microsoft.com/kb/330100/en-us

Problem sa hard diskom, probaj staviti master slave na hard disk (onaj jumper zamenis)
ej druze imao sam ist problem kakavv i ti imas.
Neznam jel ti nov hdd il ti je stariji,
meni je bilo to da se nemoze formatirat jer je hdd ostećen,
probaj kod nekog drugog formatirat ako ne htjedne otisao ti je hdd:r

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.