Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[prijedlog] FA petak

431 pregled · 33 odgovora · otvorena 25.06.2010. u 12:16

Prijedlog, ideja, kritika za FanArt.

Petak je jedini dan kad G.ba PS-eri mogu postavljat svoje radove. Tada dodje do naguravanja [PIC] tema po index-u, a sada cu vam predstavit kako napraviti efektan sistem u vezi ovog problema.

U mjesecu ima 4, a nekad 5 petaka. Umjesto da PS-eri postavljaju teme, radove bi slali jednom FA mod-u koji bi sve ovo organizovo. Slanje radova bi trajalo do svakog Cetvrka, 23:59h. Tad bi mod u jednu temu fino stavio radove PS-era, tema bi se mogla zvat npr. "1st Friday PIC Show-Up" ili tako nesto gdje bi ovo 1st, 2nd, 3rd oznacavalo koji je petak u mjesecu.

Mane sadasnjeg [PIC] sistema:

- 10 tema za redom, naguravanje na index-u
- 10 tema = pojedinac na svakoj temi mora napisat po post tj. 10 postova sa ocjenama i kritikama
- Teme potonu jako brzo, a na radovima se radilo sedmicu

Prednosti novog sistema:

+ 1 tema umjesto 10, svi radovi na jednom mjestu, preglednost
+ Tema bi isla u zanimljive do sljedeceg petka, ne bi radovi potonuli za 1 dan kao sa 10 tema, trud PS-era bi se isplatio i vise cjenio samim tim.
+ U jednoj temi bi memberi ocjenjivali i kritikovali u jednom postu, a ne 10 postova, spam smanjen.
+ Zbrajanje ocjena membera koje bi se dopunjavale u tabeli u svakoj novoj Friday temi, na kraju mjeseca najbolji tj. PS-er sa najvise glasova biva nagradjen, postane nosioc za sljedeci mjesec, takmicarski duh
+ Zbog svega navedenog popularnost bi skocila = vise radova = konkurencija = kvalitetniji radovi = FA 1+ nivo

Pozdrav od mašine za ideje i prijedloge =)
Prijedlog je prejak,ali tko bi to organizirao?Bilo je svakakvih pokušaja i svi su neslavno propali.
Stvarno me živcira,cijeli index [PIC] teme.:r
Glasao sam pod 1. opciju , ali opet sve to zajedno ima jednu manu.Admini/moderatori ce opet morati paziti na to , pa ce sigurno i nakon toga izbiti koja tema sa nezadovoljstvom pa ce se sve to ukinuti , a jos ce biti i nekakvih posljedica.

Ideja je fino zamisljena , ali razmisli kako su i prijasnje zavrsavale.
xxxk je napisao/la:
Glasao sam pod 1. opciju , ali opet sve to zajedno ima jednu manu.Admini/moderatori ce opet morati paziti na to , pa ce sigurno i nakon toga izbiti koja tema sa nezadovoljstvom pa ce se sve to ukinuti , a jos ce biti i nekakvih posljedica.

Ideja je fino zamisljena , ali razmisli kako su i prijasnje zavrsavale.
Sto se tice organizacije na portalu iz FA daleko prednjace tako da im ovaj prijedlog nebi bio problem.
Uze mi temu iz usta 

- Dobra ideja i nadam se da ce se realizovati. 

- Jos jedna ideja je to da svaki PS- er, koji bi htjeo da otvori novu [PIC] temu, mora prvo pitati nekog od FA Moda i da on procijeni, jesul' slike na zadovoljavajucem nivou. Jbg, gledam, svako sad otvara teme... Kod jednoga ripovano, drugi totalno los i kad se lijepo pogleda, 50% ih se moze izbaciti... 
codex je napisao/la:
Sto se tice organizacije na portalu iz FA daleko prednjace tako da im ovaj prijedlog nebi bio problem.
Slazem se sa tim , ali opet nisam siguran da li ce ovaj prijedlog biti prihvacen.
Svaka čast za prijedlog +1

Sa ovim bi se poboljšalo funkcioniranje FA podforuma i samim tim, izgledao bi uredniji. Sada samo još treba vidjeti šta misle moderatori pa da probamo prijedlog realizovati.
Codex ' Svaka ti čast za ovo , ali ko svaki put to će biti za neke komplikovano , a tema defintitivno [DA]

Sa ovakvim ljudima će gamers dogurati daleko ,samo ti ljudi moraju se nagrađivati <3
Svaka cast na temi! Prijedlog odlicannn!

Samo kad bi Archie i Smoki htjeli da to organizuju?

Vi stvarno kontate da nas neko plaća za ovo, pa ste ovaj opis G.ba podforuma uzeli zdravo za gotovo.

Jedini prijedlog koji je ikad usvojen je baš taj moj da PIC teme budu samo petkom, dok još nisam bio moderator.
Sve ideje prijedlozi nece biti usvojeni neznam kako niste to naucili uz ove godine provedene na gamersu
Iskreno prijedlog mi se svidja skroz na skroz, ali isto tako sumnjam da ce biti izvodiv, zasto:
Zato jer prevelik posao, za moderatora, jer bi u jednoj temi bilo prepuno radova i PS-era.. Ali opet kazem volio bi da se prijedlog usvoji iz razloga sto me nenormalno iritira teme [PIC] jer ih ima mali milijun..

Post dobio aplauz od ultranumb

Iskreno,ne svidja mi se prijedlog,svaka cast na pokusaju ali mislim da to nije to 
ultranumb je napisao/la:
Vi stvarno kontate da nas neko plaća za ovo, pa ste ovaj opis G.ba podforuma uzeli zdravo za gotovo.

Jedini prijedlog koji je ikad usvojen je baš taj moj da PIC teme budu samo petkom, dok još nisam bio moderator.
Izvini sto te citiram, al' moram iznijeti svoje misljenje...

- Ne placa vas niko, al' vi svojim trudom i radom na g.ba dobivate visu poziciju i vecu moc od ostalih membera.
- Ako hoce moderator FA da dokaze svoje zalaganje za g.ba, morace pocet' realizovati ovakve teme i slicno.. Ako kaze vecina da bi trebalo ovo uraditi, ne vidim razloga da to bude odbaceno..

hvala, pOz 
farell je napisao/la:
Izvini sto te citiram, al' moram iznijeti svoje misljenje...

- Ne placa vas niko, al' vi svojim trudom i radom na g.ba dobivate visu poziciju i vecu moc od ostalih membera.
- Ako hoce moderator FA da dokaze svoje zalaganje za g.ba, morace pocet' realizovati ovakve teme i slicno.. Ako kaze vecina da bi trebalo ovo uraditi, ne vidim razloga da to bude odbaceno..

hvala, pOz 
Evo ti razlog : imamo i mi živote.
ultranumb je napisao/la:

Zasto bi bio problem za vas par (4 il kolko vec) FA mod-ova izdvojit 1 dan sedmicno il ti ga 4, 5 dana mjesecno zavisi kolko ima petaka u mjesecu za ovo, a mozete se mjenjat nekoliko vas je. Staviti radove (thumb url) sa imenima ko je radio u temu i to je to. Bilo bi preglednije i funkcionalnije, ne morate ovo zbrajanje ocjena, to je samo onako ali i to ne bi bilo lose.
v3Tr0x je napisao/la:
nađi nekog ko ga nema i rješen problem
Ma brate ku**u pricas vjeruj mi, tema mi se licno svidja, a i garantujem svima.. Al' ovi na 'pozicijama' ne j**u nicije ideje 5%, zale se na vrijeme, ha hu, ne mogu oni sve, a ja vas pitam koji ku**c uzimate onda moderatora, da bi ste glumili autoritet il nesto?
Svidja mi se prijedlog pravo,odavno bolji nije bio...
Samo imam primjedbu na vetroxa...

Vetrox druze ako je vama mrsko usvojit nase prijedloge maknite se sa pozicija i dajte prilike obicnim memberima poput ovog momka koji je digao ovu temu.

~Peace 
onda dobijesh hrpu bullshit radova i po koji da valja. citaj, 35 radova koji nisu ni za dupe obrisat (izvinjavam na izrazu) i 5 radova koji su ok ALI su pomjeshani medju tim radovima.

jedina prednost toga je sto ce se izbjeci ona "10/10 brao majsta" na svakoj temi od istih gladnih hijena, inace to nije to.

sto bi neko svoje predivne radove mijeshao sa necijim smecem 

edit: sto se modova tice, cini mi se da su samo josh 2 ostala a i ti momci ginu za ovaj podforum. a i lijepo je vidit nekad samo ove PIC teme, da razbije onu google monotoniju na g.ba :]

Post dobio aplauz od ultranumb

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.