Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[prijedlog] Slike dana komentari

864 pregleda · 60 odgovora · otvorena 23.06.2010. u 00:30

Prijedlog, kritika, ideja za Slike dana.

Vec dugi niz vremena postoji problem u ovom sektoru na portalu. Slika dana bi trebala da bude samo slika, ne diskusija, rasprava i slicno, to dokazuju komentari koji cak nisu ni to vec cisti spam, psovke sto je ruzno vidjeti. Problem je i normalnim memberima koji moraju citat te gluposti, nadleznim koji nepotrebno moraju obracat paznju da neko ne krsi pravila, a i sajt se pretvara u cirkus tipa socijalnih mreza. Pozeljno je da se stavljaju slike koje su vezane za PC svijet, jer je ovaj portal tog tipa.

Da bi ste vi dokazali da vam je slika smijesna nepotrebno je da u par redova spamate sa komentarima (ako je to uopste komentar) tipa HAHA ili tonu smajlija. Dok sa druge strane nepotrebno je dokazivanje da vam se slika ne svidja opet nepotrebnim komentarima i psovkama tipa Glupa ko ku*ac, nidje veze itd. Umjesto tih komentara, diskusija i slicno zar nije bolje uvesti alterntivu tipa:

Thumb Up / Thumb Down gdje bi memberi glasali da li im se slika svidja, ili Vote sistem kao u ovoj temi umjesto nepotrebnih komentara gore?

Vasa misljenja i glasajte.
Svaki pozitivni komentar aplauz

Svaki negativni komentar šamar

Da vidite kako će se smijati po slikama dana.. hahahahaha

A što se tiče retardiranih komentara, administraija je tu, i volio bih da se dobija GAG, ili nešto slično za svaki retardirani komentar.

Sa tim što bih uvažio sva mišljenja, naravno svako ima svoje mišljenje i može ga iznijet, da li mu se sviđa ili ne sviđa slika dana.

Ali sve retardirane komentare delete i kazniti retarda koji ga je pisao.

Ovo je samo mišljenje moje malenkosti, ali eto nadam se da će biti pročitan i poptisan od strane nekog.

Hvala
2 Opcije:

Prva opcija : Ukinuti komentiranje slike dana.
Druga opcija : Ukinuti sliku dana i obratiti paznju na vaznije stvari :)

@elda_mali

slazem se u potpunosti :D
Killuminati je napisao/la:
Ostavi sve isto samo kaznjavat korisnike s nedolicnim komentarima. dat nekome tu funkciju i nek obavlja taj posao, jednostavnije je nego sad uvoditi te neke nove prijedloge a s vremenom uvesti i to.
Upravo ovo.

Ako se meni slika ne svidja, zasto ja nebi imao pravo da to napisem? Koliko vidim pola djece na ovom sajtu ne zna razliku izmedju svadje i rasprave.

Ako neko nesto nedolicno napise, neka se kazni. Ako neko iznese svoje misljenje, koji ne vrijedja nikoga, sto bi bio kaznjen?

A i vi se opterecavate sa glupostima. Jedina stvar na ovom gamersu sto radi kako treba, to je slika dana. Izbacite komentare na sliku dana i necu imati razlog da posjecujem ovaj sajt cesce od jednom mjesecno. Ovako i onako nema normalnih tema, recenzija i vijesti, pa haj neka nema ni rasprave na slici dana. 
Philosopher je napisao/la:
Upravo ovo.

Ako se meni slika ne svidja, zasto ja nebi imao pravo da to napisem? Koliko vidim pola djece na ovom sajtu ne zna razliku izmedju svadje i rasprave.

Ako neko nesto nedolicno napise, neka se kazni. Ako neko iznese svoje misljenje, koji ne vrijedja nikoga, sto bi bio kaznjen?

A i vi se opterecavate sa glupostima. Jedina stvar na ovom gamersu sto radi kako treba, to je slika dana. Izbacite komentare na sliku dana i necu imati razlog da posjecujem ovaj sajt cesce od jednom mjesecno. Ovako i onako nema normalnih tema, recenzija i vijesti, pa haj neka nema ni rasprave na slici dana. 
Al' ako netko svaku , al svakuuuu sliku mora komentirat i na njoj pametovat ( haj pogodi o kome govorim ) pocinje ici na zivce.

Nikoga ,al' nikoga ne zanima sto ti ili bilo tko drugi u svakoj slici vidite rasizam , nacionalizam , šovinizam ili sta ti ga ja znam vec.
Ostaviti sliku dana, jer tesko gdje danas se moze i vidjeti neka kvalitetno-smijesna slika, bez slikanja u kupaonicama itd.. Ipak je tu administracija da upravlja takvim slikama, jer ima one djece kojima je slika gole debele zenske smijesna, a ispod slike neki glupi komentar. :\\
Kakvih komentara ima okolo po tudjim galerijama, slika dana je cak i super po komentarima.  jel bi trebalo onda i to komentiranje ukloniti?

Odlican prijedlog s tim Thumbs 

A sta kazete npr za postove, da se ubaci ono Zahvali blabla, ako si nekome pomogao, da npr netko ti "zahvali", al' da to na neki nacin administracija ipak moze pratiti da ne bude prek stele nekih gluposti. Neki sistem s bodovima, da ne mogu zahvaljivati oni koji imaju ispod 500postova, ili nisu u IFu, il' ne-znam-ni-ja, da se malo ukljuci i clanove, a ne samo administracija (za neke se pojedine zna dal' imaju miljenike ili ne.. )
Najbolje da uvedu taj VOTE 

Nebi bilo spama, prepiranja, samo klik :]

I ono na kraju mjeseca, koja je slika imala najvise tih "Lajkova" da bude nagradjen korisnik koji je upload 

Pozdrav.
Znaš šta je najgore od svega ?

Kliknem na onaj admin panel, pa na slika dana, i vidim uploadovano 60 slika (MINIMUM).

I onda kad ja od tih 60, nakon 10 minuta kontanja, odaberem jednu, dođe idiot i napiše glupa.

Kakva se želja u meni probudi da mu objasnim ko mu je glup, to je strašno.

Tipičan primjer :

Dijete moje, ako si pijan, idi lezi pa se valjaj.

Uvesti šamar i to je to.

Bodove ionako vole k'o mater.
Problem je i normalnim memberima koji moraju citat te gluposti? Nitko ne mora citati komentare ako mu se ne citaju  Nego ja sam za sistem "thumbs"  jer nemas na sliku dana sta komentarisat pametno tako da ....
j0ker je napisao/la:
Al' ako netko svaku , al svakuuuu sliku mora komentirat i na njoj pametovat ( haj pogodi o kome govorim ) pocinje ici na zivce.

Nikoga ,al' nikoga ne zanima sto ti ili bilo tko drugi u svakoj slici vidite rasizam , nacionalizam , šovinizam ili sta ti ga ja znam vec.
Isto tako kako tebi idu moji komentari na zivce, tako i mene nerviraju mnogi drugi komentari. Jesam li ja trazio da se nekome zabrani komentarisanje ili da se komentari potpuno zabrane? Nisam. I tvoji komentari sigurno nekome idu na zivce.

Ako ti se ne svidjaju moji komentari, nemoj ih citati.

Uostalom, da nema mojih komentara na slici dana, skoro pa nebi imao sta i za procitati. Bili bi samo "hahaha... 10 redova", "najbolja ikada, ocam" i "bolja moja" komentari. Ako te zanima nesto vise, informisi se sta su komentari i sta znaci komentarisati. Komentarisati nije napisati HAHAHA...., nego je iznjeti svoje misljenje, ma kakvo bilo. 

I jos nesto, da nikoga ne zanimaju moji komentari, ti i jos mnogi se nebi zalili na njih, a isto tako mnogi ih nebi prihvatili kao sugestije ili nebi odgovarali na njih. Ali sve u svemu, ja pisem za sebe i boli me ona stvar za tim da li nekoga interesuje sta ja pisem. 
Za kretenski komentar gag 24 sata 
eLight je napisao/la:
Za kretenski komentar gag 24 sata
Gag funkcioniše samo vezano za forum. Pod gagom i dalje mogu pisati komentare po galerijama, slici dana, slati poruke, te upis u GB.

Tako da ovo ni u kojem slučaju nije dovoljno.
Thumbs odlična ideja, nešto poput na SK - Gamingu.
Jer svaki komentar "ha ha ha" , mislim koji će q..
"Ne, ali uvesti filter za pojedine rijeci." - ovo nema smisla. Znas i sam da na nekim serverima (za kanter) postoje ti filteri i da ljudi napisu "j eb * m" i sl. 

glasao za ThumbsUpDown ili Vote jer sam to i sam davno govorio da se uvede 
Glasao sam za opciju thumbs up/down.Ako rezultati thumbsova za neki komentar bude recimo -5 ili -10 da se briše.
ja bih ukinuo komentare, upravo iz razloga jer su ili 'hahahahahhahhahahahahahahahahahah' u to spada stavljanje 1337 emotikona ili 'slika je glupa' u to spadaju sve uvrede ka onom ko je prihvatio sliku 

to sa sa samarima i aplauzima ce dovesti do toga da ce se slika dana hvaliti na sva usta, i doticni koji je prihvatio, nema smisla

thumb up- ok ideja

vLexinho je napisao/la:
Da ostanu komentari ali sa opcijom Thumb up & down, radi retardiranih komentara, ko dobije 8 thumb down-ova komentar mu je oznacen kao spam
A zasto nebi bilo ko dobije 5 thumb down-ova da mu se komentar izbrise ...

Isto kao na derneku slicno , pet losih vote-a post sakriven!
Ja bi uveo opciju smilova za sliku dana :               
definitivno treba uvest Thumbs UpDown ili Vote
Martin je napisao/la:
Stavite ba trebu dana,koji ce mi ku**c neke gejmerske anegdote:S
potpis

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.