Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[Pomoć] 2 Problema

137 pregleda · 5 odgovora · otvorena 18.06.2010. u 17:14

Pozdravljam sve koji trenutno čitaju ovu temu, u nadi da će mi pomoći. Znači da počnem, imam 2 problema koji me muće već duže vremena.

1. Problem leži u mom mikrofonu, naravno nije nigdje oštećen, zato sam i digao temu u podforumu Software i konekcije. Znači ljudi na Teamspeaku mi se žale da "odjekujem", to mi se dešavalo dok sam još koristio operativni sistem XP, jer je u Control Panelu u Sound opcijama postajala opcija Stereo Mix, koja je činila da sve odzvanja.

Sad, kada koristim operativni sistem windows 7, te opcije nema. Ali u počinju opet da mi se žale da mi odjekuje ( Ne odjekuje moj glas, nego dok je meni upaljen microphone, a oni pričaju, čuju se kod mene), šušti i tako dalje.

Ako je moguće nemojte pisati da trebam pojačati mikrofon u windowsu, jer sami vidite da mi je 100%, btw ako je Microphone Booster pojačam, šuštanje i odjekivanje se samo poveća. Znači molim vas, ako neko zna u čemu je problem nek odgovori na temu, ili mi se obrati na Personal Message/Guestbook.

2. Problem je pomalo za Hardware, ali nema veze. Znači nazad u CPJ imam 3 ulaza na zvučnoj. A naprijed gdje su mi oni džekovi za USB postoje također 2 ulaza za sušalice i mikrofon.

Nazad kada uključim zvučnike, slušalice i mikrofon ne radi sve. Mogu raditi samo ili zvučnici ili slušalice.

Pa sam pokušao da premjestim slušalice i mikrofon na vanjsku/prednju stranu, ali kad ubacim, kompjuter uopšte ne reaguje. Naravno kada ubacim USB radi sve normalno kako bi i trebalo raditi. Sad, da li postoji ikakav način da se to "upali/aktivira" mislim jeli se odovjeno pale ta 2 džeka za slušalice i mikrofon.

Znam prije kad sam koristio XP preko realteaka se mogao aktivirati taj prednji dio. Ali od kad koristim windows 7 nemam realteaka i ne znam kako da to aktiviram, znači 100% nije kvar jer USBovi rade.

Znači unaprijed zahvaljujem svima koji će pokušati da mi pomognu. Također molim da administracija ne dira temu, kao da i netrebne postove ošamari. Također molim onim koji pokušaju sa pametnim prijedlozima da pomognu, daju aplauz.

Hvala

EDIT: Nisam htjeo postavljati temu sa bodovima, jer bi se javljali svakojaki debili u nadi da im dam bobe. Ovako je bolje, pa oko nagrade se možemo dogovoriti jer imam premium pa mogu poslati bobe.
Ponudiš ljudima 100 boba i vidićeš kako će ti se rješit , nemoj bit škrt. Evo ja se smori dok pročita sve !
1 tzv. mikrofonija smanji malo Volume jer ako su ti sluške sa mikrofonom to je razlog, a ovo drugo mi se nije dalo citat
1. Nadji u opcijama stavi "Microphone umjesto valve" .
2. Trebaš instalirat sound max za taj prednji ulaz.
Problem broj 2. je identicno zastupljen kao kod mene , ako neko zna kako popraviti neka me citira.
Hvala unaprijed

-----EDIT-----

Evo ti slike mojih postavki mikrofona, imao sam i ja problema na XP medjutim na WIN7 nemam. Evo ti slike, probaj postavke kao kod mene pa javi rezultate

http://img704.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=aza1.jpg

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.