Eh dobro veče ili jutro kako kome odgovara.
Ovu temu sam stavio u IF jer ne želim spam odgovore i kojekakve budalaštine od pojedinih usera.
Naime, vrlo me zanima sta nasi gameri misle o nekim " logicno ne logicnim" pitanjima i ponekoj zagonetci, cisto onako da mozak profunkcioniše s vremena na vrijeme.
Pa počnimo sa jednom laganom zagonetkom:
Gospođa je obavljala posao u kuhinji kada je izgubila dijamanti prsten koji je upao u kaHvu. Prsten se nije smočio, zašto? -V3tr0x tacno odgovorio
Posto mišljenja ne iznosite eo neove zagonetke:
U kući oblika lopte imaju 2 sprata
Na prizemlju živi patuljak.
Na 1. spratu živi vještica.
Na 2. spratu živi čovjek.
Desilo se ubistvo
Patuljak kaže da je bio u šumi u vrijeme ubistva.
Vještica kaže da je letjela na metli
Čovjek kaže da je čitao knjigu u ćošku u kući
Ko je sada ubica
? - opet V3tr0x (logičan momak...)
Pitanje:
Da li mjesec postoji i kad ga ne gledamo
(mozda se cini da je pitanje jednostavno i da ga je ne logično postavljati ali i najveci fizicari postavljaju sebi ta pitanja jer je to blisko vezano za kvantnu fiziku, mi ne moramo biti fizicari ali mozemo malo razmislit i napisati svoje misljenje )
Čovjek je šetao 30 minuta po kiši da mu se nije smočila ni jedna dlaka na glavi. Nije nosio šešir, nije je imao kišobran i glava mu s ničim nije bila pokrivena. Odjeća mu se smočila, kako se to dogodilo?- Silver i Jacky
"Ja Vam garantiram," kaže prodavač u pet shopu, " da će ova papiga ponoviti svaku riječ koju čuje." Kupac je donio papigu i shvatio da papiga ne ponavlja ni jednu riječ. Međutim prodavač nije lagao. Kako je to moguće?-Jacky
Ove najvise volim tako jednostavne a tako komplikovane, na kraju cista logika :
Nijema osoba zeli kupiti cetkicu za zube. Imitirajuci pokrete cetkanja zuba,
uspijeva trgovcu objasniti sto zeli kupiti.
Ako slijepi covjek zeli kupiti naocale za sunce, kako ce to objasniti
trgovcu?- browNe
Mama je kupila pet jabuka za svoje petero djece. Jabuke je donijela u košarici. Nakon što je svakom djetetu dala jednu jabuku, jedna je jabuka još uvijek bila u košarici. Kako je to moguće?- TeroweNth koristi GooGle
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
U autobusu se nalazi sedmorica dječaka.
Svaki dječak ima sedam torbi.
U svakoj torbi je sedam velikih mačaka.
Svaka velika mačka ima 7 malih mačića.
Svaka mačka ima 4 noge.
PITANJE: Koliko noga se nalazi u autobusu?
Eo kad su svi dali objasnjenje sto ne bih i ja
D - dječaci
T - torbe
VM - velike mačke
MM - male mačke
N - noge
7D * 7= 49T
49T * 7= 343VM
343VM * 7= 2401MM
7D * 2= 14N
343VM * 4= 1372
2401MM * 4= 9604
9604N + 1372N + 14N= 10990 noga u autobusu
Philosopher rjesio, sve se moze kad se hoce.
Ako hocete vi nastavite temu, ja personalno ne mogu vise odo leć i neću se dizad to četvrtka.
Zašto?
Zato sto mi je merak.
Pozdravlja vas _Edy_ !

Ovu temu sam stavio u IF jer ne želim spam odgovore i kojekakve budalaštine od pojedinih usera.
Naime, vrlo me zanima sta nasi gameri misle o nekim " logicno ne logicnim" pitanjima i ponekoj zagonetci, cisto onako da mozak profunkcioniše s vremena na vrijeme.
Pa počnimo sa jednom laganom zagonetkom:
Gospođa je obavljala posao u kuhinji kada je izgubila dijamanti prsten koji je upao u kaHvu. Prsten se nije smočio, zašto? -V3tr0x tacno odgovorio
Posto mišljenja ne iznosite eo neove zagonetke:
U kući oblika lopte imaju 2 sprata
Na prizemlju živi patuljak.
Na 1. spratu živi vještica.
Na 2. spratu živi čovjek.
Desilo se ubistvo
Patuljak kaže da je bio u šumi u vrijeme ubistva.
Vještica kaže da je letjela na metli
Čovjek kaže da je čitao knjigu u ćošku u kući
Ko je sada ubica
? - opet V3tr0x (logičan momak...)Pitanje:
Da li mjesec postoji i kad ga ne gledamo
(mozda se cini da je pitanje jednostavno i da ga je ne logično postavljati ali i najveci fizicari postavljaju sebi ta pitanja jer je to blisko vezano za kvantnu fiziku, mi ne moramo biti fizicari ali mozemo malo razmislit i napisati svoje misljenje )

Čovjek je šetao 30 minuta po kiši da mu se nije smočila ni jedna dlaka na glavi. Nije nosio šešir, nije je imao kišobran i glava mu s ničim nije bila pokrivena. Odjeća mu se smočila, kako se to dogodilo?- Silver i Jacky
"Ja Vam garantiram," kaže prodavač u pet shopu, " da će ova papiga ponoviti svaku riječ koju čuje." Kupac je donio papigu i shvatio da papiga ne ponavlja ni jednu riječ. Međutim prodavač nije lagao. Kako je to moguće?-Jacky
Ove najvise volim tako jednostavne a tako komplikovane, na kraju cista logika :
Nijema osoba zeli kupiti cetkicu za zube. Imitirajuci pokrete cetkanja zuba,
uspijeva trgovcu objasniti sto zeli kupiti.
Ako slijepi covjek zeli kupiti naocale za sunce, kako ce to objasniti
trgovcu?- browNe
Mama je kupila pet jabuka za svoje petero djece. Jabuke je donijela u košarici. Nakon što je svakom djetetu dala jednu jabuku, jedna je jabuka još uvijek bila u košarici. Kako je to moguće?- TeroweNth koristi GooGle

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
U autobusu se nalazi sedmorica dječaka.
Svaki dječak ima sedam torbi.
U svakoj torbi je sedam velikih mačaka.
Svaka velika mačka ima 7 malih mačića.
Svaka mačka ima 4 noge.
PITANJE: Koliko noga se nalazi u autobusu?
Eo kad su svi dali objasnjenje sto ne bih i ja
D - dječaci
T - torbe
VM - velike mačke
MM - male mačke
N - noge
7D * 7= 49T
49T * 7= 343VM
343VM * 7= 2401MM
7D * 2= 14N
343VM * 4= 1372
2401MM * 4= 9604
9604N + 1372N + 14N= 10990 noga u autobusu
Philosopher rjesio, sve se moze kad se hoce.
Ako hocete vi nastavite temu, ja personalno ne mogu vise odo leć i neću se dizad to četvrtka.
Zašto?
Zato sto mi je merak.
Pozdravlja vas _Edy_ !