Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

"Fifa 2010 World Cup" Official Topic

2.415 pregleda · 180 odgovora · otvorena 09.06.2010. u 17:07

Sledece utakmice:

Himna:

Glavna <3:
Shakira-Waka Waka (This time for Africa

Sporedna <3:
K'naan ft. David Bisbal - Waving Flag

Najsporednija <3:
Akon-Oh Africa

Prenos velikog otvaranja danas (11.06.2010) u 14:00h "Johanesburg-Direktan Prenos

Ovdje mozete gledati

www.owngoal.org Raja da se kladi malo! Addz by AlienzZ

www.fifa.com

Kao prvo ovo ce da bude glavna tema u vezi "Fifa World Cup 2010" u kojoj ce se raspravljati o svemu vezano za ovo takmicenje koje traje od 11' juna do 11' jula 2010 godine.

Grupe:

Uopsteno o Juznoj Africi:

- Južna Afrika obuhvata prostranstvo od 1.219.912 kilometara kvadratnih
- Zemlje sa kojima se graniči su Namibija, BOcvana, Zimbabve, Mozalbik, Svazilend. JAR u potpunosti okružuju kraljevinu Lesoto.
- JAR ima 47 miliona stanovnika koji žive u devet provincija: Istočni Rt, Slobodna Država, Gauteng, Kva-Zulu Natal, Limpolo, Mpumalanga, Severni Rt, Severozapad, Zapadni Rt.
- JAR ima tri glavna grada: Kejp Taun (zakonodavni), Pretorija (administrativni), Blomfontejn (sudski). Vlada je podeljena na tri reda: nacionalna, provincijska i lokalna.
- Južna Afrika je ustrojena kao demokratska država sa predsednikom, kao šefom države. Zemlja ima jasnu raspodelu vlasti, sa zakonodavnim predstavnicima u parlamentu i gde rukovodi govornik kuće, administrattivnim predstavnicima sa predsednikom i njegovim kabinetom i sudskim predstavnicima, kojima rukovodi šef pravde.
- Ustav Južne Afrike je vrhovni Zakon. Stanovmici JAR smatraju ga najnaprednijim na svetu.
- Stanovnici JAR nazivaju sebe "Nacija duge", kako ih je nazvao Nadbiskup Desmond Tutu. Taj naziv se odnosi na različite kupture, istorije i jezike koji se prožimaju zemljm.
- U JAR postoji 11 priznatih zvaničnih jezika, ali se engleski koristi za znakove na putu, u hotelima i zvaničnim dokumentima.
- Najpopularniji sportovi su ragbi, kriket, golf, plivanje, atletika i fudbal.
- Zastava JAR sadrži u sebi crnu, plavu, zelenu, žutu i crvenu boju - boje političke partije Nelsona Mandele, Afričkog nacionalnog kongresa i zastave bivše Boer republike. Prošla značenja su bila - crvena za krvoproliće, plava za otvoreno plavo nebo, crna za crne ljude, zelena za prirodne lepote i žuta za zlato.
- Oblik slova "Y" na zastavi predstavlja želju za jedinstvom, ali i različitost južnoafričkog društva.
- Zastava je usvojena kao simbol države 27. aprila 1994. godine, kada je Nelson Mandela bio izabran za predsednika.
- Južna Afrika je stekla nezavisnost od Velike Britanije 31. maja 1910. godine.

Stadioni i gradovi:

Mozete pogledati ovdje: Ovdje

Tema ce biti updajtovana sa vremena na vrijeme!

Hvala!

Video:

Srbija-Brazilke znaju zasto!

Pogledaj ovdje
voLume je napisao/la:
Jes' da je španije najjača, ali nešto volim Engleze, volim njihov fudbal i navijam za njih.Imaju jako dobru ekipu.Po meni, Argentina neće ni grupnu fazu proći, j**o te reprezentacija koja je gubila po 6:1 od mnogo slabijih ekipa.
gubili 6-1, al jesi vidio na kojoj nadmorskoj su visini igrali, jedva zrak uzdisali

JEL TKO GLEDAO

navijam za engleze
53m1r je napisao/la:

Holandija ftw
ARIJEL ROBBEEEEEEEEEEEEN FTW!
Navijam za Srbiju , ali mislim da Englezi uzimaju.

Ovo ljeto ce biti odlicno :D
O djesi laseru moj hahah =D

Argentina osvaja 99% od cega 98% Messi, 1% da ce se cudo desit i neko drugi da uzme.
codex je napisao/la:
O djesi laseru moj hahah =D

Argentina osvaja 99% od cega 98% Messi, 1% da ce se cudo desit i neko drugi da uzme.
Brazil...

hvala p0z

EDIT : Grupa "G" najjaca..
Ja mslm da je bila prije 1, mozda i 2 mjeseca ista tema i sa stadionima al nmv.
Navijam za Argentinu.
Bilo bi mi drago da finale bude Argentina - Spanije / Holandija.
Spanci igraju stvarno prelijepo .
Čudi me da niko Italiju nije spomenuo...

Imaju vrlo jaku selekciju i, baš kao i prošlog puta biće favorit iz sjene.

Prognoziram im barem finale, Marćelo Lipi zna šta radi..

FORZA ITALIA!
HOLANDIJA OSVAJA Ole ole ole ole!
Pored nje mozda Engleska i Spanija imaju sanse
harees je napisao/la:
engleska <3

2010. FIFA Svjetsko prvenstvo: Najnovije utakmice - Dodaj na iGoogle
Južnoafrička Republika 1 : 1 Meksiko - Statistika
Nadolazeće utakmice:
Urugvaj - Francuska - 11 lip 20:30
Južna Koreja - Grčka - 12 lip 13:30
Argentina - Nigerija - 12 lip 16:00
Engleska - Sjedinjene Države - 12 lip 20:30
Alžir - Slovenija - 13 lip 13:30
Srbija - Gana - 13 lip 16:00
Njemačka - Australija - 13 lip 20:30
* Sva vremena odnose se na Bosna i Hercegovina
FIFA.com - Raspored - Poredak
haj pametni isplazi jezik i reci samo "f" ?

topic: navijam za Španiju i Francusku. Španci favoriti, osvajaju prvenstvo, Francuzi čuni ne valjaju, ne prelozae grupu, al ih oduvijek favoriziram. ^^
Ako sad Srbi prodzu grupnu fazu nece nikad ,lagana im je grupa po meni .
Navijam za Francusku .
Srbi nisu dobili toliko tesku grupu, mogli bi proci.

Viva Argentina! Forza Italia!
mirofa je napisao/la:
E citam temu i naletim na tvoj odogovor i sjetim se sta sam jutros gledao :

Havaiana Copa

[youtube]XUx1R3FKnZM&feature=player_embedded[/youtube].

Neki shvataju to kao da "srbi" mogu puno toga uraditi u africi .
Dok imas i to da je reklama cisto uzmi japanke sta su vec od neke sabanske ekipe ...

Kako god jedva cekam da krene ovo kladionica - hladna piva KAMAN
SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA SRBIJA <3 XD

CHILEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

ALE ALE ALEEEEEEEEEE
nothing3 je napisao/la:
gubili 6-1, al jesi vidio na kojoj nadmorskoj su visini igrali, jedva zrak uzdisali

JEL TKO GLEDAO

navijam za engleze
hahahahahahahah
mal se pogusili nisu
IncoGnito je napisao/la:
Navijam za Argentinu iako ce bit tesko da nesto uspiju, al' et'

<3
svaka ti dala vode iz bokala A R G E N T I N A K A M A A A A A A A A A A A N ! <3
IncoGnito je napisao/la:
Navijam za Argentinu iako ce bit tesko da nesto uspiju, al' et'

<3
Sto? Ja bas mislim da su ovog puta jedni od favorita i mislim da nece biti veliko cudo ako upravo oni osvoje.
Svi nešto pričate o osvajačima, a Brazil, iskreno najjaču ekipu, ne vidim nigdje ?

Ko će se kladiti samnom da će Brazilci osvojiti i ove godine ?
SPEC7RE je napisao/la:
Svi nešto pričate o osvajačima, a Brazil, iskreno najjaču ekipu, ne vidim nigdje ?

Ko će se kladiti samnom da će Brazilci osvojiti i ove godine ?
Aj' kladit' cu se ja. U bodove.

Eto taman imas 77, dajem ponudu

- Ako osvoji Brazil, imas od mene 77 bodova
- U slucaju da ne osvoji, ja bolji za 77 boba

Prihvatas ?

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.