Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

[IF] Zašto je brod Titanic uistinu potonuo? - Diskusija

632 pregleda · 25 odgovora · otvorena 03.06.2010. u 17:29

U noći sa 14. na 15.04. 1912 godine potonuo je Titanic sudarivši se sa santom leda. Posada broda je pokušala dozvati pomoć u 0.15 h što joj nije uspjelo. Posada se poslije zaklinjala u život da je vidjela ca. 10 km jedan brod koji je dalje otplovio iako su sa Titanica ispaljene svjetleće rakete. Zašto taj brod, Californian, nije došao pomoći Titanicu, dok je drugi brod koji se nalazio mnogo dalje, ca. 30km pohitio u pomoć?

Ne samo ta pitanja, nego i mnoga druga se postavljaju o potonuću tad najmodernijeg broda na svijetu, za kojeg se govorilo prije nego je i zaplovio, da ne može potonuti. Titanic, gigant od metala je ipak otišao na dno oceana zbog jedne sante leda. Metal je popustio pred ledom ! Da li je to moguće?

Naravno, postoje brojne teorije o ovoj katastrofi i sve su glasnije. Uglavnom, sve one govore da je Titanic morao potonuti. Zašto?

Evo jedne moje misli: Na Titanicu su se nalazile mnoge osobe koje su u političkom svijetu značile mnogo. Ne samo bogati industrijalci, bankeri i drugi nego i protivnici tadašnje vlade u USA koja je pripremala rat... Da ne odem odmah predaleko, trebalo bi godine rada da se aktualiziraju podaci o preživjelim bogatim putnicima, od kojih su mnogi, nakon potonuća Titanica, postali još bogatiji. Možda je ovo samo jedan ogranak događaja koji su mu slijedili. U svakom slučaju nameće se stalno pitanje : Zašto i kako je bilo moguće da se tragedija desi.

Najčešća teorija je teorija o: kalkuriranoj prevari sa osiguranjem. Navodno, nije Titanic potonuo, nego Olympic, koji je bio samo 30 cm manji od Titanica. Olympic je na svojoj petoj plovidbi kolidirao sa britanskom ratnom krstaricom, HMS Hawk, godinu prije nego je Titanic potonuo. Pri tom je Olympik bio jako oštećen te je morao na reparaturu u Belfast. Tu se nalazio, još nezavršeni Titanic. I tad počinje! Zamjenjene su table sa imenima dva broda te je umjesto Titanica zaplovio perfektno obnovljeni brod Olympic. Oba broda su pripadala moćnoj brodskoj kompaniji White Star Line, a vlasnik je bio John Pierpont Morgan. Katastrofa je bila isplanirana do u detalje. Šta vi mislite o ovome ?

c/p sa jednog balkanskog foruma.

A evo slike ta dva broda :

Olympic :

Titanic ( Brod koji je potonuo ) :

Po meni su razlike na ove dvije slike drastično male, a možda ih uopše ni nema.

Vaše mišljenje ?
zadnje reci kapetana titanica ?
J**O GA LED !

Post dobio šamar od ultranumb

LavShinoda je napisao/la:
zadnje reci kapetana titanica ?
J**O GA LED !
haha

Šta ti misliš fkt ?
Ne zanima me nesto taj dogadjaj s Titanicom, al sta znam je da su te velike sante leda jake ko planine, pa sad ti zamisli planinu koja pluta tj. koja se krece kakvu razornu moc ima, oborila bi 5 Titanica.
Potpnuce titanika, tacnije razlog zasto je potpnuo nije toliko zanimljiv.
Moze se tu sve i svasta izmisliti, dodati i uljepsati, ali jedna obicna zalutala santa leda moze unistiti i danasnje nosace aviona, kji su jedno 100 puta jaci i izdrzljiviji nego sto je Titanic bio.

Titanic je htio da bude najveci, najluksuzniji i najbrzi medju okeanski putnicki brod. Isli su previse brzo i ustedili su vrijeme na nekim "nebitnim" stvarima poput sigurnosti. Et', jednostavno.

Ali mene interesuje druga prica. Naime, jedan pisac je predvidio Titanic. Sve je opisa tacno, u najsitnije detalje.
Broz zrtvi, velicina broda, brzina, odakle krece, gdje ide, kako ce potonuti i kada ce potonuti. Samo je ime bilo malo drugacije, ja mislim. Nisam tacno siguran za ime.

Uglavnom, otisao je do izdavaca da vidi hoce li iko biti spreman da izda njegovu knjigu. Nijedan od izdavaca nij htio da izda kknjigu, jer kako su mu rekli, to je prevelika tragedija da bi ta knjiga bila uspjesna. Nebi bilo zarade u tome.

Znaci, kako je jedan pisac mogao u najsitnije detalje opisati brod i njegovu pricu, pa oko jedno 100tinu godina prije engo sto je sam brod napravljen? 
Nije bilo Bruce Willisa da ih Amerika spasi sve.
Ne shvatam te... Zamjenjene te table? A đe se izgubi drugi brod? Ili ljudi, u zavisnosti na sta si mislio?!

Eto ta jedna teorija da je SAD planirala to da smakne ljude sa broda! Sta mislis da SAD nije dovoljna "jaka" da to odradi na neki drugi nacin nego katastrofom, koja je vec ako je vec isplanirana, imala historijski znacaj? I kako do sada nije neko dosao do nekih cvrstih saznanja?

Opet, moguce je sve... Hajd ga znaj! 

Znas i sam da ljudi od svakog velikog dogadjaja, tragedije ili vec cega pokusavaju napraviti neki "vec isplanirani scenarijo". Tako ti je sa Titanicom, tako ti je sa WTC (SvIJetski trgovacki centar), i sa ne znam ni ja vise sa cim...

Moje skromno misljenje je da je sve tu bio dio sudbine, Titanic se nasao u pogresno vrijeme na pogresnom mIJestu!
DA. Jednostavno se našao u loše vrijeme i na lošem mjestu

Jednostavan odgovor :]
Burek_King je napisao/la:
Ne shvatam te... Zamjenjene te table? A đe se izgubi drugi brod? Ili ljudi, u zavisnosti na sta si mislio?!

Eto ta jedna teorija da je SAD planirala to da smakne ljude sa broda! Sta mislis da SAD nije dovoljna "jaka" da to odradi na neki drugi nacin nego katastrofom, koja je vec ako je vec isplanirana, imala historijski znacaj? I kako do sada nije neko dosao do nekih cvrstih saznanja?

Opet, moguce je sve... Hajd ga znaj! :)

Znas i sam da ljudi od svakog velikog dogadjaja, tragedije ili vec cega pokusavaju napraviti neki "vec isplanirani scenarijo". Tako ti je sa Titanicom, tako ti je sa WTC (SvIJetski trgovacki centar), i sa ne znam ni ja vise sa cim...

Moje skromno misljenje je da je sve tu bio dio sudbine, Titanic se nasao u pogresno vrijeme na pogresnom mIJestu!
Zamijenjene su table sa imenima brodova.

Titanic ustvari nije potonuo, već Olympic.

Na Olympic je stavljena tabla sa imenom Titanica, a na Titanic tabla sa imenom Olympica.

Olympic je zaplovio i potonuo. A real Titanic je plovio još dosta godina poslije.

Kontaš?
CIA snajka, CIA.Nervira me ovo kad u svemu trazite 10 objasnjenja, teorije zavjere.....Zar nije najlogicnije da je udario u santu leda i potonuo?Kako kazu oni sto istrazuju nesrece "najbolje je pratiti najjednostavniji scenario zato sto je on gotovo uvjek rjesenje".
Zasto je potonuo ?

Prilikom udara u santu leda truplo broda se probilo gdje je ulazila voda , i brzo se napunio brod i poceo da tone .. logika ?
NightWalker je napisao/la:
Zasto je potonuo ?

Prilikom udara u santu leda truplo broda se probilo gdje je ulazila voda , i brzo se napunio brod i poceo da tone .. logika ?
Nije samo to.

Stoji još nešto iza toga.

Možda je bio namjerno potopljen.

Pročitaj fino temu do kraja, a ne odma spammaš.
Ma ne bih znao qme, ja mislim da su oni možda praveći taj broj, umislili sebi da je taj brod toliko čvrst da ga ne može probiti ni šta ti ja znam šta, a eto ta santa je morala biti stvarno velika da probije očvršćani metal, željezo, šta već.

Al' opet više mislim da je to sve bilo lagano isplanirano, ako su već na tom brodu bili neki visoki dužnosnici.

Sve u svemu, znam da sam pi***o kad je brod tonuo, gledajući film.
iwdnplaysson je napisao/la:
Ma ne bih znao qme, ja mislim da su oni možda praveći taj broj, umislili sebi da je taj brod toliko čvrst da ga ne može probiti ni šta ti ja znam šta, a eto ta santa je morala biti stvarno velika da probije očvršćani metal, željezo, šta već.

Al' opet više mislim da je to sve bilo lagano isplanirano, ako su već na tom brodu bili neki visoki dužnosnici.

Sve u svemu, znam da sam pi***o kad je brod tonuo, gledajući film.
Koliki je dio sante iznad vode, dio sante ispod vode je 12 puta vec. Pa onda mozes zamisliti kolika je santa od 10 metara iznad vode. samo 120 metara ispod. Dovoljno veliko da unisti sve na svom putu jer je, kao sto je nekao napisao, plutajuca planina. Moze bez problema potpoiti bilo koji brod.
Philosopher je napisao/la:
Koliki je dio sante iznad vode, dio sante ispod vode je 12 puta vec. Pa onda mozes zamisliti kolika je santa od 10 metara iznad vode. samo 120 metara ispod. Dovoljno veliko da unisti sve na svom putu jer je, kao sto je nekao napisao, plutajuca planina. Moze bez problema potpoiti bilo koji brod. 
Pa nema šta, i to je moguće, samo bog zna šta je tad bilo. Teško je o tome i diskutirati. 
Glupostima se zamarate :/

Ovo je ja mislim g.ba? a ne nake price o brodu koji je potonuo davno hej hej 

Pravu istinu znaju oni ljudi koji su bili na njemu i koji su umrli  Samo mozemo nagadjati :)

Pusti šupljake, isto ko da Vam je xXxAdOo to ispričao Udario u santu leda i potonuo, i šta sad ?
_bela_ je napisao/la:
Nije samo to.

Stoji još nešto iza toga.

Možda je bio namjerno potopljen.

Pročitaj fino temu do kraja, a ne odma spammaš.
Čekaj malo , ako je potonio Olympic ? , zašto je snimljen čak i film titanik ? Gledo sam taj film , i bio je to brod titanik siguran sam koji se drastično razlikuje od Olympic broda , zato sto nema one vezice koje vežu metalnim kablom prvi i zadnji dio broda, odnosno prva slika koju si postavio.

Ima razlike , mada nisam nešto opredjeljen , velika je mogucnost da je sve isplanirano , kao sto si vec reko mnogo ljudi iz politike je bilo tu.

A opet postoji mogucnost znaci 50 : 50 , da je sve prouzrokovalo udar u santu leda pri velikoj brzini , koja je probila trup broda te se napunio velikom količinom vode ! =)
Čekaj malo , ako je potonio Olympic ? , zašto je snimljen čak i film titanik ? Gledo sam taj film , i bio je to brod titanik siguran sam koji se drastično razlikuje od Olympic broda , zato sto nema one vezice koje vežu metalnim kablom prvi i zadnji dio broda, odnosno prva slika koju si postavio.

Ima razlike , mada nisam nešto opredjeljen , velika je mogucnost da je sve isplanirano , kao sto si vec reko mnogo ljudi iz politike je bilo tu.

A opet postoji mogucnost znaci 50 : 50 , da je sve prouzrokovalo udar u santu leda pri velikoj brzini , koja je probila trup broda te se napunio velikom količinom vode ! =)
Pa sigurno zato što prije filma nije bilo toliko govora o tome.

I poslije filma, podigle su se razne diskusije i ljudi su skontali o ćemu je ustvari riječ .. Ako je istina
_bela_ je napisao/la:
Pa sigurno zato što prije filma nije bilo toliko govora o tome.

I poslije filma, podigle su se razne diskusije i ljudi su skontali o ćemu je ustvari riječ .. Ako je istina :)
Ja nakon sad ovog tvog posta drugacije razmisljam !

Vidi titanik je se u to vrijeme radio znaci nije bio zavrsen , sto ja mislim, da je potonuo olympic prvi , te je onda na osnovu toga te tragedije snimljen taj film.

Koliko je samo ljudi bilo na njemu ? Znal se broj ?
Ja nakon sad ovog tvog posta drugacije razmisljam !

Vidi titanik je se u to vrijeme radio znaci nije bio zavrsen , sto ja mislim, da je potonuo olympic prvi , te je onda na osnovu toga te tragedije snimljen taj film.

Koliko je samo ljudi bilo na njemu ? Znal se broj ?
Pa da brate. Ustvari nije Titanic taj koji je potonuo, već Olympic.

Znači zamjenjene su table sa imenima.

Pa sve je isto. Jedino je to razlika.

Isti je broj žrtava sve je isto. Jedan je brod potonuo!

Razumiješ sad ?

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.