Slicno sto su ti ovi momci iznad rekli, a evo da ti preciziram teoretski koliko mogu, ja imam kuci uvezana 3 racunara: laptop preko wirelessa sa windows 7 instaliranom, desktop racunar sa windows 7 preko kablova, i drugi desktop racunar sa windowsom xp preko kablova...
Sve mi radi, a odradio sam ovako, ja mislim da ces moci upratiti jer je Win 7 slicno kao i Vista...
Prvo sve spojis sta imas spojit, tj. spojeno ti je vec dok mozes na internet.
Sada trebas u control panelu podesiti pristupe, vidljivost i share-anje...
Ne diraj nikakve IP adrese, ostavi automatski nek ih da...
Napravi Homegroup, workgroup, kako li vec sa jednog od ta 2 racunara i sa tog preostalog se prikljuci toj grupi...razliciti su interfejsi pa ne znam ti sad objasnit kako u jednom windowsu to radis, kako u drugom, ali je sve preko control panela...
Sada cemo da podesimo mrezu na Visti (barem je ovako meni na Sedmici)
Otidji na:
Control Panel\All Control Panel Items\Network and Sharing Center\Advanced sharing settings
Podesi Home i Public network na onako kako tebi odgovara...
Ja sam npr stavio konekciju na net kao Home network, wireless kao Public...
Sada u ovim gore Advanced sharing settings podesi onu mrezu koja ti je kao kucna, tj poveznica laptopa i racunara, npr ako si za vezu izmedju laptopa i racunara stavio da ti je home network, ovdje ces izabrat da podesis opcije Home networka, i to na sljedeci nacin...
Turn on network discovery - obiljezi
Turn on file and printer sharing - obiljezi
Turn on public folder sharing
turn off password protect - obiljezi...
i ovo dole mi je recommended...
Kod mene su ovakve postavke (malo manje sigurne), ali sam u postavkama rutera stavio da mrezi mogu pristupit samo MAC adrese koje ja odaberem...
Na racunaru na kojem imam win xp nista nisam podesavao, samo sam se prikljucio workgroupi
I da, sto ti rekose, firewall ti zna problema napravit, pa i to podesi, a ako imas KIS 10, javi se na pm da ti dam upute.
Sa srecom