Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Torrenti

103 pregleda · 5 odgovora · otvorena 27.05.2010. u 18:36

naime, u skoli su nam mnogi sitovi zabranjeni, na njih je lagano otici preko proxy.
Ali novi modni hit nase skole je zabrana skidanja torrenata. :@
na internetu sam nasao neke rjesenja, ali su to rjesenje u slucaju kada se torrent nece nikako da skine na komp.
Ja mogu da skinem njega, ali kada pokusam da skinem aplikaciju preko bittorrenta ili preko nekog drugog, automatski prekida skidanje.

Da li neko zna rjesenje za zaobilazenje ovoga, i da li uopste postoji ? :D
Najvjerovatnije je ogranicen broj konekcija po racunaru. Ako je to slucaj, nema nacina da tako nesto zaobidjes osim ako ne iskjlucis tu zastitu. Ali ona bi se trebala nalaziti na glavnom serveru, tako da tesko osim ako nisi barem neki noob hacker i onaj koji je postavio zastitu je idiot.

Da bi mogao skidati preko torrenta, torrent ostvari konekcije prema mnogim drugim racunarima i skida sa njih. Standardno namjsten torrent ostvari oko 80 konekcija tokom skidanja. Broj konekcija za slanje zavisi od brzine uploada. Sto znaci, 90+ konekcija.

Zastita uglavnom dozvoli po mozda 10ak konekcija.
more preko directa
ali ne mogu naci mnoge file-ove tako ..
vecina igrica ide samo preko torrenta ..
Imas i sajtove s direct linkovima a imaju dosta igri problem je sto se ti linkovi brisu nakon nekog vremena poslao sam ti na PM neke ako ne znas :D :D :D
1. kod uciteljice medju sisama nadjes kljuc.
2. otvoris racunnar
3. Na maticnu uguras kljuc i otkljucas zabranu

GL GF

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.