Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

ESWC + Sve na svijetu !

4.342 pregleda · 101 odgovor · otvorena 24.05.2010. u 19:08

ESWC 2010.

Eto prosao je I taj es ve ce koji je bio glavna tema sto na gamersu tako I medju igracima posljednja 2 mjeseca. Od same price kako ga nece biti pa preko toga kako ce neko tu pare da uzme itd. ipak je sve proslo onako “kako smo htjeli”.

3 dana prije smo dobili 40 racunara I oni su osposobljeni, uvezani I bili spremni za igranje. Petak na subotu su radili citavu noc I sve je bilo spremno kako su I vidjeli momci koju su ostali petak navece da igraju lan. Medjutim u subotu ujutro zbog opterecenosti iskace osigurac. Ucinili smo sve sto smo mogli ali nasa jadna struja nije mogla da izdrzi 40 racunara (sprzeno 5 produznih, par osiguraca, kad je dosao elektricar, zamalo da ga udari struja itd. itd.) I igralo se na 30 racunara. To je nazalost uveliko poremetilo tok igranja pa su mnogi cekali duze nego sto su trebali I ovim putem im se javno izvinjavam.
Racunari su bilo dobri, imali smo 10 rezervnih racunara pa smo mjenjali na svaku primjedbu, igraci bi dobili nove racunare.
Prvi dan su zavrsene grupe I osmina finala tako da su drugi dan igranja svi bili rastereceni pa su pauze izmedju mapa bile duze I svi koji su “daleko” dogurali bili su povladjivani kako smo I htjeli da bude.

Prije nastavka pisanja zelim da se zahvalim pojedincima :

storm_raider – Administrator oba dana, momak je dosao u subotu u 8 I nije isao kuci 2 dana.
Darkaman – Administrator takodjer, momci su se sami javili da pomognu
Amar – glavni za serverima takodjer
Under – Mahir je bio I administrator I za serverima o OFR I sve sto je trebalo
Wicky – 60 puta instalirao kanter + sve ostalo na svijetu
Amiruu – Hvala ti brate sto si dosao dan ranije da pomazes I nadam se da svidimo uskoro.
walter_wolf - hem iznajmljivo opremu hem bio sudija hem sve na svijetu
mrsho (jaskoonline->gamers) - radio mrezu, diplome, organizator + sve na svijetu !
Mirnes - MovieMaker - Napravio movie za qESWC
Kayoti i arcie - Za sve slike koje su napravili i koje sam im vraco pa 392832 puta, hvala .
d0stinho - za 300 slika koje je slikao (koje imam i nedam !)
100kaa - dovoljno je napisati !

Organizatori nek se sami sebi zahvaljuju, samo jos da spomenem Seada Kurtagica koji je uradio sve ono sto ste vidjeli jer smo od sponzora dobili samo 500 KM koje nisu jos legle na racun (za one koji ne vjeruju, na baneru nije bilo sponzora).
Ja mislim da smo cilj Ispunili, napravili turnir kakav do sad nije bio u BiH I takodjer se nadam da ce ova licenca ostati u pravim rukama jer ono sto se desavalo u subotu I nedelju vrijednije je od 10 000 pisljivih maraka.

Ja se iskreno nadam da cemo skontati nesto I za WCG majku mu pa da I to odradimo jer steta je da onakve ekipe truhnu po lokalnim turnirima za 150KM.
Slika nemam jer stvarno nisam imao vremena da slikam ali evo otkricu vam jednu malu tajnu. Ona kamera sto je snimala, na njoj se nalazi 5-6 sati materijala za jedan “dokumentarni” filmic koji cete prvo moci kupiti od Mrshe koji se sam toga sjetio a posle vjerovatno I skinuti

Previse sam umoran da bi pisao svoje utiske zato vas molim da ne stedite rijeci I napisete kako vam je bilo, kako ste se proveli I ostala sranja J

Sledeće godine ćemo biti stariji, luđi, jači I što je najbitnije jednu godinu iskusni.

Nadam se da nisam previse smarao kosto ste pricali da smaram kad ste me upoznali

PS : Gledajte posle vijesti u 7 na hajatu izvjestaj o pobjedniku

EDIT :

[U]
Takodjer zahvaljujem svim ekipama koje su dosle i bile krajnje fer i korektne (ne racunajuci par futrovanih idiota) pa od silne opreme koja je bila dole fali samo 1 mx, ali ni to nije strasno ako znamo sta se inace radilo. 2 monitora pronadjena u sobi do
[/U]
Pročitao sam sve kao i uvijek i vidim da je bilo veoma dobro što je najbitnije .

Čestitam pobjednicima i nek se vrate sa što boljim rezultatom kući .
Milane ti ćeš imati poseban tretman kad te vidim (previše gay da pisem ovdje )

Žao mi je što ja nisam mogao doći !
Ima 1000 razloga što je najgore .

Ništa nadam se da će uskoro biti novi turnir i da će se više ekipa prijaviti .
Primjetio sam da bi bilo više ekipa prijavljeno da su imali čime doći (opet pare problem ) .

Bilo je ok. Trudio sam se da ugodim svim gostima, koliko je to bilo u mojoj moci, mada to nije bilo u opisu mog posla na turniru. Nadam se da sam uspio u tome, bar malo. Malo se pucalo, puno se druzilo. Neka stara prijateljstva su se ucvrstila, neka nova stekla, generalno turnir je protekao u lijepoj atmosferi. Pozelio sam neke stvari.
Dali smo sebi oduska nakon sto su ekipe zavrsile i igrali for fun meceve cijelu noc sa subote na veceru.
Lijep pozdrav svima :)

Post dobio aplauz od nera_f

Jos malo pa ces morat muriju zvat kad organizujes turnir Pokradose sve idioti..
Svaka cast za organizaciju, cuo sam da je bilo drama dole! Jbg, sto zbog nesporazuma i nedostatka sredstava nisam bio u mogucnosti doci u SA, ali se iskreno nadam da cu biti na sledecem eventu (WCG, nadam se). Puno pozdrava.
A ovi sto su uzeli monitore i taj mx, dabogda vam za lijeka trebalo. I vama i vasim najblizim, kad odgojise takve retose! Dabogda za analgina nemali, a umirali od bolova xD

♥ ESWC ogranizaciju!
Ma bilo je ludnica milemi majke,samo mi to ide na qurac sto su nestala 2monitora i taj mis..
P.S
Dabogda mu za ljeka trebalo....
Prije pocetka turnira, ESWC 2010 BiH Intro je napravljen .

- Trudio se maximalno da napravim bash ono intro kako su zeljeli organizatori. Najvishe mi je drago sto je moj INtro bio na televiziji tacnije na OBN i Hajat [Mreza plus] . Nisam mogao gledat' ujutro cijelu emisiju, jer sam imao skolu, pa mi je chame snimio nesto

< Dan prije turnira, digao temu, da vidim mozda nekom treba igrac. Dogovorim se sa Astralom, ARMANN1 - em i ostalim momcima iz Ameeba koji su me prihvatli kao petog igraca na turniru, ty momci puno ♥
Takodjer, SVAKA CAST "sNacku" tzv walle - tu, koji je imao prejakih frag0va sa awpom i tako to ♥ .
> Na turniru bilo prejako, cim sam dosao, znaci samo cekam da kaze onaj : 'Ajde prve ekipe neka udju i prikopcaju opremu . Jest' da smo cekali 1H, bilo nekih problema ali nvm, vrijedilo je cekati .
Krenuo turnir, bila ona sa Ilidje zena sto nam je pozelila srecu ha hu . Znaci odmah tu kamere, neka zena slikala, zajebancija prije matcha sa drugim igracima . Vjezbali malo taktike i krenuli tako igrat'
Cijela atmosfera na turniru je bila prejaka, tamo gdje su ostali koji ne igraju tad ili oni koji nisu nikak'0 igrali, mogli su gledati' sto je ispalo prejako .
Kompjuteri i ostalo na turniru bilo prejako, samo sto na mom prvom matchu v Oldiesa, neki kompjuteri su imali 16 bita ili sam ja lud bio, ali se sve vidjelo kroz smoke . Ali moglo se na kraju igrat' tako .
Zavrsio matcheve, gledao jos malo ostale matcheve, ispricao se sa ostalim igracima i krenuo tako kuci . Na finale nisam mogao biti, nije mi se dalo ici :/ .

To sto su krali opremu, stvarno nidje veze, ko da nemate para za "jeben1 mish" ili " neki monit0r :/ "

- Svaka vam cast ! Znaci od organizacije do ostal0g sto je bilo je cista 10 - tka .
Ako Bog da i vako sljedeci put, jedva cekammm

< Josh samo da napravimo ovaj ESWC BiH 2010 Movie i bit' ce prejako .

Prejako nam je bilo, nazalost mi ispali na razliku...
Jedva cekam slijedece godine!!!

Svaka cast vama iz organizacije sto ste se potrudili da organizujete ovaj dogadjaj.. Steta je sto par idiota ni to ne cjeni, pa dodje da krade, ali nema veze, sve se kad tad vrati.. Meni je krivo sto nisam mogao doci, imao sam je***i pred rok u nedjelju

Moj jedini savjet vama je da za sljedeci turnir angazujete jednu osobu koja ce redovno obavjestavat o rezultatima na ovom site-u, eventualno postavit kakvu slikicu, da raja bude u toku, jer je masa tema dignuta vezano za ove 2 stvari..

GG eu4ia

btw. samo me zanima za taj prilog na hayatu, u koliko sati ce biti i koja emisija?
KillaOR je napisao/la:
Svaka cast vama iz organizacije sto ste se potrudili da organizujete ovaj dogadjaj.. Steta je sto par idiota ni to ne cjeni, pa dodje da krade, ali nema veze, sve se kad tad vrati.. Meni je krivo sto nisam mogao doci, imao sam je***i pred rok u nedjelju

Moj jedini savjet vama je da za sljedeci turnir angazujete jednu osobu koja ce redovno obavjestavat o rezultatima na ovom site-u, eventualno postavit kakvu slikicu, da raja bude u toku, jer je masa tema dignuta vezano za ove 2 stvari..

GG eu4ia

btw. samo me zanima za taj prilog na hayatu, u koliko sati ce biti i koja emisija?
Odma sad nakon vijesti, u sportu.

Ja cekao da se grupe zavrse i htio da objavim sve rezultate i kad sam vidio komentare kako je organizacija katastrofa kako "debili ni rezultate da okace" papir u dzep i nazad. To je sva prica oko rezultata...

Koliko para toliko muzik

Ukoliko dodje do snimaka svog gostovanja na obn-u, alfi ili na hayatu postavicu ovdje za one koji nisu mogli ustati da gledaju
Organizacija svaka im cast, sve bilo na nivou .. ♥ nera najjaci lik na Tour-u ! Mi smo ispali na razliku jbg bit ce bolje drugi put .. VIdimo se sljedece godine aBd !

[color=red] ♥ [/color]

Da počnem , nisam spavao pucao DM-a cijelu noc "štelio" se , pocinjem se spremat oko 7 : 15 i krecem po armana (silu) , u 7 : 35 i ceko ga 15 minuta , smrzo se ko pi**a al' eto njega razmaho se xD , i krenemo prema neonu da se nadjemo sa murisom , liryom , dostom i sto je reko muris docice puno djece , dolazimo ja i sila pred neon nigdje nikog mi u kafic u teretani kada samo liryo i muris tu bio i d0stinh0 al debil zaboravio papir sa potpisom roditelja pa se vratio kuci na Bistrik ( nebi se ja penjo ) , sjeli onde popili kafu kad u tome dodje d0sta i mi se spremimo i laganini krenemo , taman mi na stanicu cekamo tramvaj kad tamo ASTRAL , valjda ga oni njegovi "izradili" il' kasnili pojma neam kad zove faris (GAZZEL) cekat te i mene dolazim haj mi pricekali njega i laganini u tramvaj . U tramvaju zaebancija muris provaljuje sta stigne XD (jedva sebi doso xP) , i stigo smo na ilidju napokon i krenemo polako u KŠC , kad u jednom "fast food-u) Fast'n'sick (buyaka , browne ,neznam neznam neznam - sry :$ ) ipozdravljamo se i mi krenemo oni nastavili da jedu .
i stignemo mi tamo kad vec tamo par ekipica =) i polako prodje 10 h , kada smo trebali poceti kad PROBLEMI :/ , struja fazoni .. , tako da nismo sjeli do jedno 13:45 da igramo i haj falim te Bože dodje i na nas red.
Prikljucujemo opremu , namjestamo kontorole i warmup ahh igrali smo vs KKA :/ brzo poceli brzo zavrsili 16 : 2 ( train )za kka.. , iduci meč vs etp momcima svaka cast kakve taktike imaju i sve to (al padali su lahko) xDi haj nerviro sam se drama psovo svima (iz svoje ekipe) i izgubimo 16 : 6 ovako nesto igrali smo inferno i laganini sjeban pakujem opremu .. :/ , bili tamo zaebavali se nekih jos 1 h il nesto malo vise kad Benjo (benjoza) kaze xpally ajmo u neon reko ae i mi zovnemo farisa(gazzela) i on krene sa nama dosli mi do neona oko 20 do 5 , kaze benjo ae samnom da vidimo kad bus imam ae reko nie frka mi tamo kad bus njemu za 15tak minuta dodje reko ae idi u ovaj nemogu ja vise i on udje =) i ja laganini kuci
Upozno sam dosta likova al' najbolji je BENJO sigurno

e'o valjda ce neko procitati =) kome nije mrsko
eto tolko od mene
cao

~xpally <3

Nera <3 , momka sam pito jedno 114342 puta kada igramo a ni jednom mi nije reko jesi pegla lik

organizacija za 10 !

I iduci put aBd!

eto prodje sad na hajatu : D

bas sminkica eu4ia svaka cast ;P
KillaOR je napisao/la:

GG eu4ia

Prilog ti je prosao, evo upravo sada, nema minuta...

Sto se tice organizacije, svaka cast, rijetki su ljudi koji bi dali tolike novce samo za 'stoku' kao sto smo mi. Pa eto, fino organizujete, dodju ljudi i ukradu, pa sramota stvarno!
Upravo sad je bio prilog o turniru

Ma sve pohvale kako za organizaciju tako i za igrace sve naj naj aBd sljedece godine jos bolje
U multimedijalnom centru I.C. EKI održane su kvalifikacije za svjetsko prvenstvo u elektronskim igrama .

Takmičari su igrali IGRICU kanter strajk .

Pobjednik je mostarska ekipa eu4ia , dok je finalist bio "ka ka a ) .

haha sad sam gledo na hajatu :D najace kad rece ka ka A = kka :D
Organizaciji svaka cast, pogotovo za one plazme u kaficu i hltv! Za ove debile sto kradu, zarovite se u kontenjere, jer tamo vam je i mjesto.
Organizacija GG, ne obazirite se na lose komentare, opet svaka cast!
Evo bas sad pogledo na hayat sport bilo hahah, cestitke nera i organizaciji odlicno odradjeno, nadam se da ce se i narednih godina redovno odrzavat jer evo kolki je to uspjeh za gaming da na tv-u javljaju da se organizovalo, svaka cast jos jednom =)
choseN je napisao/la:
Prilog ti je prosao, evo upravo sada, nema minuta...

Sto se tice organizacije, svaka cast, rijetki su ljudi koji bi dali tolike novce samo za 'stoku' kao sto smo mi. Pa eto, fino organizujete, dodju ljudi i ukradu, pa sramota stvarno!
Evo pogledao sam, joj ovih novinara Hayata nestrucni maksimalno.. Ali bar su doprinjeli popularizaciji e-sporta u BIH ovim prilogom, pa makar malo.. Mozda ne bi bilo lose da se direkciji sa-x posalje mail sa slikama, i da oni na svom sajtu izvjeste o ovom dogadjaju..

Slusaju mi starci prilog, govore ovo i ti igras, sto nisi pare osvojio HAHAAHAHAHA.. Reko ja sam low, kad ono gledaju o.O

Svaka cast jos jednom, nadam se da bih u buducnosti mogao i pomoci organizaciji..

Post dobio aplauz od quell

evo snimio sam prilog , okacim ovih dana na yt jer nisam u mogucnosti da okacim istog momenta , btw rez u mimusu xd

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.