Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Proteini

284 pregleda · 31 odgovor · otvorena 24.05.2010. u 17:18

Pozz svima !

Eh ovako imam pitanje. Mozel mi neko reci sta mi je najbolje poslije treninga ili vjezbanja u kuci da napravim sebi kao neko engergetsko pice (protein) , ali samo da nije kaloricno

Hvala unaprijed
imas brate u apoteci kupis u kantici maloj dobijes i nezzz sa cime pomijesas sa mlijekom ili vodom tako nesh ja sam uzimo al sam presto heheheh
Pa jedes hranu u kojoj imas proteina.To ti je PWM (post workout meal).Potrazi na sajtovima koji se bave body buildingom.
najvise proteina imaju banane, s toga profesionalni bilderi preporucuju da poslije teretane odnosno treniranja - pojedes nekoliko banana.

ostalo ide prema tvojoj prehrani.
Pa kupis u protein shopu kantu i lagano pravis sebi.. Ja ti preporucujem Isobolic od nutrabolicsa..

Ako si mislio sta mozes napraviti od prirodnih sastojaka... Nista ako mislis da pijes.. Osim ako mozes da iz zivih jaja izdvojis zumancad, das mami za kolace, a pijes sirovo bjelance, ali samo bjelance, jer je se u njemu nalaze proteini a u zumancetu masnoca.. Ako hoces da jedes, mozes uzeti pilece filete kuhane, mladi sir, tunjevinu..
Resistance_ je napisao/la:
najvise proteina imaju banane, s toga profesionalni bilderi preporucuju da poslije teretane odnosno treniranja - pojedes nekoliko banana.

ostalo ide prema tvojoj prehrani.
banana ima 300 kalorija
2 banane, jedno jaje i pola litra mlijeka. Uzmes mixer i to izmixas....i onda popijes i za 2 mjeseca budes ko HULK
Kolko znam proteini ti više služe za masu, a ugljikohidrati za jačanje mišića i to...
Samo da jos jednom napomenem da nije KALORICNO ! banana 300 kalorija ima !¨
eLight je napisao/la:
banana ima 300 kalorija :(
nema veze. pa najpoznatiji proteinski prah je sa okusom banane, tj. sastojcima banane. poslije teretane neces vola pojesti, nego cisto da povratis malo snagu pa onda krenuti sa svojom prehranom.

uglavnom, nemoj kupovati nikakve tablete tipa winstrol i slicno.

najbolje ti je da umjesto vode, uzmes neke sumece tablete.
staviš sve što imaš u kući :D mase dobiješ bićeš k'o div
Resistance_ je napisao/la:
nema veze. pa najpoznatiji proteinski prah je sa okusom banane, tj. sastojcima banane. poslije teretane neces vola pojesti, nego cisto da povratis malo snagu pa onda krenuti sa svojom prehranom.

uglavnom, nemoj kupovati nikakve tablete tipa winstrol i slicno.

najbolje ti je da umjesto vode, uzmes neke sumece tablete.
ma jok tablete ... hvala na savjetu
meni rodjak tako pio jaje imo temperaturu 39 , 5 tako nes :S ... zavrsio u bolnici a na tom realx3m forumu isto 2-3 likova postala temu da vide jel to do jaja sto piju , isti slucaj , imala temp oko 39-38 itd...
hayley je napisao/la:
meni rodjak tako pio jaje imo temperaturu 39 , 5 tako nes :S ... zavrsio u bolnici a na tom realx3m forumu isto 2-3 likova postala temu da vide jel to do jaja sto piju , isti slucaj , imala temp oko 39-38 itd...
A sta ako su jaja domaca?
risk je napisao/la:
A sta ako su jaja domaca?
pa pio je domaca jaja.. samo kazem sta je njemu bilo , znaci kako pijes jaje izlozen si da obolis od salomonele a po meni je bolje ispeceno ili pak skuhano jaje pojest nego da popijem , i ja sam prije pio jaje tako , pa cuo to i presto pit , sada samo ispecena nekad skuhano..
a i na netu sam negdje cito da se mozes zarazit salomonelom kako pijes jaje , nadji negdje.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.