Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Zaključana Riješeno 20 bodova

Snimanje filmova?

228 pregleda · 14 odgovora · otvorena 20.05.2010. u 11:06

Eh situacija je slijedeca... Imam na kompjuteru 100tinjak filmova koje sam skinuo, onih po 700 MB i slicno + za svaki imam odgovarajuci prevod... Eh mene sada zanima da li je moguche da ja npr. jedan film snimim na cd, i da na kucnom kinu regularno mogu gledati sa prevodom? Znaci prevod je onaj poseban fajl sa ekstenzijom .srt

Ukoliko je moguche ovo sto me interesuje, a potreban je neki program za snimanje ili sta ja vec znam, molim da mi se objasni... Nudim "sve" bodove koje imam hahahaha :) a dajem i kredit nije frka nisam nikome duzan ostao ,)

Hvala u naprijed djaci.
Rješenje
Kupi prazan cd od 90 ili 99 minuta i u Neru uključi opciju Overburn.

Drugi nacin ~

Skini program DiscJuggler 4.01. , trebalo bi da zavrsi stvar .
Mozes gledati normalno , kad ubacis cd / dvd u kucno kino , automatski ti izbaci da selektujes prevod .srt i kad to odaberes on pusti film i prevod zajedno i normalno radi tako je kod mene tako ja snimam filmove , probaj prvo jedan da snimis pa ako mogne snimi i ostale =)
Način spajanja filma i prijevoda u jedno.

Potrebni programi:
1.VirtualDub
2.Subtitle Workshop
3.VobSub 2.23 ili noviji
Pokrenemo instalaciju VobSub-a.Otvorimo Plugins i dodamo kva?icu
na TextSub for VirtualDub and Avisynth
Titlove obra?ene Subtitle Workshopom spremimo u format-SAMI(SMI)
Pokrenemo VirtualDub>File>Open video file.
Video>Filters>Add>TextSub 2,23>OK>Open(titlove u SMI formatu)>
Open>OK
Video>Compression>ivX>OK
Pokrenemo reprodukciju filma (drugo dugme od znaka Stop u lijevom donjem uglu VirtualDub-a)
Ako na desnoj slici vidimo film sa titlom sve je u redu
Preostaje nam snimanje titlovanog filma
File>Save old format AVI... Odaberemo datoteku za spremanje filma

http://www.gamers.ba/forum/7/83309/subtitle-zalijepi-/

Neznam da li funkcioniše, potrebno je preimenovati naziv filma i prijevoda u isto ime.
Primjer:
film.avi
film.srt
I oba file normalno snimiš na CD/DVD.

Post dobio aplauz od KillaOR

Ja to radim ovako stavim filmove i prevode u isti folder i onda samo filmove konvertujem u avi sa programom WinAVI Video Converter i prevod se zalijepi u film onda gledas na dvd-u prilikom konvertovanja kvalitet slike ostane isti.

Post dobio aplauz od KillaOR

sta komplikujete previse..

ubaci cd, otvori program preko kojeg przis stavi film i prevod i sprzi.. i cao jel to neka muka..
Lima je napisao/la:
sta komplikujete previse..

ubaci cd, otvori program preko kojeg przis stavi film i prevod i sprzi.. i cao jel to neka muka..
nemoze uvjek tako :S neki ne citaju treba na cd-u pisati ono VIDEO_TS, a ako sprzis tako sto si ti reko, nece prepoznati svaki dvd to..
jigsaw je napisao/la:
nemoze uvjek tako :S neki ne citaju treba na cd-u pisati ono VIDEO_TS, a ako sprzis tako sto si ti reko, nece prepoznati svaki dvd to..
mislim da je covjek objasnio u svojoj temi da mu filmovi zauzimaju po 700mb a svi znamo koliko filmovi u DVD i DivX formatu zauzimaju zato nemoj me citirati.. al evo nebitno ovo sto pisem, VIDEO_TS nema ama bas nikakve veze sa tim, svaki cd bili dvd ili divx mora ocitati fajl ako je u extenziji .srt

... ili kupis S-VHS i audio kabal, prikljucis ih sa graficke na TV, i eto ti PC na TV-u, igras igre (btw. kupis djostik), gledas filmove sa HDD da ih djabe ne przis, a zvucni sistem sa kucnog kina prikljucis na PC ili TV.
Ako ti DVD player ne podrzava DiVX filmove, onda ces morati svaki taj avi film i srt prijevod spojiti u jedan format.. Malo je duzi proces, ali provjereno radi.. Vishe puta sam to radio.. Evo link gdje pise kako se radi, prije je bilo u pdf dokumentu, ali ne mogu da nadjem.. Pa da ne bih kvario izgled site-a i kopirao, sam pogledaj: http://www.ekonomskifakultet.net/informatika-tehnologija-f7/kako-dodati-titl-na-dvd-hr-t380.htm
KillaOR je napisao/la:
Ako ti DVD player ne podrzava DiVX filmove, onda ces morati svaki taj avi film i srt prijevod spojiti u jedan format.. Malo je duzi proces, ali provjereno radi.. Vishe puta sam to radio.. Evo link gdje pise kako se radi, prije je bilo u pdf dokumentu, ali ne mogu da nadjem.. Pa da ne bih kvario izgled site-a i kopirao, sam pogledaj: http://www.ekonomskifakultet.net/informatika-tehnologija-f7/kako-dodati-titl-na-dvd-hr-t380.htm
mislim da vecina nas nije luda da skida filmove DVD tipa, vecina nas se odluci za DivX tip jer su po 700mb na svakom torrentu.. i nema problema onda sto se tice titlova 

citiram "mam na kompjuteru 100tinjak filmova koje sam skinuo, onih po 700 MB" ovdje se sigurno radi o tipu DivX 
auuu sad ste me zadeverali nit imam neru niti bilo sta slicno... a ovaj sto kaze da kablom prikopcam kompjuter na tv... I to sam pokusavo kupio nekakve kablove "koji" po prici prodavaca "provjerenjo" rade sa mojim laptopom bla bla bla i sve to za 11Km hahaha :) u glavnom pisi propalo... Hvala jos jednom svima skontacu nesto valjda. bodovi ovom momku sto je na PM pisao... NHF.
Lima je napisao/la:
mislim da vecina nas nije luda da skida filmove DVD tipa, vecina nas se odluci za DivX tip jer su po 700mb na svakom torrentu.. i nema problema onda sto se tice titlova 

citiram "mam na kompjuteru 100tinjak filmova koje sam skinuo, onih po 700 MB" ovdje se sigurno radi o tipu DivX 
Previshe se zalazes za bodove, a ne citas sta sam napisao.. Znam da ima avi film, ali je taj avi moguce pretvoriti i spojiti zajedno sa prevodom u jedan format, u DVD film.. Ne podrzava svaki DVD player divx formate 
KillaOR je napisao/la:
Previshe se zalazes za bodove, a ne citas sta sam napisao.. Znam da ima avi film, ali je taj avi moguce pretvoriti i spojiti zajedno sa prevodom u jedan format, u DVD film.. Ne podrzava svaki DVD player divx formate 
ne zalazem se za bodove, covjek je bodove dao davno prije nego sto sam ja post iznad ovoga napisao 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.