Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

Intervju sa Mirzom Husejnovićem ( Cage )

379 pregleda · 32 odgovora · otvorena 17.05.2010. u 09:24

Prije svega , dobro jutro !

Neki dan dolazi buraz iz škole , komp. bio na popravci pa reko šta ću i uzmem da čitam onaj 5PLUS , kad prva stranica intervju sa Mirzom Husejnovićem ( Cage - om ) , sada ću da vam napišem sve što ovdje piše

5PLUS : Dakle Mirza , igranje igrica je zapravo tvoje zanimanje , ti si gamer ?

Mirza : Da.To je moje zanimanje.Novac zarađujem od sponzora i turnira . U BiH to još nije toliko popularno kao u Švedskoj , ali postoji.Mada mislim da moraš biti jako dobar , ako želiš da ti to bude zanimanje.

5PLUS : Kako i kada si počeo igrat igrice ?

Mirza : Slučajno sam 1997. godine "nabasao" na jednu igraonu.Prvo sam počeo igrati Half-Life , onda je 1999. godine izašao Counter-Strike i već nakon sedam dana nakon što sam ga igrao,otišao na svoj prvi turnir i pobjedio! Od tada sam odigrao više od tri stotine turnira u BiH i inostranstvu .

5PLUS : Imaš li neki nadimak koji uvjek i u svim igricama koristiš , tvoj oficijalni nick name ?

Mirza : Imam : Cage.Preuzet je iz Mortal Combata .Tada sam uvjek bio Johnny Cage. I tako Cage Ostade .

5PLUS : Za one koji ne znaju , mada sumnjam da takvih ima među našim čitateljima :Šta je Counter - Strike ?

Mirza _ Counter Strike je igrica za više igrača .Igra se iodvija između dva tima : Countere i Terorista .Postoje različiti moduli igrice , uglavnom se igraju de_mape . Igra se na turnirima i igra se "pet na pet".

5PLUS : Šta je potrebno da bi postao dobar igrač Counter-Strike-a ?

Mirza : Želja i vrijeme.Ne vjerujem da talenti postoje .Ako ti se nešto sviđa , potrebno je samo vrijeme i želja da to savladaš.Mislim da je tako u svemu.Dobro , i novac dobro dođe ( smijeh ).

5PLUS : Kako se formira tim za Counter-Strike ?

Mirza : To je dobro pitanje .Samo pet prijatelja .Ovo je igra razumijevanja i povjerenja .Moraš vjerovati nekome da će ti čuvati leđa.Zato je najbolje igrati sa prijateljima .

5PLUS : Postoji li ženski tim igračica ove igrice ?

Mirza : Postoje profesionalne ekipe Counter Strike igračica u svijetu , a postoji i kod nas nekoliko ekipa .

5PLUS : A da li postoji mješovite ekipa : Kada djevojke i dečki igraju zajedno ?

Mirza : E toga nema , ne znam zašto . Ja bih rado oformio mješoviti team .

5PLUS : Turniri Counter Strike-a postoje i u Bosni i Hercegovini ?

Mirza : Postoje . Organizuju ih igraone . Nagrade za prvo mjesto budu između 1000 i 2000 maraka .

5PLUS : Koji si najjači turnir osvojio ?

Mirza : ESWC 2006 . To su bile predkvalifikacije za odlazak na veliki turnir u Francuskoj , iako smo dobili turnir , u Francusku nismo otišli jer na nesreću nismo dobili vizu .

5PLUS : Mnogi smatraju "gaming" kao nešto negativno jer se pojavljuje mnogo nasila i u igricama koja može i mlade učiniti agresivnim.Šta ti o tome misliš ?

Mirza : To stari ljudi misle . Smatram da se tu radi samo o smjeni generacija.Samo to.No big deal.Vjerujem da nas današnji svijet čini agresivnim , ne igrice . Mene u one spasile od utjecaja mnogih negativnih stvari.Ako želimo govoriti o negativnim stvarima u vezi sa igricama , onda bi trebali govoriti i o pozitivnim.One poboljšavaju vid , reflekse , vježbaju fokusiranje pažnje i uče dobrom duhu natjecanja .

Šta vi mislite o ovome lijepom izlaganju Cage-a .

Nemam šta reći svaka čast Cage .
Svaka čast i od mene

Ovaj intervju je bio davno davno...
Cage <3 Respect :)
Tata objasnio pojedine stvari. A,sad da sjedenje za compom poboljsava vid. I don't think so! (stil Charila Sheena)
Čovjek pričao sve realno, a ni pitanja nisu bila teška za odgovoriti.Sve fino objasnio.
ENTEL1 je napisao/la:
Ovaj intervju je bio davno davno... :)
Početkom ovog mjeseca , ne tako davno ! ;]
Ja gledao u INFU (davno....)kad su bili u Zagrebu. Nea' šta kad čovjek zna igrat, nek i mi imamo nekog da valja
voLume je napisao/la:
Čovjek pričao sve realno, a ni pitanja nisu bila teška za odgovoriti.Sve fino objasnio.
"pitanja nisu bila teska za odgovorit". jesi l' ti normalan, pa nije biologija

anyway, citao daaavno meni je babo direktor sezama (ilitiga firme koja pravi 5plus, palcic, skandi, sezam i kolibric)
4rm4n1 je napisao/la:
"pitanja nisu bila teska za odgovorit". jesi l' ti normalan, pa nije biologija :D

anyway, citao daaavno ;D meni je babo direktor sezama (ilitiga firme koja pravi 5plus, palcic, skandi, sezam i kolibric) ;D
Jel to znači da mi buraz ima štele ? ;]

4rm4n1 je napisao/la:
"pitanja nisu bila teska za odgovorit". jesi l' ti normalan, pa nije biologija

anyway, citao daaavno meni je babo direktor sezama (ilitiga firme koja pravi 5plus, palcic, skandi, sezam i kolibric)
Htio sam reći da su to ona standardna pitanja, da se ne mora previše razmišljati da bi se odgovorilo.
I ja bih znao odgovoriti, iako nemam 2% Cage-ovog sveukupnog znanja.
I ja bi volio da imamo mjesane timove :$
hehe
Mirza king =)
arAONE je napisao/la:
Početkom ovog mjeseca , ne tako davno ! ;]
onda kod vaS 5plus kasno dolazi ja cito ima 40 dana
MorgaN je napisao/la:
Tata objasnio pojedine stvari. A,sad da sjedenje za compom poboljsava vid. I don't think so! (stil Charila Sheena):D
http://www.pcchip.hr/vijesti/vijesti/zanimljivosti/akcijske-video-igre-poboljsavaju-vid

svaka čast Cage :D car !! 9-)
Pa ako imalo znas kako novinari rade onda ne bi pitao "sta mislite o razgovoru ".

On dadne izjavu i novinar/novinarka tu izjavu "spakuje" odnosno izbaci neke greske i napise novu izjavu koja je ispravna kako gramaticki tako i po svim drugim pravilima .

Eh sada ne kazem da je on ne pismen i da ne zna sastavit recenice ,ali tako se radi .
Svaka cast.

+1
Scoped je napisao/la:
http://www.pcchip.hr/vijesti/vijesti/zanimljivosti/akcijske-video-igre-poboljsavaju-vid

svaka čast Cage car !! 8-)
A zracenje ? Na to svi zaboravljate. ccc A fino vas u skoli ucili da televizija kvari vid!
Sto se tice interview-a sve pozitivno, ali me bas zanima kako prezivljava od gaminga O.o Malo nadrealno zvuci, posebno za nase prostore..

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.