Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

[DISKUSIJA] 2012.

368 pregleda · 37 odgovora · otvorena 16.05.2010. u 15:10

Nakon sto sam vidio smokijevu temu o izvanzemaljcima palo mi na pamet da i ja otvorim jednu finu diskusiju.

Rijec je o toj 2012. Ne filmu, nego prorocanstvu.

Za one koji ne znaju nista o tome prorocanstvu, ja cu vam ukratko napisati.
To je prorocanstvo drevnog naroda zvanog Maje. Nadjeni su zapisi u kojima je pisano o ovoj godini, pa se pomocu toga i zna za ovo. Nigdje nije zapravo zapisano da ce biti ta neka kataklizma, ali je pisano o "novome dobu" koje dolazi. O izumiranju covjecanstva i radjanju novog, punog ljubavi i mira.

Ja iskreno, 99% vjerujem da bi se nesto ovako moglo dogoditi u ne tako dalekoj buducnosti... Razlog tome je citanje i gledanje raznoraznih emisija po TVu koje govore o tome da bi se to moglo ostvariti dok neke govore protiv toga, o dokazima koji ukazuju da je to, blago receno, laz.

No, zasto ja sad vjerujem da ce se desiti nesto takvo. Mozda zato sto su mi "napunili" glavu svim tim sranjima i da je gledanje TV-a i surfanje neta lose... ili pak sagledavanjem danasnje situacije i prirode savremenog svijeta.
Tko zna...

No jedno je sigurno - ostaje nam samo da cekamo i da vidimo jesul sve te godine istrazivanja o ovome bile "uzaludne", ili su Maje stvarno mogle predvidjeti i do nekoliko hiljada godina ranije ovaj dogadjaj...

Sada zelim od vas da cujem sta vi mislite o tome.
Ali samo informisani o ovome da se javljaju, molim lijepo...

Stavio bih temu u IF ali buduci da nisam clan, nemam te ovlasti stoga imate svi sansu da napisete nesto... pametno ili glupo, to je na vama.
Samo bez zezancije. Zelim da vidim ozbiljnije komentare.

Hvala.
A 'arane šta da ti kažem ?
Ako vjeruješ u ovo, zatupio si, ali ono iskreno ^^
Umrijet ćeš kad ti je suđeno, jer svi umiru. Umro danas ili za 3 godine, isti đavo ... Uživaj dok možeš, čini dobre stvari, čak i ako ne vjeruješ u drugi svijet, provedi život onako kako misliš da valja i eto ... Dočekam taj datum igrajući Cabla i pwnajući sa Warrom debile koji izvršavaju i samoubistvo svoga chara ^^
Mada ova Maja zaista može biti ... Vidiš, nikada nisam razmišljao ... Maja ... hmm ...
Glupost. Obicna izmisljotina.. bilo je toga i ranije, a bice i poslije ovoga..
skore je napisao/la:
I 2000 su rekli da ce biti pa nista 
Ljudi se sami ubijali brata mi HAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHHAHAH 

Post dobio šamar od KillaOR

Maja je je***a ku**a, izjavila neko sranje i sad mnogi u to vjeruju... Sta ona moze znat je**e, zapitajte se malo :S

To su gluposti vjerujte mi  1999 pa 2012 

To sto je njima nestalo kamena za nastavak kalendara nije moj problem.

Btw. Taj smak svijeta je bio od 2001 pa sve do te 2012. Je**s ti takva prorocanstva.
reLo je napisao/la:
Ka dođe taj 12-i mjesec 2012. godine, sjest ću uz TV, uzet kokice, gledat kako ljudi vrše masovna samoubistva i uživati u toj predstavi.

Ovo nije tema za IF... Ovo je tema za "Vicevi i zabava".
a dje sarajevska i cevapi :$

Mater im kud bas kad ja završim školu ideš 12 godina u školu jenu te kako stignu završiš školu kad ono - SMAK SVIJETA a ništa idemo svi na kosvo oni u brat bratu trideset godina zaostali :D

j0ker je napisao/la:
Onaj klinac sexy kazes? Drama.
Sve je povezano sa tim momkom, i piramide i prorocastvo i kalendar i cevapi. Pa ti vidi jel on sexy il jeste.

Buduci da su svi ovdje "ponosvni vjernici", kantirajte.
Ne da mi se raspravljati ni sa kime.
Kada naucite pojam DISKUSIJE, javite mi se na PM pa da ponovim temu.
Do tad se smijte svojim maloumnim i "smijesnim" komentarima.
Zdravo.
voLume je napisao/la:
I po Islamu bliži se Smak svijeta.Kako je Bugari rekao, svi mali predznaci su prošli, svakako da nije na nama da prosuđujemo, ali mislim da to nije bezveze.
Nešta su i naučnici predviđali i kažu kako će Sunce nekad izaći sa zapada.A zna se da je to posljednji predznak po Islamu. :-*
Istina sto pricas.

Zemlja se okrece oko svoje ose.
Naucnici su zamislili da se krece pomocu federa koji se zateze, i kada se zategne do kraja zemlja ce se okretati u kontra smjeru.
Sunce ce tada naravno izaci sa zapada.

Imaju dokaz koji je dosta uvjerljiv.
Dan se skratio za nekoliko sekundi.

Pa vi vidite sad.

A ovo da ce novi svijet, mene ne zabrinjava.
Mislim da je to cista laz, ali vidicemo :)

Tako se isto pricalo o 2010 godini.
Neka prorocnica iz Rusije je rekla da ce smak svjeta u Aprilu. FAIL
KAKO SE JE***O NE PLASITE BOGA , KAD VJERUJETE U OVE GLUPOSTI ???

2012 ce doci samo do obrta polova , nece biti nikakav smak svijeta , barem "moja" prepostavka tj. vjerujem u taj dogadjaj.Mislim da je suvisno o tome raspravljati , jer nitko o tome ne zna , niti ce znat sve dok se ne desi , ako se desi.

@kijo

Evo zasto mrzim ove diskusije,jer se pojave kreteni koji nisu dostojni iznjeti svoje misljenje , nego sve prepuste Bogu , a ne zna ni ko je on zapravo.
Sad ozbiljno moje mišljenje

Ne´a boga, ne´a smaka tako najavljanog a sad gravitacija, američke bombe i ostalo to ne možemo znati :S
Sve u vezi tog prorocanstva je cisto njesra,ako vec hocete da vjerujete u smak svijeta vjerujte da moze da bude svake minute.Nekako mi je maloumno zamarat se time.
Guje je napisao/la:
Istina sto pricas.

Zemlja se okrece oko svoje ose.
Naucnici su zamislili da se krece pomocu federa koji se zateze, i kada se zategne do kraja zemlja ce se okretati u kontra smjeru.
Sunce ce tada naravno izaci sa zapada.

Imaju dokaz koji je dosta uvjerljiv.
Dan se skratio za nekoliko sekundi.

Pa vi vidite sad.

A ovo da ce novi svijet, mene ne zabrinjava.
Mislim da je to cista laz, ali vidicemo 

Tako se isto pricalo o 2010 godini.
Neka prorocnica iz Rusije je rekla da ce smak svjeta u Aprilu. FAIL
Ne misli se direktno na neku "fantaziju"...
Spojite malo rijeci raj ili ti ga dzennet i ovaj "novi svijet" o kojem sam napisao... pa ponovo razmislite.
Ali buduci da vi ne mozete sabrati 2 i 2, nema smisla o ovome s vama diskutovati...
nije nitko rekao izumiranje covjecanstva, nego mjenjanje svijesti covjecanstva, maje su pun ku**c stvari najavile koje su se uistinu i dogodile, no nije mi jasno kako su svi samo odjednom nestali, mozda su maje neka superiorna bica, neki putnici iz buducnosti, ja vjerujem da ce se nesto dogoditi 2012 , sad oce li to bit to sto oni govore ili cu ja napokon dobit motor ili nesto trece , neznam.... svak ima pravo imati svoje misljenje o necemu, a vi sto pisete ta sranja kako nece nista bit i da je on lud , zadrzite to za sebe, jos je fino naveo da se ne javljate ako nemate nista za rec, razdoblje sa davanjem bodova za postove je davno proslo kao i maje, tako da su ovi vasi spamerski postovi suvisni

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.