Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

"No signal" poruka! Help!

139 pregleda · 10 odgovora · otvorena 11.05.2010. u 18:12

Vec mjesec dana mi se pojavljuje poruka "no signal" na monitoru. Jednostavno radim nesto na racunaru ( bilo sta) i odjednom mi se pojavi ta poruka. Prebacim sa graficke na integrisanu graficku i onda kompjuter radi normala..... ali nakon dan, dva se i na integrisanoj grafickoj pojavljuje "no signal" poruka. Imam dva računara i sve sam premjesto iz jednog u drugi. Danas sam zakljucio da mi racunar radi( tj. ima mi slike na monitoru) kada ukljucim na integrisanu graficku kartu, samo sto moram izvaditi ugradbenu graficku sa matične ploče. sve dok je stavljena ugradbena grafička neće da radi na intgrisanoj! Tesko mi je sumnjati na bilo šta jer evo sad radi normala na grafickoj Nvidia Geforce 512 mb......al ce mi nakon neodređenog vremena izbaciti"no signal" i moram prebacivati na integrisanu i naravno sa takvom grafickom kartom nema od igrica ništa.
Tako ce racunar malo raditi na njoj sve dok i tu ne izbaci no signal.....i onda opet prebacuj!!!!!
Premijesto sam i ram i provjerio kablove al jednostavno ne znam sta je problem??????
do nekog kabla ti je...malo bolje pogledaj kablove monitor-racunalo
Na starom pcu sam imo takav problem , to ti je do onog kabla koji vodi od monitora do centralne jedinice jer kad je on iskljucen iz centralne izbacuje no signal.

Pokusaj na integrisanoj ako ti vec radi, ugasis racunar , i istekaj taj kabal i pisat ce ti no signal !

To je jedino sto moze biti nije ti do graficke ili ti jednostavno taj kabal odnosno port u racunari nije uredu!
Očito kabal gubi signal. Nema šta drugo bit'.
moze biti graficka a i do kabla,
probaj ocistiti kuciste i sve unutra pa probaj onda
bilo bi mi drago da je kabal.... ma najvrjerovatnije da cu i odnijet u servis! Problem je stvarno cudan....evo i sad mi radi na grafickoj normalno....kad ce mi izbaciti no signal, to ne znam....
možda koristiš visoke rezolucije i refresh rejt koji monitor ne može podnijet
Konfiguracija
Graficka - Nvidia Geforce 8500 GT 512 mb
Maticna ploca - Asus P5KPL-AM
Napojna - MS Industrial 400W
Monitor - Asus 19" ( VW193D-B SPLENDID)
Ram memorija - Kingston 2048 mb DDR2-SDRAM
Procesor - Intel Dual Core 2,5 Ghz
Hard Disk - 250 gb

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.