Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

3. Svjetski rat počinje 2010 god. ?

720 pregleda · 70 odgovora · otvorena 06.05.2010. u 15:56

Evo nakon dugo vremena nije bila tema ovakvog sadržaja za diskusiju, pa bih volio da kažete svoje mišljenje što se tiče tih proroka/proročica i slično...

[i]3. svjetski rat počinje 2010.

2046. uzgajat će se ljudski organi, a 2076. vladat će komunizam - tvrdila je Vangelia Gušterova

Iako je umrla prije 12 godina, slijepa bugarska proročica Vangelia Gušterova, poznatija kao Baba Vanga, slavu je stekla i izvan domovine zahvaljujući internetu i ispunjenim proročanstvima o svjetskim katastrofama, a sada su se mnogi zabrinuli zbog njezina predviđanja da će treći svjetski rat početi 2010.

Svojedobno je bila predvidjela početak Drugoga svjetskog rata, potonuće ruske nuklearne podmornice Kursk: "Potkraj stoljeća, u kolovozu 1999. ili 2000., Kursk će prekriti voda i svijet će plakati nad tim." Riječima "Strava, strava! Američki blizanci past će nakon što ih napadnu čelične ptice, vukovi će zavijati u grmlju, nevina krv bit će prolivena" vidovnjakinja je predvidjela napad na Svjetski trgovački centar 11. rujna 2001. Blizanci su doista srušeni, i to u vrijeme mandata predsjednika Busha čije prezime u prijevodu znači znači grm.

Vanga je predvidjela i perestrojku u SSSR-u te smrt princeze Diane, a priča se i da ju je u vrijeme Drugoga svjetskog rata posjetio Hitler koji je iz njezine kuće izašao uzrujan jer mu je prorekla neslavan kraj. Točno je predvidjela i vlastitu smrt 11. kolovoza 1996., a zabrinutost su izazvali nedavni sukobi u Gruziji koji su također našli mjesto u njenim vizijama. Kad je riječ o trećem svjetskom ratu, Baba Vanga bila je prorekla da će početi nakon pokušaja atentata na četiri državnika i sukoba u Hindustanu 2010.

Rođena je 3. listopada 1911. kao Vangelia Pandeva Dimitrova u Strumici u Makedoniji. Vid je izgubila kao 12-godišnja djevojčica, kad su ju nakon oluje pronašli zatrpanu prašinom i kamenjem, s očima punim pijeska.

Neko se vrijeme školovala u školi za slijepe u Zemunu gdje je naučila brajicu, svirati klavir, šiti. U Bugarsku se morala vratiti nakon smrti pomajke da bi se brinula za mlađu braću i sestre.

Tvrdila je da njezine paranormalne sposobnosti imaju veze s nevidljivim bićima koja joj šalju informacije o prostoru i vremenu. Prorekla je i da će ljudi, tek za oko 200 godina, uspostaviti vezu s izvanzemaljcima iako mnogi od njih već godinama žive na Zemlji. Dolaze s planeta koji se zove Vamfim i treći je planet od Zemlje. Recentna istraživanja koja pokazuju da na Europi, Saturnovom mjesecu možda postoje tragovi života mogla bi se pokazati kao vrlo istinita.

S obzirom na to da je bila u dobrim odnosima s vrhuškom bugarske komunističke partije te da je često viđana u društvu Todora Živkova, skeptici smatraju kako je svoju popularnost mogla zahvaliti barem djelomično informacijama koje je dobijala od bugarske tajne službe. Također, baba Vanga govorila je u vrlo jakom dijalektu i bila polupismena tako da su njene riječi tumačili i zapisivali njeni suradnici.

S druge strane, ruski istraživači paranormalnog zanimali su se za babu Vangu, no njihovi su zaključci i dalje tajna, jedino se zna da je opći dojam koji je ostavila na Ruse prilično uvjerljiv.

I neki poznati ljudi s prostora bivše Jugoslavije pohodili su bugarsku proročicu - tako Lepa Brena tvrdi da joj je brak sa Slobodanom Živojinovićem prorekla upravo baba Vanga.

Baba Vanga bila je vrlo neugodna prema ljudima koje je smatrala zlima, gotovo je uvijek raskrinkavala njihove grijehe i mane. Bavila se i liječenjem i smatrala da se ljudi moraju liječiti prirodnim lijekovma koji rastu u njihovom zavičaju.

Izvor : click [/i]

Samo da želim da čujem vaše komentare na sve ovo !

@ edit Pravila Foruma ;
1. Ako nemaš šta pametno za reći, ne provaljuj se
Sudbina ovog planeta je neizvjesna.Svakog trenutka moze da se desi nekakva "pi******a" ili nesto slicno.Ali opet tesko ce iko ovome povjerovati,svi vi mislite da ce ovakva ista siutacija biti i za 2/3 sata ? NIkad se nezna.Je nebih zelio da se ovo desi,ako ne radi nas vec zbog djece koje ce patiti sve ovo.
A kakva je danasnja vojska,pocece odmah da bajacu nuklearne bombe na razne gradove,a pa se tamo stvrori radioaktivna zona.
Cim se rat zavrsi pocece se djeca razvijati sa raznim nedostatcima i raznim poremecajima
Nedaj moze da se ovo desi.Nama ce biti najteze jer smo se jedva oporavili od rata iz 91/95 i jos nam ovaj dodje
Prvo cu malo da zaobidjem temu.Najsladji post od ovih dosadasnjih mi je od Contre-a.Vidim da dijelimo isto misljenje.Rodjen sam u Brckom i zivim u Brckom citav zivot.U osnovnoj skoli sam imao Vjeronauku kao i svaki drugi Srbin , nije bio izborni predmet nego sam ga morao slusati.
Roditelji su isto tako prenijeli vjeru na mene kao sto je to uradila i skola.Vjeru sam izgubio kada sam poceo malo vise istrazivati o tome a razlog istrazivanju je bila znatizelja.
Procitao sam Bibliju a isto tako i Kuran.Hriscanstvo je starija vjera od Islamske ali opet nema tu skoro nikakvih razlika kada pogledas.Imena koja se spominju u Kuranu su skoro pa ista kao sto se spominju i u Bibiliji.Naravno tada nam u ovu nasu zalosnu BiH stize i internet i dosta vise mogucnosti da prckamo po nekim sitnicama koje nas ne zanimaju.Kao sto je momak vec napisao za Hriscanstvo , to je opet 90% od Egipcanskog vjerovanja u Boga Sunca.Ako uzmete i procitate dosta stvari sto se tice vjere vidjecete da se to vremenom samo prenosi i da se samo neke sitnice mjenjaju ali prica skoro da ostaje ista.To te baci na razmisljanje , zasto mi nismo nastavili da vjerujemo u stare vjere.Zasto na sve to danas gledamo kao da su MITOVI ? Sad kada neko spomene Boga Sunca i narod koji je vjerovao u njega , mi ih smatrama budalama jer su vjerovali u takvo nesto ? Jel se zapitate da ce za 500 godina (ako nas jos bude) isto tako nas ljudi smatrati budalama jer mi vjerujemo.Kada se malo razmisli o tome moze se zakljuciti da se vjera mjenja kroz vrijeme koje prolazi a razlog za to je veoma jasan i ocit.

Sto se tice WW3 , mislim da do toga nece doci , prije se moze reci da ce se narod zbiliziti i ujediniti nego sto ce poceti ratovati.Sve idu teza vremena a rat i tehnologija koju danas narad posjeduje bi samo izazvala do unistenja planete i ljudskog roda.Sto se tice Nostradamusa i ostalih proroka sve su to cista nagadjanja.Ne govorim za Nostradamusa da on nije bio prorok nego govorim za ljude koji manipulisu njegovim tekstovima koje je pisao.Zasto uvijek posle nekog vaznijeg dogadjaja oni uspiju da pronadju u njegovim textovima da je on bas na to mislio ? Zasto je svako njegovo prorocanstvo desifrovano tek nakon sto se taj dogadjaj desio ? Zasto svaki put kad nesto oni pokusaju da izjave unapred , prije nego sto ce se desiti nikada ne bude tacno ?
Zivi bili pa videli hoce li izbiti WW3 do kraja ove godine.

Sve u svemu tema nije za ovog portala jer nece bas doci do nekih diskusija sto se tice WW3 nego ce samo doci do diskusije o vjeri.O kojoj naravno nema svrhe diskutovati jer niko nece promjeniti svoje vjerovanje kroz par postova sto mu neko drugi nabija na nos,
Cim sam procitao da je neki prorok na pocetku, nisam ni citao dalje.

Znaci to je sve izmisljeno.
-Bit ce sta odredi dragi Allah(Bog)

Tako da ono, glupost. :)
e da kazem moje misljenje oko tih bogova............ svi postavljaju pitanje ko je sve ovo stvorio i kazu BOG...... ja kazem ko je boga stvorio ostali govore bog je oduvjek i zauvjek ... e pa isto tako sve ovo sto je stvoreno je oduvjek i zauvjek i svemir i sve ..... ako moze bog moze i to
Ova baba je sve pogodila sta ce se desit .Vjerovatno ce i ovo .A taj 3 svjetski rat mozda nece bit rat oruzija ,nego nesto kao hladni rat .
FritzzYYYY je napisao/la:
Ja vjerujem u dragog Allaha i musliman sam. Mojoj vjeri je zabranjeno vjerovanje u ovakvo nesto, tako da ovo moze da me podstakne na razmisljanje ali ne i da me uzruja ono bas bas !

~poZz
Da, da, upravo tako su vjerovali i Srebrenicani pa su ni krivi ni duzni masovno pobijeni, takodjer i Jevreji, gdje su tada bili ti Bogovi da ih spase u koje ljudi vjeruju hiljadama godina ? Nema ih drug, zamisli da ti je citava familija pobijena, bil ti vjerovo u Bogove koji dobro vracaju dobrom, a lose losem, bajka buraz, mit, izmisljotina, to ti je to.

Tema bi trebala u trash jer pojedinci odma spominju vjeru koja veze zive nema sa temom i lupaju gluposti.
Glupost.
Ma dajte gluposti velike!
Samo dragi Allah(Bog) zna šta će se desiti sutra... ovi ostali mogu samo nagađati (nekad slučajno pogode)...
Bila je već jednom tema za ovu "babu" i umrla je cini mi se prije oko godine dana... Svake godine oko 1000 proroka najavljuje neke događaje u budučnosti, te se možda 1 % njih zaista ostvari. Kolko se pričalo o atentatu na Busha, na Obamu , pa ništa?!
Tek nakon što se desi nešta , izađe tamo neki i kaže ja sam to već predvidio itd...
Kazu da je ta baba predvidila tačno kad će umrijeti... što nisu prije smrti tačno objavili dan kad će umrijeti, pa da vidimo i to ...

Dajte manite se gluposti , dug je život pred svima nama...

P.S nedo Bog više rata, pogotovo ne našim prostorima...

;)
hahahahahahhahha ne vjerujem u raj i pakao kamoli 3 svjetski rat .

De manite se tih "gluposti " ceka nas jos jedna godina patnje (kako za koga )!

kom_igen eswc ove godine i to cuj da bude smak

Al dobro mozda se i smakne ali tek za XXXXX godina hahahaha
Sve je moguce , bice otvorena kladionica za smak svijeta !

EDIT : KLADITE SE RADNI NARODE !
Ma nek pusi qrac i ta baba i svi. Ja vec uplatio depozit za more, i sad treba da mi to propadne zbog neke corave babe. Mrs !
voLume je napisao/la:
Ja sam čitao Nostradamusova proročanstva.On je također rekao da će izbiti III svjetski rat, i to na početku između Francuske i Italije. Sve je moguće ;D
I ja sam cuo za to III svijetski rat (to za nostradamusa) i gledao sam na TV-u da mnogi misle cak ovaj rat izmedu Amerike i Irana, Iraka, Afganistan i to...

I Nostradamus je predvidio da ce teroristi napasti one zgrada u Americi,cak i da ce biti II svijetski rat i da ce voda fasista biti Hitler.
FritzzYYYY je napisao/la:
Ja vjerujem u dragog Allaha i musliman sam. Mojoj vjeri je zabranjeno vjerovanje u ovakvo nesto, tako da ovo moze da me podstakne na razmisljanje ali ne i da me uzruja ono bas bas !

~poZz
Pa i zabranjeno je gledanje / samim tim i stavljenje takvih slika kao tvoja u profilu, pa je opet stavljas.

@Contre: TI navedi gdje neko uzeo marku od islama ^^. Mislim, to sto ti mislis je "ok" za tebe, ne moras drugima pricat o tome, jer svako ima pravo na vjeru.
1. prorcanstvo nostradamusovo WW3 2010 godina

2. 21.12.2012 Smak svijeta.

KHM ? Rat traje godinu i po ?

Pres'o se ovaj put :D
Ne nadaj se, jer tako je bilo receno i za 2008., 2009., a ev sad i 2010. godinu
mirofa je napisao/la:
hahahahahahhahha ne vjerujem u raj i pakao kamoli 3 svjetski rat .

De manite se tih "gluposti " ceka nas jos jedna godina patnje (kako za koga )!

kom_igen eswc ove godine i to cuj da bude smak

Al dobro mozda se i smakne ali tek za XXXXX godina hahahaha
Gdje onda ljudi idi kad umru ? U podzemni svijet ? Rofl.

smiješan samo tako.
voLume je napisao/la:
Ja sam čitao Nostradamusova proročanstva.On je također rekao da će izbiti III svjetski rat, i to na početku između Francuske i Italije. Sve je moguće ;D
Nostradamusova prorocanstva su FAKE. Znaci 15% prorocanstava koje je pogodio uzeto je iz drugih knjiga o prorocanstvima koje su pisane prije nego sto se rodio. Takodje ljudi su nasumice priznavali njegova prorocanstva bez prethodnog istraazivanjima o njima.

Gledao neki dan na National Geographicu.

Topic : Ne vjerujem u to ;)
cntr je napisao/la:
Gdje onda ljudi idi kad umru ? U podzemni svijet ? Rofl.

smiješan samo tako.
hahahhaaah volim te i te tako sto misle <3 ozbiljno /

Ne idu nigdje pojedu te crvi i hvala cao .

Mozdaa ima nesto al nije tako kao sto pise u bibliji /kuranu.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.