Pozdrav svima!
- Imam kilu i 200 grama virusa na racunaru, vec duze vrijeme. Imam CD za format itd, znam kako formatirati - medjutim uvijek sam radio format tako sto uradim backup, ubacim cd, stavim first boot. device CD rom, i onda uradim format..
- Sad je frka to sto imam 20 gb muzike, 5 gb dokumenata i 3-4 filma koja zelim backup-ovati, ali shit je sto nemam na sta uraditi backup.. naime, sreca me bas posluzila pa je situacija ovakva: -cd rom nece da przi, ne znam koji mu je qrac (mozda zbog virusa itd), -imam 2. racunar, koji je tek formatiran, i mislio sam na njega backup uradit pa skenirati antivirusom itd. medjutim mrezna karta otisla (na svu srecu
), - a da preko stickova prebacujem 30gb - trajalo bi 3 dana..
- imam c i d particiju, d je totalno prazna, a na c su dokumenti i sva sranja, sistem (pa i virusi
)
Jel mogu prebaciti sve na d particiju, pa ubacit cd windowsa, i samo instalirati windows preko postojeceg, formatirati c particiju, a da mi d ostane netaknuta, da ne odu podaci?
Pozdrav
(pretpostavljam da moze, al ne bih da rizikujem)
- Imam kilu i 200 grama virusa na racunaru, vec duze vrijeme. Imam CD za format itd, znam kako formatirati - medjutim uvijek sam radio format tako sto uradim backup, ubacim cd, stavim first boot. device CD rom, i onda uradim format..
- Sad je frka to sto imam 20 gb muzike, 5 gb dokumenata i 3-4 filma koja zelim backup-ovati, ali shit je sto nemam na sta uraditi backup.. naime, sreca me bas posluzila pa je situacija ovakva: -cd rom nece da przi, ne znam koji mu je qrac (mozda zbog virusa itd), -imam 2. racunar, koji je tek formatiran, i mislio sam na njega backup uradit pa skenirati antivirusom itd. medjutim mrezna karta otisla (na svu srecu
), - a da preko stickova prebacujem 30gb - trajalo bi 3 dana..- imam c i d particiju, d je totalno prazna, a na c su dokumenti i sva sranja, sistem (pa i virusi
)Jel mogu prebaciti sve na d particiju, pa ubacit cd windowsa, i samo instalirati windows preko postojeceg, formatirati c particiju, a da mi d ostane netaknuta, da ne odu podaci?
Pozdrav

(pretpostavljam da moze, al ne bih da rizikujem)