Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Format help?

44 pregleda · 2 odgovora · otvorena 03.05.2010. u 21:49

Pozdrav svima!

- Imam kilu i 200 grama virusa na racunaru, vec duze vrijeme. Imam CD za format itd, znam kako formatirati - medjutim uvijek sam radio format tako sto uradim backup, ubacim cd, stavim first boot. device CD rom, i onda uradim format..

- Sad je frka to sto imam 20 gb muzike, 5 gb dokumenata i 3-4 filma koja zelim backup-ovati, ali shit je sto nemam na sta uraditi backup.. naime, sreca me bas posluzila pa je situacija ovakva: -cd rom nece da przi, ne znam koji mu je qrac (mozda zbog virusa itd), -imam 2. racunar, koji je tek formatiran, i mislio sam na njega backup uradit pa skenirati antivirusom itd. medjutim mrezna karta otisla (na svu srecu:(), - a da preko stickova prebacujem 30gb - trajalo bi 3 dana..

- imam c i d particiju, d je totalno prazna, a na c su dokumenti i sva sranja, sistem (pa i virusi ;))
Jel mogu prebaciti sve na d particiju, pa ubacit cd windowsa, i samo instalirati windows preko postojeceg, formatirati c particiju, a da mi d ostane netaknuta, da ne odu podaci?

Pozdrav :)
(pretpostavljam da moze, al ne bih da rizikujem)
ako ti je sve na .c particiji onda možeš prebaciti sve na :d i instalirati windowse na :c particiju

tako će ti svi podatci ostati a formatirat će se jedino :c partiicja na kojoj će ti biti sistem a na :d podatci

ako imaš win xp onda nek ti :c particija bude najmanje 10gb a ako imaš win 7 onda nek ti .c bude najmanje 20gb
znači ako imaš win7,hdd od 320gb i 2 particije

nek ti :c bude sistem,20gb
na :d nek ti budu svi podatci (ovi koje ćeš sada prebaciti i ubuduće) a biti će veličine 320-20 = 300gb

tako ćeš moći rušiti winse koliko god hoćeš bez straha od gubljenja podataka
Naravno da možeš, samo prilikom instalacije operativnog sistema obrati pažnju na formatiranje i instaliranje OS-a, pazi na particije; koju formatiraš i na koju instaliraš OS, da nebi formatirao pogrešnu.

Preporučio bih da prije prebacivanja podataka na slobodnu particiju skeniraš iste jer uzalud ti sve ako je na tim podacima virus, tek kad to završiš možeš instalirati OS.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.