Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

[Liga prvaka]Lyon - Bayern

374 pregleda · 40 odgovora · otvorena 27.04.2010. u 17:57

Veceras se igra uzvratni susret polufinala Lige Prvaka između Lyona i Bayerna . U prvom susretu odigranom u Munchenu je Bayern slavio sa 1:0 golom Robbena koji igra u odlicnoj formi.

Bavarski će klub protiv Lyona nastupiti po 13. put u polufinalu elitnog klupskog nogometnog natjecanja i tražiti će svoj prvi finale nakon 2001. godine kada su ujedno osvojili i naslov (protiv Valencije).

Bayern je definitivno iskusniji kada su u pitanju završne faze natjecanja Lige prvaka, budući da je Lyonu ovo prvi nastup u polufinalu. U posljednjih su se deset godina ova dva kluba sastala šest puta u Ligi prvaka, s tim da i Bayern i Lyon imaju po dvije pobjede, dok su dvije utakmice završile neodlučeno. Posljednji su put snage odmjerili sezone 2008/09 kada je u Münchenu rezultat bio neodlučen (1-1), dok je u Lyonu bavarski klub pobijedio 3-2.

Veceras Bayern igra bez Bilala koji je suspendiran nakon crvenog kartona u prethodnom mecu, a na drugoj strani Lyon je ostao bez isksunog Tulalana koji je isto dobio crveni karton.

Nadamo se dobroj igri našeg reprezentativca Miralema.

Bayern <3
Moje mišljenje je da Bayern uzima,Robben šakom! ^^

laganica...
srednji red lyona bez toulalana je NULA naspram van gaalovog.

nadam se dobroj utakmici i prolazu lyona (zbog miralema, naravno), al opet po mojem nekom objektivnom misljenju - bayern prolazi. rezultat? paaa, recimo 1-2 za bayern
- navijam za Bayern i nadam se da ce pobjediti

- GL bayern<3
Ja mislm da večeras prolazi Bayern , ali bi volio da naš zmaj Miralem Pjanić da gol
Uvijek sam volio Bayern , al´ volio bih da pobjedi Lyon, radi Pjanića naravno...

Al neka bolji pobjedi.
Lyon mi je drag klub i bez pjanica u njemu ali ...
mislim 2-1 za Lyon i ispadaju :/
naravno nadam se da ce proc'
Navijam za Bayern :D :D
aBd Lyon da prodje, mrzim Njemce

Pjanic i kompanija sretno !
Lyon - Bayern 1:0

Lisandro 36'

;)

igra se do penala veceras :D
BayerN !

<3 Robben

Navijam za Barcu , ali volio bih da veceras pobijedi Bajern

<3
Laganu prednost dajem Bayernu... Jer se sa njima nezna do zadnje minute...
Slažem se sa postom KillaOR-a. Lion je u dobroj formi kao i Bayern. Bore se za vrh svog prvenstva svake sezone i konstantno su ili osvajači titula ili viceprvaci. Igraju sličan nogomet stim, da je ipak Bayern Minhen malo iskusniji na Evropskoj sceni što bi i moglo donijeti prevagu u večerašnjem duelu. Mislim da će rezultat na kraju utakmice glasiti 2:1 za Lion. Očekujem veliku borbu na sredini terena i dolazak Liona u vodstvo. S tim rezultatom bi se trebalo završiti i prvo poluvrijeme. Zatim očekujem napade sa obje strane i još jedan gol Liona. I onda mislim da će pred kraj utakmice Bayern postići gol i plasirati se u dugo očekivano finale. To je moja trenutna vizija dešavanja na terenu. Ali naravno, kao i većina, i ja se nadam "velikom" iznenađenju i prolasku Liona u finale najviše zbog našeg Miralema Pjanića.
Bice veoma teska utakmica,al mislim da ce Bayern dobiti,jer Lyonu treba gol jedan samo da bi bili produžeci,pa ce naravno napadati.Bayern ce vise igrati odbranu,tak' da kad Lyon napadao,Bayern pokupi loptu i kontru im naprave i hop gol.
Iskreno mislim da ce Bayern dobiti 0 : 1

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.